× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Νέος στον χώρο, αναζητώ τα φώτα σας...

Περισσότερα
6 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #23017 από Ραφαήλ
Νέος στον χώρο, αναζητώ τα φώτα σας... δημιουργήθηκε από Ραφαήλ
Κατ' αρχήν, χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Ονομάζομαι Ραφαήλ, διαμένω στην βόρεια Ελλάδα (Εδεσσα) κι προσεχώς ετοιμάζομαι για μια μικρή μετεγκατάσταση σε χωριό της περιοχής. Σε αυτό το χωριό λοιπόν, εκτός των άλλων, υπάρχει κι ένα κομμάτι γης που μου έχει παραχωρηθεί από συγγενικό μου πρόσωπο για να το χρησιμοποιήσω όπως θέλω. Μη φανταστείτε κανά στρέμα, 80-90 τ.μ. είναι.

Γνωρίζω ότι αυτός ο χώρος παλιότερα χρησιμοποιούνταν από τον παππού μου ως μπαξές-μποστάνι όπου φύτευε μέρος των ζαρζαβατικών της χρονιάς. Ωστόσο τώρα έχει χρόνια να καλλιεργηθεί, τουλάχιστον μια 3ετία κάτι που θεωρητικά τουλάχιστον σημαίνει ότι τα θρεπτικά συστατικά του χώματος βρίσκονται σήμερα σε νορμαλ επίπεδα.

Ακόμη δεν έχω πάρει τελικές αποφάσεις αλλά σκέφτομαι να βάλω εκεί φέτος ντομάτες -κατά κύριο λόγο- και λίγες ρίζες αγγουράκια/πιπεριές κέρατο κ.α. Η βασική όμως καλλιέργεια σκοπεύω να είναι οι ντομάτες.

Τις ντομάτες τις θέλω κατά βάσιν για σάλτσα => αποθήκευση ώστε να υπάρχει απόθεμα για τον χειμώνα ενώ δεν θα με χαλούσε εάν είχα κι 1-2 ντομάτες πότε πότε για την σαλάτα μου το καλοκαίρι. Από λίπασμα έχω διαθέσιμη γίδινη χωνεμένη κοπριά. Με βάση αυτά τα δεδομένα λοιπόν έχω καταλήξει να είμαι σε σκέψη για τις εξής 3 ποικιλίες:

α) Τομάτα Ace 55 VF
β) Τοματάκι Σαντορίνης
γ) Τοματα Black Prince

Για να καταλήξω σε μια απόφαση λοιπόν χρειάζομαι την βοήθειά σας. Γνωρίζεται να μου πείτε τι απόδοση έχει κάθε μια από αυτές τις ποικιλίες ανά ρίζα που θα φυτέψει κάποιος? Φυσικά αναφέρομαι στον μέσο όρο διότι αντιλαμβάνομαι ότι πάντα υπάρχει ο παράγοντας του καιρού στην μέση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Ραφαήλ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 11 Μήνες πριν #23028 από zuper
Απαντήθηκε από zuper στο θέμα Νέος στον χώρο, αναζητώ τα φώτα σας...
Καλησπέρα Ραφαήλ και καλωσόρισες!
Μπράβο σου για την ενασχόληση με την καλλιέργεια.
Ως και εγώ σχετικά νέος στο χώρο και με βάση την περσινή μου εμπειρία, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να στραφείς σε παραδοσιακούς σπόρους ή σπορόφυτα. Σίγουρα στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν οργανώσεις που μπορείς να επικοινωνήσεις για να σε προμηθεύσουν και με τα δύο.

Καλύτερα τέλεια γεύση (ποιότητα κατά ένα μέρος), παρά ποσότητα! (άποψη μου). Άσε που έχει και ένα ρομαντισμό όλο αυτό με τη διατήρηση των σπόρων.

Χρήστος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα