× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Περισσότερα
7 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22262 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Οι γάτες δεν σκοτώνουν όλα τα ποντίκια. Απλά κάνουν σεκιούριτι ένα πράμα. Όποιον παραβάτη συλλαμβάνουν τον τιμωρούν. Όταν λοιπόν υπάρχουν γάτες και είναι πράγματι κυνηγοί, τότε απλώς τα αρούρια δεν εμφανίζονται εκεί που μπορεί να συλληφθούν. Ομως τριγυρνάνε στον περίγυρο.
Όταν μια χρονιά είχα βάλει ντομάτες μέχρι το φράχτη, διαπίστωσα ότι μου είχαν φάει ντομάτες οι ποντικοί, στην άκρη, εκεί κοντά στο φράχτη. Μέσα στο περιβόλι τριγυρνούσαν οι γάτες μου, εκεί στην άκρη όμως έμπαιναν οι κλεφταράδες αυτοί και στα γρήγορα έριχναν μερικές δαγκωνιές. Ε, αφού πέρα από το φράχτη δεν φύλαγαν οι γάτες, εκεί άρχιζε το βασίλειο των αρουραίων. Όταν οι γάτες έρχονταν στην αυλή μου, η άκρη του κήπου ήταν αρκετά μακριά.

Σημειώνω επίσης ότι οι γάτες δεν μπορούν να κυνηγήσουν παντού τους αρουραίους. Αν λοιπόν έχουν ένα μέρος όπου μπορούν να κρύβονται, παίζουν ένα είδος κρυφτούλι με τις γάτες. Μέρη που κάνουν τέτοιο κρυφτούλι τα ποντίκια είναι, παραδείγματος χάριν, ένας μεγάλος σωρός από ξύλα ή ένας σωρός από χόρτα που σωριάζουμε καθαρίζοντας τον κήπο.
Ενώ είχα γάτες κυνηγούς, στον κήπο είχα φτιάξει με παλέτες ένα σύστημα για κομποστοποίηση των χόρτων του κήπου. Στο κάτω μέρος είχα πόρτα για να βγάζω το κομπόστ. Όταν άνοιξα όμως μια μέρα ολόκληρη τη μια πλευρά για να βγάλω όλο το κομπόστ, τρία - τέσσερα ποντίκια βγήκανε και τρέχανε μέσα στον κήπο. Τη στιγμή μάλιστα που ο γάτος μου λιαζόταν λίγο πιο πέρα. Σηκώθηκε βαριεστημένος και άρχισε να ψάχνει σαν κάτι να συνέβη. Όμως εκείνα είχαν περάσει το φράχτη.

Όσα μέτρα τάξης κι αν πάρουμε, οι ταραξίες θα υπάρχουν πάντα. Οι κλέφτες από τα μετρημένα κλέβουνε έλεγε ο παππούς μου.

Χαχαχα.... Ας μην επιμείνω. Είπα τη γνώμη μου. Δεν έχω δίκιο οπωσδήποτε. Κι ένα μικρό γατάκι θα μπορούσε να παίξει με τη μελιτζάνα, αν φυσούσε και κουνιόταν. Όταν κάτι κινείται, η γάτα το βλέπει σαν παιχνίδι.

Είναι πολύ αργά. Το θέμα τούτο μου έδωσε την ευκαιρία απόψε να βγω από τη ρουτίνα μου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχετικά θέματα:
Forum
Κήποι Μελών
Κήποι εκτός πόλεων (σε εξοχικό, κτήμα, χωριό)
Πρόβλημα με Τυφλοπόντικα μου σκάβει το γκαζόν..


Forum-Κοινότητα
Forum Καλλιεργητών
Κήποι Μελών
Κατασκευές
Αντιμετώπιση Τυφλοπόντικα


Forum-Κοινότητα
Forum Καλλιεργητών
Διάφορα
Γενικού ενδιαφέροντος
help τυφλοποντικας

Αλλά και μέσα σε πολλές συζητήσεις μας έχω δει να αναφέρονται τα προβλήματα με τα τρωκτικά. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στους ανθρώπους και σ' αυτούς τους ανεκδιήγητους υποχθόνιους και σκοτεινούς και αχόρταγους τρωκτικούς τύπους. Δεν πρόκειται να τους ξεφορτωθούμε εύκολα. Σε κάτι φτωχές χώρες τους τρώνε. Άμα μας πολιορκήσουν όπως κάποτε στο Μεσολόγγι, θα τους φάμε κι εμείς.
Οι αρρώστιες που κουβαλάνε .... Μπορεί να κουβαλάνε αρρώστιες που οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει από πάρα πολλά χρόνια.
Last edit: 7 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Κράνιος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fanish1

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα