× Συζητήσεις για κάκτους.

Αναγνώριση φυτού και βοήθεια

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #22446 από vera26b
Αναγνώριση φυτού και βοήθεια δημιουργήθηκε από vera26b
Καλησπέρα,
Αγόρασα το παρακάτω παχύφυτο στις γιορτές των Χριστουγέννων. Αρχικά θα ήθελα αν ξέρετε την ονομασία του, ώστε να βρω πληροφορίες για την φροντίδα του. Όμως όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ενώ όταν το αγόρασα είχε πάρα πολλά φύλλα, τώρα έχει μείνει μόνο με 6 και κάθε μέρα ρίχνει 1-2 φύλλα. Στο ανθοπωλείο όταν το αγόρασα μου είπαν να ''ξεχνάω'' να το ποτίζω και επείδη το έχω σε εσωτερικό χώρο να το βγάζω και στο μπαλκόνι να το βλέπει ο ήλιος. Εγώ το πότισα όταν το αγόρασα και μετά από 15 μέρες ξανά και το έβγαζα στον ήλιο. Μήπως δεν θέλει να το βλέπει απευθείας ο ήλιος και θέλει σκιά; Ή μήπως επειδή τις προηγούμενες μέρες είχε κρύο, του έκανε κακό το κρύο και δεν έπρεπε να το έβγαζα καθόλου έξω; Επίσης να αναφέρω ότι πριν πέσουν τα φύλλα πρώτα ζαρώνουν. Τι θα μπορούσα να κάνω τώρα για να το βοηθήσω; Ευχαριστώ.





Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #22447 από karaker
Απαντήθηκε από karaker στο θέμα Αναγνώριση φυτού και βοήθεια
vera26b με κάθε επιφύλαξη νομίζω πρόκειται για το παχύφυτο υπομονή.Άν είναι αυτό παθαίνει ζημιά στους -5 βαθμούς και θα πρέπει να κάνεις υπομονή να δείς την έκταση της ζημιάς.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #22448 από vera26b
Απαντήθηκε από vera26b στο θέμα Αναγνώριση φυτού και βοήθεια
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Άρα δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ και απλά περιμένω να δω αν θα βγάλει καινούρια φύλλα; Ξέρετε αν το φως του ήλιου πρέπει να πέφτει απευθείας πάνω του ή όχι;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.557 δευτερόλεπτα