× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #21977 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Πολύ εύστοχος, Θεολόγη! Και μόνο απο τις οναμασίες Carolina reaper (reaper=θεριστής, χάρος) και Trinidad scorpion, εύκολα βγάζει κανείς συμπέρασμα περι του βαθμού καυστικότητας..!
Υ.Γ. Τί γίνεται ο φίλος monemvasios? Μας είχε παρουσιάσει πάρα πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #21978 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Και για να "φτιάχνεται" ο Ηλίας,
καμαρώστε την Bird's Eye (όπως βλέπεις Δημήτρη έγραψα το σωστό όνομα, μετά την αναγνώριση που έκανες). Γέμισε με πιπεράκια και ανθοφορεί συνέχεια. Δεν ξέρω μέχρι πόσο μπορεί να ψηλώσει ακόμα- πλησίασε στην οροφή. Σήμερα τη δοκιμάσαμε στο μεσημεριανό φαγητό. Φαρμακερή, επίπεδο σχεδόν χαμπανέρο, αλλά πιό μοσχοβολιστή. Παρ'ολο που είναι μικρή - 3 εκ. περιπου- ειναι αδύνατον να τη φας ολόκληρη σε ενα γεύμα.
Γειά και χαρά,
Τάσος
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #21982 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Βάζεις τον σπόρο όχι βαθιά αλλά στο 1 cm ελαφρυ νερο ,καλο χωμα εγω πήρα μαζι με ζεόλιθο και περιμένεις ,οχι κατευθείαν στον ήλιο άμα πεταχτούν ,λίγο λίγο

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #21986 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Και για να "φτιάχνεται" ο Ηλίας,
καμαρώστε την Bird's Eye (όπως βλέπεις Δημήτρη έγραψα το σωστό όνομα, μετά την αναγνώριση που έκανες). Γέμισε με πιπεράκια και ανθοφορεί συνέχεια. Δεν ξέρω μέχρι πόσο μπορεί να ψηλώσει ακόμα- πλησίασε στην οροφή. Σήμερα τη δοκιμάσαμε στο μεσημεριανό φαγητό. Φαρμακερή, επίπεδο σχεδόν χαμπανέρο, αλλά πιό μοσχοβολιστή. Παρ'ολο που είναι μικρή - 3 εκ. περιπου- ειναι αδύνατον να τη φας ολόκληρη σε ενα γεύμα.
Γειά και χαρά,
Τάσος


Αγορασα προχτες σπορο Tρινινταντ ταμπάκο Σκόρπιον και bhut jolokla και τις έσπειρα ΟιΣκόρπιον μου ειπε ο γεοπόνος να τα μουλιάσω για λίγο σε νερό ο άλλος ο φιλος πουπήρα τις jolokla κατευθείαν επιαφανιακα στο χώμα

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22003 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σας, φίλοι μου.
Οι πρώτες Καρολίνες και Σκορπίνες έσκασαν επι τέλους μύτη στο μπαλκόνι μου!
Απλά: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ! Οσο για τις Χαμπανέρος, ισως βγάλω πάγκο στη Λαϊκή (!!!) - η φετεινή καρποφορία ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.
Εύχομαι "και στα δικά σας".
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22006 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σου Τάσο!
Ετοιμάσου να σου ζητήσω να μου στείλεις σπόρους για να δοκιμάσω να τους φυτέψω.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22007 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Με μεγάλη μου χαρά, Ηλία !
Βλέπω οτι δεν πείστηκες απο τον Θεολόγη, οτι δηλαδή πρόκειται για πιπεριές δολοφόνους... Για να το πώ σε πιό κατανοητά γαλλικά, μιλάμε οτι είναι του Πολεμικού Ναυτικού και όχι της Ακτοπλοϊας..!
(για να γελάμε και λίγο, γιατί μας έλλειψε).
Πάντα χαίρομαι πολύ οταν τα λέμε.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22014 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Κι εγώ χαίρομαι όταν τα λέμε Τάσο.
Συνδετικός κρίκος ο Δάσκαλος!

Όταν έχεις σποράκια, στείλε μου σε παρακαλώ ένα pm.

Ικανοποίηση θα είναι να πάρω από το σπέρμα φυτό.
Η κατανάλωση είναι άλλο θέμα.
Με προβληματίζει μετά από αυτά που έχετε πει εσύ και ο Θεολόγης.
Ίσως όμως μπορέσω να τις χρησιμοποιήσω γα την παρασκευή απωθητικών για έντομα στα φυτά.
Λέμε τώρα...

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22038 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Αγαπητέ φίλε Ηλία,
Οπωσδήποτε θα σου στείλλω σπόρους, όταν θα έχω τη φετεινή συγκομιδή η οποία προβλέπεται να είναι πιο πλούσια απο την περσινή.
Κρίνε κι εσύ απο τους περσινούς χρόνους για να περιμένες:
-Σπορά 27/4/15.- Μεταφύτευση 13/6/15. -Συγκομιδή 23/11/15
Επειδή οι συνθήκες είναι περίπου ίδιες και φέτος, περιμένω συγκομιδή περι τα μέσα Νοεμβρίου.
Εννοείται οτι μιλάω για τις πολεμικές, δηλ. Habaneros, Trindad scorpion, Carolina reaper. Διότι αν ενδιαφέρεσαι μόνο για Cayeene - που δεν νομίζω- έχω να σου στείλλω και τώρα, είναι όμως περσινής εσοδείας και δεν πιστεύω οτι θα διατηρηθεί η βλαστητικότητά τους μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο που θα πρέπει να τους σπείρεις.
Υπομονή λοιπόν μέχρι το Φθινόπωρο, θα είμαι σίγουρα στην Τήνο, οπότε άν μπορείς να πεταχτείς θα σου γνωρίσω όλο το νησί όπως δεν το έχεις φανταστεί ποτέ - ακόμα κι αν το έχεις ήδη επισκευτεί!
Οσο για τη χρήση αυτών των πιπεριών, είναι όπως ακριβώς τα λες. Το γούστο είναι να τις παράγεις απο το σποράκι και να ξέρεις οτι παράγεις τις πιό καυτερές πιπεριές του κόσμου. Ούτε εγώ τις τρώω, εκτός από τις Habaneros, με πολύ προσοχή. Οι άλλες δύο διαβάζω οτι χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή αμυντικών σπρέϊ. Δεν νομίζω οτι μπορεί να τις φάει κανείς φρέσκιες, εκτός αν είναι Μεξικάνος 6ης γεννεάς, δηλ. Ινκας.
Τελειώνοντας, σου υπενθυμίζω τους βαθμούς καυστικότητας (Scooville), για να εχεις πάντα κατα νουν περί τίνος ακριβώς μιλάμε:
--Cayeene: Μεχρι 65.000
--Habanero: περ. 300.000
--Trinidad scorpion: περ.1.300.000
--Carolina reaper: περ. 2.200.000
Τα συμπεράσματα δικά σου.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22039 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Διόρθωση: Αζτέκος στο Μεξικό (όχι Ινκας, που έγραψα κατά λάθος ). Να σεβόμαστε τους πολύ καυτερούς προγόνους και να είμαστε ακριβείς. Ινκας στο Περού, Μάγιας στον Παναμά (δικοί μου αυτοί) και Αζτέκοι στο Μέχικο.. Αυτοί πιθανόν να τρώγανε Habaneros για πρωϊνό.
Γειά σας και πάλι,
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.131 δευτερόλεπτα