× Συζητήσεις σχετικά με την Ελιά (δέντρο και καρπό).

Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #22464 από tsiubiu
Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών δημιουργήθηκε από tsiubiu
Καλησπέρα στους συμφορουμίτες.

Θέλω και εγώ να ασχοληθώ με κάτι κτήματα με ελιές που έχουμε και είναι λίγο παρατημένα. Σαν παιδί της πόλης δεν έχω ιδέα από αγροτικές δουλειές και ελιές, οπότε από τον περασμένο Νοέμβριο σιγά σιγά ενημερώνομαι.
Από αυτό το βίντεο που είδα μου άρεσε η ιδέα της φυσικής καλιέργειας, οπότε ψάχνω για έναν θρυμματιστή κλαδιών μιας. Σε λίγο θα πάω για κλάδεμα οπότε θέλω να θρυμματίσω τα κλαδιά για να γίνουν λίπασμα



Στο βίντεο προτείνουν θρυμματιστές της VIKING (πχ το GB 370 S, 4.5HP, 45kg) και σε ένα μαγαζί μου πρότειναν και είδα το κρητικό DAMAC 7Hp, 60kg. Και τα δύο είναι σχετικά μικρά και χωράνε στο αμάξι. Έχω δει και κάποια κινέζικα DYNAMECH, GTL αλλά δε μου γεμίζουν πολύ το μάτι. Μάλλον προς το DAMAC με βλέπω, αλλά το σκέφτομαι γιατί είναι ακριβό.

Έχετα άποψη για αυτά τα προϊόντα; Ξέρει κανείς αν ενοικιάζουν θρυμματιστές στη Λειβαδια, που είναι και κοντά τα κτήματα, οπότε να αποφύγω για φέτος την αγορά;

Υγ, όταν πάω για κλάδεμα θα προσπαθήσω να κάνω εναέρια καταβολάδες για να φυτέψω νέα δένδρα από σχετικά μεγάλα κλαδιά για να μην αγοράσω δενδρίλια που θέλω να βάλω σε κάποια σημεία.

Ευχαριστώ
Θανάσης

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #22466 από parth
Απαντήθηκε από parth στο θέμα Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών
Απο αυτους που προτεινεις ο DAMAC ειναι πολυ ανωτερος. Κοιτα και άλλες μάρκες (minos, alfatherm) που έχουν βγάλει παρομοιους. Ειναι μηχανήματα πάνω από 1000€ και δεν ξέρω πόσες ρίζες έχεις για να κάνεις απόσβεση από ένα τέτοιο μηχάνημα.
Πριν αγορασεις παντως κλαδοτεχιστη (και μαλιστα το μικροτερο μοντελο της σειρας παρα το σεβαστο ποσο που θα δωσεις) πρεπει να ξερεις ότι δεν θα είναι στην πράξη τόσο όμορφα όσο στα βίντεος στο youtube: αν δεν ειναι αυτοφερόμενος ο τεμαχιστης και έχεις μακρινες αποστασεις με τα πόδια ή περιεργο ανάγλυφο, θα κουραστεις στην μετακίνηση. Στα κλαδιά θα πρέπει να κόβεις με το πριόνι τις διακλαδώσεις για να περνάνε στη χοάνη. Στα θετικά είναι ότι το υλικό χρησιμοποιείται για εδαφοκάλυψη και λίπανση και ότι δεν χρειάζεσαι να κουβαλάς τα κλαδιά για κάψιμο (πας τον τεμαχιστη στα κλαδια αν σε βολευει).
Υποθετω ξερεις ότι στο αμάξι πρέπει να μπαίνουν όρθια και όχι πλαγιαστά γιατί έχουν τετράχρονο κινητήρα. Αν έχεις χωράφια ίσια κοίταξε μηπως υπάρχει κάποιος γείτονας με τρακτέρ και καταστροφέα για να γλιτώσεις την αγορά του τεμαχιστή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Μήνας πριν #22467 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών
Πολύ καλά τα λες parth.
Στα μικρά μοντέλα βιοθρυμματιστή ή κλαδοτεμαχιστή, χρειάζεται αρκετή προετοιμασία πριν αρχίσουμε να πετάμε μέσα κλαδιά.
Επίσης να προσθέσω ότι καλό είναι να μην τοποθετούμε κλαδιά των οποίων η διάμετρος είναι κοντά και πολύ περισσότερο πάνω από τη μέγιστη διάμετρο που δίνει ο κατασκευαστής.
Θα πρότεινα μάλιστα να μη δουλεύουμε το μηχάνημα στο όριο.
Αν παρατηρήσουμε στο παρακάτω video για τον DAMAC 7HP της Νταγιαντάς Α.Ε.Β.Ε, ο χειριστής βάζει μέσα κλαδιά σχετικά μικρής διαμέτρου. Στην πράξη βάζει μόνον τις κορυφές.



Εγώ επειδή έχω πολύ λίγες ελιές, χρησιμοποιώ έναν ηλεκτροκίνητο Ryobi.
Στις παρακάτω φωτογραφίες παρατηρήστε πως χρειάστηκε να καθαρίσω τα κλαδιά και να κόψω τις κορυφές. Οι κορυφές είναι τελικά αυτές που έβαλα μέσα στο μηχάνημα.
Δείτε και το τελικό προϊόν το οποίο όντως είναι εξαιρετικό για εδαφοκάλυψη και βελτίωση της ποιότητας του χώματος.












2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #22472 από tsiubiu
Απαντήθηκε από tsiubiu στο θέμα Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις.

@parth
Έχω περίπου 150 ρίζες σε κάμπο, οπότε δεν έχω πρόβλημα μετακίνησης του θρυμματιστή. Είδα και ένα minos sik 9hp αλλά είναι 300ευρ πιο ακριβό από το Damac 7hp. Αν μπορούσα να βρω να νοικιάσω δε θα αγόραζα καινούργιο, γιατί δε θα κάνω ποτέ απόσβεση :)

@ilias
Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω, φυσική λίπανση και βελτίωση της ποιότητας του χώματος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 7 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #22495 από tsiubiu
Απαντήθηκε από tsiubiu στο θέμα Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών
Αγόρασα τελικά τον Damac 7Hp και τον χρησιμοποίησα την Κυριακή. Οι ελίες μας είχαν χρόνια να κλαδευτούν οπότε τα κλαδέμματα ήταν πάρα πολλά. Μερικές μικρές κλάρες τις πέρναγα από το θρυμματιστή αλλά τις περισσότερες τις κάψαμε. Μια χαρά πάντως έπαιζε με τις μικρές στενόμακρες κλάρες. Τις εξαφάνιζε!

Τα επόμενα χρόνια που τα κλαδέμματα θα είναι λιγότερα, τα πιο πολλά θα τα θρυμματίζω.

Αργότερα θα ανεβάσω και φωτογραφίες
Last edit: 7 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by tsiubiu.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 9 Μήνες πριν #23110 από HAL9000
Απαντήθηκε από HAL9000 στο θέμα Επιλογή θρυμματιστή κλαδιών
Eγω ειχα παρει ενα μικρο ηλεκτρικο κλαδοτεμαχιστη της Bosch σαν αυτο του Ilias αλλα γρηγορα καταλαβα οτι τα μικρα μηχανηματα των 150 ευρω περιπου ειναι για μαλακα φυτα.
Αυτο της Bosch εχει περιστρεφόμενο μαχαιρι που στομωνει γρηγορα και αμα βρεθει σε σκληρο ξυλο οπως της ελιας δεν κανει τιποτε.
Γιαυτο τα επαγγελματικα όπως ειδα της DAMAK εχουν κινητηρα βενζινας για πολυ δυναμη στο κοψιμο.
Τελικα το παρατησα και κανω οτι ολος ο κοσμος στο Πηλιο ... κοβω τα μεγαλα κλαδια και κλωναρια για το τζακι της αλλης χρονιας και καιω τα μικρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.739 δευτερόλεπτα