κοστος μικρης μοναδας μανιταριων

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #11975 από SPOL
κοστος μικρης μοναδας μανιταριων δημιουργήθηκε από SPOL
Γεια σε όλους.Βρηκα πολύ ενδιαφέρων την σελίδα σας,και θα ήθελα συμβουλή όσον αφορά το ξεκίνημα μίας μικρής μονάδας καλλιέργειας μανιταριών.Συγκεκκριμενα,σκέφτομαι να εκμεταλευτώ 400m2 που έχω στην Κέρκυρα.Είναι σκέτο οικόπεδο.Μπορείτε να με ενημερώσετε συνολικά για να φτιάξω εκέι μικρά θερμοκήπια ειδικα για μανιτάρια (καθώς δεν θέλω να χτίσω εκεί κάτι μόνιμο σαν αποθήκη),μαζί με το κόστος των υποστρωμάτων και το όλο ξεκίνημα τί κεφάλαιο περίπου χρειάζομαι?Και σε πόσο χρονικό διαστημα θα μπορώ να έχω κέρδος και τι ποσοστό είναι αυτο?
Γιατί σε ένα άλλο άρθρο διάβασα οτι η τιμή υποστρώματος είναι 17e και παράγει πχ 3-4 φορες συνολικά 7-8 κιλά.Με τιμή πώλησης περίπου 2e (pleurotous) ουσιαστικά μπάινεις ...μέσα..!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #11977 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα κοστος μικρης μοναδας μανιταριων
Φίλε/η SPOL καλωσόρισες στην παρέα μας.
Τα ερωτήματα που θέτεις είναι λίγο δύσκολο να απαντηθούν.
Κατ' αρχάς θα πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς σε εταιρίες που αγοράζουν το συγκεκριμένο προϊόν για να δεις πόσο είναι η τιμή πώλησης του (χονδρική).
Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να ξεκινήσεις με το σκεπτικό να δώσεις όλη την παραγωγή γιατί εάν σου μείνει το 20-30% τότε ξεκινάς δύσκολα.
Ύστερα να βρεις εταιρίες που προμηθεύουν χονδρική τα υποστρώματα και σίγουρα η τιμή σε επαγγελματίες δεν είναι 17 ευρώ.
Να ρωτήσεις πόσο κοστίζει η κατασκευή του θερμοκηπίου και το κόστος λειτουργίας της. Πόσο είναι τα λειτουργικά έξοδα μίας τέτοιας επιχείρησης ΟΑΕΕ φορολογικά κλπ κλπ και μετά να μπεις στην διαδικασία σκέψης αν ουσιαστικά μπαίνεις μέσα ή όχι.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα κάθε αρχή και δύσκολη.
Επειδή ίσως να σε απογοήτευσα λίγο να σου πω και το εξής.
Όταν έχεις όρεξη για δουλειά και μεράκι σίγουρα αυτό που κάνεις αργά ή γρήγορα θα σε ανταμείψει

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #11978 από SPOL
Απαντήθηκε από SPOL στο θέμα κοστος μικρης μοναδας μανιταριων
Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε μου.Αν κατάλαβα καλά πρέπει πρώτα να κάνω έναρξη στην εφορία σαν..αγρότης?Και μετά να βρώ σημεία μεταπώλησης.Σκεφτόμουν ακόμα και την τοπική αγορά της Κέρκυρας..αν και δεν ξέρω απο μια μονάδα 400m2 αν θα έχω όντως τόσο κέρδος ωστε να ασχοληθώ..

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12005 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα κοστος μικρης μοναδας μανιταριων
φίλε, είχα ερευνήσει λίγο παλιότερα το θέμα που ενδιαφέρεσαι....τώρα δεν είμαι σπίτι (έχω έρθει μερικές μέρες στην Αθήνα), αλλά όταν βρεθώ στον υπολογιστή μου σπίτι έχω αρκετά στοιχεία.

είναι πολύ δύσκολη η καλλιεργεία που θέλεις να κάνεις, όχι απο πλευρά περιποίησης αλλά από πλευρά συνθηκών, τα μανιτάρια είναι τρομερά ευαίσθητα και θέλουν σταθερες συνθήκες και πλήρως ελεγχόμενες τόσο σε φωτισμό, όσο και σε υγρασία, αερισμό κλπ.... και φυσικά χρειάζεται ψυγείο διότι δεν διατηρούνται εύκολα μέχρι να τα διαθέσεις στην αγορά....είναι από τις πιο ακριβές κλειστές καλλιέργιες...

το κέρδος είναι κάτι σχετικό....πρώτα να βρεις που θα διαθέσεις το προιόν σου και μετά να ασχοληθείς, επαγγελματικά, με το οτιδήποτε....αλλιώς θα βρεθείς με τεράστιες ποσότητες προιόντος που δεν θα ξέρεις τι να το κάνεις... κάπως έτσι την πάτησαν κάποιοι άλλοι με τα σαλιγκάρια, και αφού επένδυσαν ένα ποσό περίπου 20000€ για την πιο μικρή μονάδα εκτροφής....βρέθηκαν με μερικούς τόνους σαλιγκάρια....

τέλος πάντων...

ακόμη και ερασιτεχνικά να ασχοληθείς και εάν είναι έτσι όπως λες οι τιμές....τότε με 17€ επένδυση παράγεις 25 κιλά πλευρώτους δηλαδή 50€ απόδοση....

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12014 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα κοστος μικρης μοναδας μανιταριων
Γεια σου SPOL,
Επειδή αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι επαγγελματική δραστηριότητα, καλό είναι να συμβουλευτείς πρώτα ένα λογιστή για το τι απαιτείται (κόστη, δικαιολογητικά και προϋποθέσεις).
Επειδή είσαι από Κέρκυρα, θα σου στείλω με pm, το τηλέφωνο μίας φίλης που μένει Κέρκυρα και θα μπορέσει να σε κατευθύνει σχετικά με τα λογιστικά.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12022 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα κοστος μικρης μοναδας μανιταριων
Έλεος ρε Δημήτρη.....
Τον έστειλες τον άνθρωπο......
Η αλήθεια όμως είναι ότι έχεις δίκιο

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12028 από ssotiris
Απαντήθηκε από ssotiris στο θέμα κοστος μικρης μοναδας μανιταριων
Δημήτρη ξέρω τα κόστη και τα κρυφά και τα φανερά, 'ημουν έτοιμος να κάνω πριν 3 χρόνια μια τέτοια επένδυση, με χρηματοδότηση και ίδια κεφάλαια....το κόστος πλησίαζε τις 100 χιλιάδες.

για αυτό άρχισα με το "ερασιτεχνικά" , ότι ερασιτεχνικά, όπως έχουμε εμείς το μποστανάκι μας και τρώμε καμιά ντοματούλα, συμφέρει να βγάζεις μανιτάρια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα