× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Ημέρες πριν #22526 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Εύχομαι σε όλους,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
Και ειδικά σε όσους γιορτάζουν (οπως π.χ. εγώ) εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #22528 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Χρονια Πολλά Τασο. Να περασετε καλά. Χαθήκαμε. Χρονια Πολλλα και για την επερχόμενη γιορτή σου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tasos66100

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #22529 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ευχαριστώ, Θεολόγη.
Θερμές ευχές για σένα και την οικογένειά σου!
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #22530 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Τάσο Χρόνια Πολλά, πολύ Hot και πολύ Καλά!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους!

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tasos66100

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #22531 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ηλία, σ' ευχαριστώ πολύ
και εύχομαι ό,τι επιθυμείς. Ομως κράτα με ενήμερο για την πορεία του σπορείου σου. Τί έγινε, έσκασε μύτη κανένα..? Πάντως τα habaneros είναι χαρακτηριστικά αργά. Είμαι σίγουρος οτι θα φυτρώσουν, όμως κράτα τα ζεστά, όπως είπαμε. Ο καιρός είναι ακόμα "ζαλισμένος" με μεγάλες διαφορές σε πρωϊνή - μεσημεριανή θερμοκρασία. Εχε τα λοιπόν σταθερά σε εσωτερικό χώρο ακόμα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
Τάσος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #22532 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Σήμερα (31 ημέρες μετά τη σπορά), εμφανίστηκε η πρώτη Jalapeno (Χαλαπένιο).


2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #22533 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Εξαιρετική εικόνα. Το θαύμα της φύσης!
Μόνο μιά παρατήρηση, Ηλία: Το χώμα γύρω απο το νεαρό φυτάριο, μήπως είναι κάπως "άγριο"? Εννοώ όχι όσο λεπτό θάπρεπε, ώστε να διευκολύνει την "έξοδο" του φυτού στον κόσμο μας..?
Ισως να είναι ιδέα μου, κανένα πρόβλημα αφού τα καταφέρνει και ξεμυτίζει.
Αυτές τις μέρες θα παραλάβεις εναν φάκελλο με αρκετούς σπόρους Cayeene καθώς και αποξηραμένες πιπεριές, Cayeene πάντα, γιατί προβληματίστηκα λίγο με την καθυστέρηση της φύτρωσης που μου είπες. Κάνε τη σπορά αμέσως. Απο τις πιπεριές βγάλε τους σπόρους μόνος σου με προσοχή και σπείρε τους όλους.
Η αλήθεια είναι ότι οι Cayeene και οι Jalapenos είναι οι μόνες που θα φάς με ευχαρίστηση.
Οι άλλες (Habaneros, Scorpion, Reaper, Jolokia) είναι για να κάνουμε την τρέλλα μας και για την ευχαρίστηση της σπάνιας παραγωγής. Για την κατανάλωσή τους, δεν μπορώ να σου πώ τίποτα άλλο παρα: ΠΡΟΣΕΧΕ! Πρόσεχε όχι μόνον πώς τις τρώς, αλλά και πώς τις πιάνεις...
Εύχομαι ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ να είμαστε καλά και να γορτάσουμε πάλι το Πάσχα.
Τάσος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #22534 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σου Τάσο!
Ευχαριστώ καταρχάς πάρα πολύ για τη κίνησή σου με τους σπόρους. Πραγματικά ευχάριστη έκπληξη!

Το "χώμα" είναι κομπόστ από τη ΒΙΟΤΕΡ. Το χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς προβλήματα.
Στο closeup όντως εμφανίζεται σαν κάτι άγριο. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.

Για να έχουν όσοι δουν τη φωτογραφία αίσθηση των μεγεθών, το φυτάκι που φαίνεται έχει μήκος 3 με 4 χιλιοστά. Άρα ο "βράχος" στα δεξιά του (που στην πραγματικότητα είναι χαλαρός σβώλος χώματος) έχει διάμετρο περίπου 5 χιλιοστά.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22544 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Την καλησπέρα μου σε ολους!Χρονιά πολλά και Χρίστος Ανέστη !
Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να μεταφέρω την εμπειρία μου,
ως λάτρης του καυτερού φαγητού θελω να δοκιμασω κατι που θα με γονατίσει !Κατι που θα κανει να περασει ολη μου η ζωη μπροστα απο τα ματια μου σε μια στιγμη.... :) ,πριν λιγο καιρο εκανα παραγγελιά απο ενα μαγαζι στην Αγγλία σπόρους Carolina reaper με σκοπο να φτιαξω ενα μινι θερμοκήπιο για τα σπορια,απο τους 10 πρωτους σπορους βγηκαν οι δυο,τα μεγα λαθος μου ηταν το χωμα,β διαλογης με πετρες μεσα....τελικα εβαλα και αλους σπορους σε καλη ποιοτητας χωμα με αποτελεσμα να εχω τωρα περιπου 5φυτα,
Λαθος 2ο....τα εβγαλα στον ηλιο για καλυτερα...με αποτελεσμα να καουν τα φυλα τους...τωρα τελικα εμεινα με 3 φυτα και τα αλλα 2 προσπαθούν να ερθουν στα ισα τους,απο τι βλεπω πετάνε νεα φιλαρακια απο μεσα,βεβαια τα ξαναεβαλα μεσα στο θερμοκήπιο .
Για το θερμοκηπιο και τις συνθηκες:
Θερμοκρασια σταθερα 22-26 βαθμους c ,2 λαμπες οικονομιας στα 6400κ και 16ωρες φως ,8 σκοτάδι.
Για θερμανση περα απο τις λαμπες εχω βαλει ενα καλώδιο θερμαινόμενο με θερμοστάτη .Το καλώδιο ειναι αδιάβροχο (230V ,30-40 w)και το εχω βαλει σε ενα κουβα με νερο μεσα στο θερμοκήπιο,το εκανα ετσι γιατι παρατηρησα μια καλητερη συμπεριφορα-αναπτυξη στα φυτα με τη υγρασια απο οτι πριν σε σχετικά ξηρο περιβάλλον .
Σημερα βεβαια εβαλα αλους 10 σπόρους θεριστών ....ελπιζω να πανε ολα καλα,τα υπολοιπα φυτα που ειναι μεσα ειναι ντοματιές αναρηχομενες τύπου κρεβατινα,φραουλες και κατι καρπουζια εξτρα μινι...
Θα ηθελα να ρωτήσω
Την αποψη σας για την υγρασια και κατα την γνωμη σας ποσες ωρες σκοταδι ειναι καλα για τα φυτα??
Ευχαριστω ,καλες καλιεργειες σε ολους και χάρηκα για την γνωριμία!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22546 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλως ήρθες στην παρέα, φίλε giorgosxristou.
Φαίνεται οτι είσαι πραγματικά φανατικός του καυτερού και διαθέτεις όρεξη και μεράκι για σωστή παραγωγή.
Εχω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την περιγραφή της εγκατάστασής σου, αν σε ενδιαφέρει βέβαια η γνώμη μου.
1. Η επιλογή του χώματος, κυρίως για την αρχική σπορά, έχει πράγματι πολύ μεγάλη σημασία. Το διαπίστωσες και μόνος σου και μπράβο που το διόρθωσες με νέα σπορά.
2. Το "κάψιμο" απο τον ήλιο. Οχι ! Κάτι άλλο έκανε τη ζημιά. Παράγω καρολίνα, σκορπιό και χαμπανέρο σε μέρος με διαρκή έκθεση στον ήλιο, απο την ανατολή μέχρι τη δύση. Μάλλον θα έβρεξες τα νεαρά φυτάρια, ενδεχομένως με λίπασμα, την ώρα που ήταν στον ήλιο. Αυτό ίσως...
Ειδικά ο σκορπιός και η καρολίνα θέλουν "ανελέητο" ήλιο και ζέστη.
3. Υγρασία. Πάρα πολύ σωστά κατάλαβες οτι αυτά τα φυτά χρειάζονται υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν σωστά. Ζέστη και υγρασία. Οι συνθήκες του θερμοκηπίου σου (22-26 β.) είναι ιδανικές, αφου έχεις εξασφαλίσει και την σχετική υγρασία του χώρου.
4. Το ότι πήρες τους σπόρους απο την Αγγλία, δεν σημαίνει οτι αυτή είναι και η πατρίδα τους. Ολα τα είδη Capsicum chinese κατάγονται απο τροπικές περιοχές, όπου και ευδοκιμούν. Εγώ τις πρώτες μου προμήθειες σπόρων τις έκανα απο τον Παναμά. Μου τους έστειλλαν φίλοι επειδή έζησα εκεί και έμαθα αρκετά γι αυτά τα φυτά. Ολη η Κεντρική Αμερική και το μισό Μεξικό είναι γεματα απο τέτοιες καλλιέργειες. Εκεί λοιπόν, καταλαβαίνεις αμέσως το κλιματεδαφικό περιβάλλον που χρειάζονται: Ζέστη και υγρασία, σε βαθμό που δύσκολα γίνεται ανεκτός σε ευρωπαίο μεγαλωμένο σε πολύ πιό ήπιες και εύκρατες συνθήκες. Μή φοβάσαι λοιπόν τον ήλιο.
6. Τί εννοείς οτι θέλεις κατι το εξαιρετικά καυτερό..? Δηλαδή έχεις φάει σκορπιό ή καρολίνα και σου φάνηκαν "απαλές"..??? Δεν νομίζω. Για την ακρίβεια δεν νομίζω μπορεί ενας κανονικός άνθρωπος - λάτρης του καυτερού - να καταναλώσει μιά καρολίνα σε λιγώτερο απο μία εβδομάδα. Εκτός απο κάτι τρελλούς στο youtube (
) που διαγωνίζονται ποιός θα τρυπήσει τελευταίος το στομάχι του.
Πάντως έχουμε προχωρήσει αρκετά σε ανταλλαγή γνώσεων, εδώ στο forum και θα βρείς χρήσιμες πληροφορίες αν δεν βαρυέσαι να διαβάσεις προηγούμενες ερωτήσεις-απαντήσεις καθώς και αρκετές χρήσιμες φωτογραφίες.
Εγώ αυτή την εποχή έχω Habanero, Carolina reaper, Trnidad scorpion, Jalapenos και Cayeene. Είναι φορτωμένες με λουλουδάκια και άρχισαν να σχηματίζονται δειλά-δειλά οι πρώτοι καρποί. Βέβαια ξεκινάω πάντα με χειμερινή σπορά, έχοντας εξασφαλίσει κατάλληλες συνθήκες.
Για οποιοδήποτε θέμα, μη διστάσεις να το συζητήσουμε εδώ.
Χάρηκα που τα είπαμε, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Τάσος.
Υ.Γ. Δες μερικές σημερινές φωτο. Επίσης μ' ενδιαφέρει το θερμαινόμενο καλώδιο. Πες μου λεπτομέρειες, σε παρακαλώ.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.324 δευτερόλεπτα