× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Χημικά στην καθημερινότητα - Ενημερωτική αποστολή 70

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2560 από ilias
Ένωση Καταναλωτών Βόλου - Χημικά στην καθημερινότητά μας

Χημικά, ένας αόρατος κίνδυνος
Είναι αναρίθμητες, αόρατες και συχνά άοσμες. Πολλές απ’ αυτές όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Οι χημικές ουσίες συνθέτουν τα χιλιάδες καταναλωτικά αγαθά που έχουμε στο σπίτι μας. Από 100.000 χημικά που υπάρχουν στην αγορά τα 30.000 παράγονται σε ποσότητες άνω του ενός τόνου ετησίως το καθένα και απ’ αυτά μόνο για τα 2.700 έχουν μελετηθεί επαρκώς οι επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και το οικοσύστημα. Τεχνητές βιοσυσσωρευόμενες τοξικές ουσίες που έχουν απαγορευτεί εδώ και χρόνια (π.χ. DDT) εντοπίζονται σε όλους τους ανθρώπους, ορισμένες μάλιστα σε υψηλά επίπεδα.

Ένα υγιές σώμα είναι ένας αποτελεσματικός μηχανισμός εξάλειψης των τοξινών μέσω του συκωτιού, των απεκκρίσεων, των ιδρωτοποιών αδένων κλπ. Οποιαδήποτε δυσλειτουργία αυτών των συστημάτων μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση τοξινών και αρρώστια. Επιπλέον τα συστήματα αυτά, δεν μπορούν να αποβάλλουν τις συνθετικές χημικές ουσίες. Το έμβρυο και το παιδί είναι πιο ευάλωτα γιατί ο οργανισμός τους αναπτύσσεται συνεχώς. Αυτό οδηγεί σε τριπλάσια λήψη τοξικών ουσιών που μπορεί να υπάρχουν στον αέρα, το νερό και τα τρόφιμα.

Συνέπειες στον άνθρωπο. Η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη παραγωγή χημικών ουσιών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον και απορροφώνται από το ανθρώπινο σώμα, μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες. Από απλές αλλεργίες και παθήσεις του αναπνευστικού μέχρι βλάβες στο νευρικό, ενδοκρινικό, ανοσολογικό, αναπαραγωγικό σύστημα κ.α. Οι συνθετικές χημικές τοξικές ουσίες που συσσωρεύονται στον οργανισμό είναι υπεύθυνες για την πρόκληση καρκινογενέσεων σε διάφορα όργανα.

Συνέπειες στο περιβάλλον. Ατμοσφαιρική ρύπανση, τρύπα του όζοντος, ρύπανση των υπόγειων υδάτων, ευτροφισμός.

Όρια ασφαλείας. Τα "όρια ασφαλείας" των χημικών ουσιών που επικαλούνται οι επιχειρήσεις καθορίστηκαν αυθαίρετα μέσω της πολιτικής διαπλοκής με τις κυβερνήσεις. Για τις τοξικές ουσίες δεν υπάρχουν επίπεδα που να θεωρούνται ασφαλή.

Κατηγορίες τοξικών ουσιών ανάλογα με τις συνέπειες. Τοξικές, πολύ τοξικές, καρκινογόνες, ερεθιστικές, μεταλλαξιγόνες, τοξικές στην αναπαραγωγή, αλλεργιογόνες, επιβλαβείς, διαβρωτικές.

Οδοί εισόδου: Αναπνευστικό σύστημα (η κυριότερη οδός), το δέρμα, τα μάτια και το πεπτικό σύστημα.

Τα πραγματικά ενδιαφέροντα βρίσκονται στο συνημμένο έγγραφο...

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: enimerotik...mika.pdf
Μέγεθος αρχείου:90 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα