× Συζητήσεις σχετικά με φοίνικες.

Φοίνικας. Το ξύλο του είναι χρήσιμο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #12371 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Φοίνικας. Το ξύλο του είναι χρήσιμο;

CHRISTINA έγραψε: καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Έχω ή μάλλον είχα δύο φοίνικες, ο ένας εκ των οποίων καταστράφηκε εχθές. Σάπισε και έπεσε απο τη μέση του του κορμού του στο χώμα. Πριν καιρό κυνηγούσα γύρω του ένα περίεργο έντομο. ΤΕλικά μάλον ήταν σκαθάρι.. Έχω άλλον έναν φοίνικα πολύ ψηλό αλλά δεν ξέρω τι να κάνω, δεν θα τη γλυτώσει μάλον.
επίσης, οι γείτονες μου είχαν κ αυτοί φοίνικα και τους είδα που τον ΄΄εκοβαν τις προάλλες. Είχε προσβληθεί απο το σκαθάρι, έμαθα αργότερα και ο φοίνικας τους φαινόταν ακμαίος. Τα ξύλα τα πέταξαν νομίζω... Τελικά μπορώ να τα χρησιμοποιήσω στο τζάκι εκτός απο το μέρος που ΄΄εχει σαπίσει??

Σας ευχαριστώ.


Καλημέρα και καλώς όρισες.
Αν δεν είναι τελείως ξερό δεν νομίζω ότι μπορείς να το κάψεις.
Αλλά και όταν έρθει η ώρα που θα έχει την κατάλληλη ξηρότητα για να καεί δεν γνωρίζουμε τι μυρωδιές θα δώσει η καύση του.
Στο εξωτερικό φτιάχνουν pellets από κορμούς φοίνικα αλλά αυτό είναι μια άλλη διαδικασία καύσης σε κλειστό θάλαμο...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος, CHRISTINA

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12686 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Φοίνικας. Το ξύλο του είναι χρήσιμο;
Γιούκα. Δεν έχει μάλλον καμμιά σχέση με φοίνικα. Βρήκα δίπλα στον κάδο, αρκετά κοντά στο σπίτι μου, Γιούκα, διαμέτρου πάνω από μισό μέτρο, κομμένη σε κουτσουράκια. Προφανώς την κόψανε σε κουτσουράκια για να τα μεταφέρουν εύκολα μέχρι τον κάδο (για πέταμα).

Δεν μ' ενδιαφέρει στην τελική γιατί κόψανε τη Γιούκα. Μπορεί να την τρώει κι αυτή εκείνο το σκαθάρι που τρώει τους φοίνικες. Αλλά ορέ Έλληνες, αν δεν είναι δρύινα τα κουτσουράκια, δε σου κάνουν; Τόσο μα τόσο πλούσιοι είσαστε;

Τα κουβάλησα όλα λίγα λίγα στην αυλή μου.
Το καλοκαίρι, όταν θα 'χουν στεγνώσει, θα τα χώσω στην αποθήκη μου.
Για το τζάκι μου...
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όλα τα ξύλα καίγονται.
Όταν το Μάρτη, αν τους πέσει ο μήνας αυτός κρύος, καίνε τα παλούκια από τους φράχτες; Είμαι βλάκας λέτε; Είμαι πάρα πολύ φτωχός; Είμαι αλλοπρόσαλλος; Σαββατογεννημένος; Αλαφροΐσκιωτος;.....

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #12695 από CHRISTINA
Απαντήθηκε από CHRISTINA στο θέμα Φοίνικας. Το ξύλο του είναι χρήσιμο;
Εκεί που είχα τον φοίνικα έχει μείνει η ρίζα του. Μου είπανε οτι θα σαπίσει με τις βροχές και θα είναι πιο εύκολο να ξεριζωθεί τελείως. Ισχύει κάτι τέτοιο? Ήλπιζα να φύτευα μια λεμονιά που μου φέρανε αλλά δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεριζωθεί η ρίζα του φοίνικα και πόσο κατάλληλη θέση θα είναι για τη λεμονιά.

Είχα και μια λεύκα η οποία με εκνεύριζε, οχι πλούσια απ' αυτές που βλέπεις σε πλατείες αλλά αρκετή για να μου κάνει τον κήπο μέσα στα φύλλα. την κόψαμε και τα ξύλα τα κρατήσαμε όταν στεγνώσουν γιατί βράχηκαν για το τζάκι.. Αλλά κι εκεί είναι το θέμα της ρίζας. Έχω έναν κήπο 50 τμ. που έχει άσχετα δέντρα μέσα και καποια απ' αυτά έχουν μείνει μόνο οι ρίζες τους με λίγο κορμό- αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

επίσης, έχω και 3 γιούγκα πανύψηλα μπροστά στον φράχτη, δεν μου αρέσουν καθόλου, και αναρωτιέμαι πως θα τα ξεφορτώ και τι δέντρα να μπουν και να αναπτυχθούν για περίφραξη... Τον κήπο δεν τον έφτιαξα εγω, τον βρήκα έτσι, αλλά έχω πελαγώσει.. Θέλει πολύ δουλειά ειδικά με τα κομμένα δέντρα και τα γιούγκα που ξεφυτρώνουν απο δώ κι απο κει :angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #16376 από Μαιρη.Μ.
Απαντήθηκε από Μαιρη.Μ. στο θέμα Φοίνικας. Το ξύλο του είναι χρήσιμο;
Εχω ενα φοινικα περι τα 25 χρονια.Μολις αρχισαν τα σκαθαρια να προσβαλλουν τις περιοχες οποιος δεν ασχοληθηκε να επεμβει μα τα φαρμακα πολλαπλασιαστηκαν και πηγαιναν και στους γειτονικους φοινικες.Υπαρχει αδιαφορια γενικως απο τους πολιτες ισως και λογω κοστους με την καταπολεμηση του σκαθαριου.Εγω το παλευω 7 χρονια αλλα νομιζω πως μαλλον δεν τα καταφερα.Εχω φαει το δηλητηριο της ζωης μου, εχουν ξεραθει ολοι στην περιοχη και εχει μεινει ο δικος μου.Εχω βαλει καθετα στον φοινικα σωληνακι διαφανο που ξεκινα απο την καρδια του φυτου μεχρι κατω και βαζω το ακροσωληνιο και απο εκει στελνω το φαρμακο με την πιεση της τρομπας.Επαναλαμβανω καθε 15 ημερες και μαζευω τα ψοφια σκαθαρια και ξανα παλι.Μου εχουν πει πως οταν κοβουμε τα κλαδια βγαζει μια μυρωδια που ελκυει τα σκαθαρια απο μακρια .


Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": fireseaker, DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.385 δευτερόλεπτα