× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Ντοματιές και κρεμυδοφάγος

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17277 από Κostas
Ντοματιές και κρεμυδοφάγος δημιουργήθηκε από Κostas
Τις τελευταίες μέρες ξεράθηκαν 3 ντοματιές, χθες βρήκα μια τέταρτη και σκαλίζοντας στην ρίζα βρήκα τον κρεμυδοφάγο, αν και είχα την υποψία, γιατί στις πρώτες 3 όταν τις έβγαλα δεν υπήρχε ρίζα.
Τι κάνω για τον εξοντώσω; Κάποιος μου είπε να ρίξω πριονίδι στο χώμα, γιατί λέει το τρώει και πεθαίνει. Έχει κάποιος εμπειρία με αυτό το ζόμπι;

Να αναφέρω ότι 3 κρεμυδοφάγους βρίκα στο κομπόστ που έχω και βέβαια τους σκότωσα επί τόπου, αλλά μάλλον υπάρχουν και άλλοι δράστες.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17315 από ΟΛΓΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Απαντήθηκε από ΟΛΓΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ στο θέμα Ντοματιές και κρεμυδοφάγος
Χαχαχαχα "ζόμπι"!!!! Το πριονίδι από μόνο του δε θα σου κάνει δουλειά.Όντως,οι επαγγελματίες το χρησιμοποιούμε(καλύτερα πίτουρο),αλλά ανακατεμένο με ένα υγρό-δηλητήριο ειδικά γι'αυτό το ζόμπι που λες κι εσύ!Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για το πώς μπορείς να τον εξοντώσεις βιολογικά.Απλά ήθελα να σου αναφέρω αυτό για το πριονίδι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κostas, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17328 από ipgalgad
Απαντήθηκε από ipgalgad στο θέμα Ντοματιές και κρεμυδοφάγος
Οταν περυσι ειχα βρει μια νεοφυτεμενη μικρουλα τοματια κυριολεκτικα σφαγμενει . Εψαξα και βρηκα 2 λυσεις για το προβλημα του κρεμμυδοφαγου .

Ενα προβλημα που υπαρχει στο κηπο μας μονο για οσο διαστημα ο κορμος των φυτων μας ειναι λεπτος και αδυναμος . Φυτακια τα οποια τα φυτευουμε πολυ μικρα . Μολις τα φυτα μας δυναμωσουν ο κρεμμυδοφαγος ειναι ενας σημμαχος στο λαχανοκηπο μας καθως με τις τρυπες που δημιουργει στο εδαφος και γυρω απο τα φυτα μας ειναι ενα καλο σκαλισμα για αερισμο στο χωμα μας .

Η πρωτη λυση την οποια και δοκιμασα ειναι ,πριν φυτεψουμε το φυτακι μας το τυλιγουμουμε με μια εφημεριδα . Υπολογισε περιπου 5ποντους η εφημεριδα μεσα στο χωμα και 5 ποντους πανω απο το χωμα .

Δευτερη λυση ειναι οτι γυρω απο φυτο ριχνουμε σπασμενο καλαμποκι . Ο κρεμυδοφαγος τρωει το καλαμποκι, χορταινει και δεν ενοχλει το φυτακι μας .

Υ.Γ. Μηπως επειδη λες οτι ειναι στην ριζα και το βρηκες και μεσα στο κομποστ δεν ειναι κρεμμυδοφαγος αλλα ασπροσκουληκο ?
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by ipgalgad.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κostas, fireseaker, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17464 από Κostas
Απαντήθηκε από Κostas στο θέμα Ντοματιές και κρεμυδοφάγος
Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.

ipgalgad έγραψε:

Υ.Γ. Μηπως επειδη λες οτι ειναι στην ριζα και το βρηκες και μεσα στο κομποστ δεν ειναι κρεμμυδοφαγος αλλα ασπροσκουληκο ?


Όχι, είναι κρεμμυδοφάγος, τον έπιασα στα πράσα, που θα μου πάνε και οι υπόλοιποι;

Από την άλλη, όπως λες σκαλίζουν τις άλλες ντοματιές και μια και εγώ δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω, μάλλον δεν θα πειράξω κανένα άλλο, αφού οι περισσότερες ντοματιές είναι αρκετά μεγάλες και μάλλον δεν κινδυνεύουν

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα