× Συζητήσεις σχετικά με την Ελιά (δέντρο και καρπό).

Ζημιές απο παγετό σε νεαρά δενδρύλλια ελιάς

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #22455 από Anargiros
Καλησπέρα σας,

Φύτεψα τέλη Οκτωβρίου 65 δενδρύλλια ελιάς ποικιλίας Μεγάρων(διετή) σε χωράφι 2 στρεμμάτων(ξηρικο), το οποίο χρησιμοποιούνταν τα τελευταία 20 χρονια για τη βοσκή προβάτων.Ενα οργωμα εγινε 20 μερες πριν και φυτεμα.Μετά απο εδαφική αναλυση τελη Δεκεμβρη, διαπιστωθηκαν πενιες βοριου,αζωτου,ιχνοστοιχειων(μαγνησιου,σιδηρου, χαλκου,μαγγανιου και ψευδαργυρου) ενω διαπιστωθηκαν υψηλα επιπεδα φωσφορου.Εριξα λιγη ( 2-3kg/δενδρυλλιο) χωνεμενη κοπρια για αρχή αλλα δυστυχως 10 μερες αργοτερα τα χτυπησε η Αριαδνη και τα αποτελειωσε ο Βικτωρ προκαλωντας τους αρκετες ζημιές.Χαλκινα φυλλα και σκισιματα κατα μηκος των βλαστων.Σε γενικες γραμμες η κατασταση τους ειναι απογοητευτικη.Ψεκασα προσφατα με οξυχλωριουχο χαλκο και γεωπονος μου προτεινε τελος του μηνα YaraLiva Nitrabor(Νιτρικο ασβεστιο με βοριο), να μην κλαδευσω περιμενοντας να δουμε μεχρι που εχει επεκταθει η ζημια ενω ενας αλλος γεωπονος μου προτεινε προς την ανοιξη νιτρικη αμμωνια.Θα ήθελα τις αποψεις σας.










Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #22456 από ilias
Χαίρετε!
Τα δενδρύλλια είναι πολύ μικρά-νεαρά και είναι αναμενόμενο να επηρεαστούν αρνητικά από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η προσθήκη νιτρικής αμμωνίας (πολύ λίγης γιατί είναι νεαρά φυτά) είναι κλασσική πρακτική για ελαιόδεντρα και δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της παγωνιάς.

Η χρήση χαλκούχων σκευασμάτων είναι καλή, ως προληπτική βλαβών και προσβολών από μύκητες. Με μέτρο όμως γιατί τα φυτά είναι πολύ νεαρά. Το πολύ φάρμακο, γίνεται φαρμάκι.

Θα πρότεινα να αφήσετε τη φύση να αποφασίσει και να κάνει τη δουλειά της.
Πιστεύω ότι τα ελαιόδεντρα δεν θα σας απογοητεύσουν.
Απλά θα χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.204 δευτερόλεπτα