× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18085 από Τσίντσης
ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ δημιουργήθηκε από Τσίντσης
Καλησπέρα, μετά από 2 μέρες πήγα στον μπαξέ μου και διαπίστωσα πως οι κολοκυθιές,οι πεπονιές καθώς και πο καρπουζιές μου ειχαν τετράνυχους και μάλιστα πάρα πολλούς!!! Έχετε να μου προτείνετε κατι δραστικό για άμεση αντιμετώπιση???
έχω πέντε κολοκυθίες κανονικές.πεντε κολοκυθιές που κανουν στρογγυλά κολοκυθάκια, 2 κολοκυθιές πορτοκαλί και από 2 καρπουζιές και πεπονιές(τα φυτά τα έφτιαξα μόνος)
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Τσίντσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18124 από liza
Απαντήθηκε από liza στο θέμα ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ
Καλημέρα!!!!
Έχω κι εγώ το πρόβλημα του τετράνυχου στις αγγουριές μου και πήγα σήμερα στο κατάστημα με τα γεωπονικά και μου δώσανε αυτό το μπουκαλάκι να βάζω 3 cc σε ένα λίτρο νερό και να τα ψεκάσω. Έκανα να μισά τώρα που είναι στη σκιά τα άλλα μισά το απόγεμα που θα πέσει ο ήλιος. Μου είπαν ότι τώρα είναι η εποχή του τετράνυχου και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε μόνο με ψεκασμο. σας έχω φώτο του προβλήματος σε πολύ άσχημη κατάσταση και το φάρμακο ψεκασμού.

Το ΠΡΌΒΛΗΜΑ
Συνημμένο αρχείο:


Συνημμένο αρχείο:


ΤΟ ΦΆΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟ


Συνημμένο αρχείο:


Δεν φαίνεται καλά αλλά δεν μπορούσα ναα το τραβήξω καλλίτερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18228 από sopap
Απαντήθηκε από sopap στο θέμα ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ
Γεια σας..Βλέπω ο τετράνυχος έκανε καλή δουλειά..Το σκεύασμα Vertimec 1,8 EC είναι κατάλληλο για: αγγούρι θερμοκηπίου, αχλαδιά, πιπεριά, τομάτα θερμοκηπίου και υπαίθρια, καρπούζι, λεμονιά, μαρούλι θερμοκηπίου, σέλινο, άνηθος,κολοκύθι θερμοκηπίου, μελιτζάνα, πεπόνι, καλλωπιστικά θερμοκηπίου, βερικοκιά, πορτοκαλιά, νεκταρινιά, ροδακινιά, μηλιά, μανταρινιά, κυδωνιά, ραδίκι και μαϊντανό. Πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του γεωπόνου και τις αναγραφόμενες στην συσκευασία.

Για βιολογική καταπολέμηση υπάρχουν τα εξής: spidex, spical, spidend. Τα σκευάσματα αυτά στην ουσία περιέχουν φυσικούς εχθρούς του τετράνυχου και ιδίως το spidex το οποίο τον αποδεκατίζει.

Και κάτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι (για να είμαι ειλικρινής δεν μου έχει τύχει να το φτιάξω) είναι διάλυμα με: 1 κεφάλι σκόρδου, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν, 1 κουταλιά σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και 1 λίτρο νερό. Ψεκάζετε πάνω-κάτω την επιφάνεια των φύλλων και αργά το απόγευμα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS, markonis

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18230 από antilogos
Απαντήθηκε από antilogos στο θέμα ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ
Η βιολογική καταπολέμηση του τετράνυχου που περιγράφης υπάρχει δυο αναρτήσης ποιό πάνω, σε βίντεο, απο τον ίδιο τον DAVIS :woohoo:
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by antilogos.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18232 από liza
Απαντήθηκε από liza στο θέμα ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ
Καλημέρα!!!!
Τελικά ο τετράνυχος έκανε καλή δουλειά σε όλους μας, εμένα την Αγγουριά που είναι πιο πάνω την έστηλε στο φυτολόγιό χωρίς να χρειαστεί να την αποξηράνω εγώ :evil: Τον Αρακά μου επίσεις, τώρα δεν έχω ούτε για δίγμα, τώρα έχει χτυπίσει σε ένα κατιφέ, μιαα μελιτζάνα, στη φασολία, και στο σέλινο. Στο pepino gold τον πρόλαβα και έχω ψεκάσει και τα υπόλοιπα με το Vertimec να δούμε τώρα τι θα γλυτώσει απ`όλα αυτά!!! :S

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα