× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Καυτερές πιπεριές σαπίζουν πριν κοκκινίσουν.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #23168 από exetlaios
Γεια σας...

Έχω βάλει στο μπαλκόνι μου καυτερές πιπεριές. Δεν γνωρίζω την ποικιλία αλλά είναι από την Συρία μεγέθους 12-18cm. Από παλιά σπορά είχα κρατημένες τις τελευταίες (αποξηραμένες) και είπα να τις φυτέψω. Πήρα ένα σακί χώμα από το super market, έβαλα τους σπόρους σε βρεγμένο βαμβάκι σαν τις φακές στο δημοτικό και μετά στην γλάστρα με το καινούργιο χώμα και τίποτα άλλο. Μια σπορά Απρίλιο και μια Ιούλιο. Το μπαλκόνι έχει πολύ ήλιο. Τώρα που μιλάμε έχουν φυτρώσει 5-6 φυτά με καμιά 15αριά πιπεριές. Οι περισσότερες αλλάζουν από πράσινες σε πορτοκαλί. Η μια είναι βαθύ πορτοκαλί και δεν το βλέπω να κοκκινίζει. Η σπορά του Απριλίου με παλιό χώμα έβγαλε λίγες που έγιναν πορτοκαλί και σάπισαν. Το ίδιο φοβάμαι ότι θα συμβεί και πάλι.

Τι έχω κάνει λάθος ή τι άλλο πρέπει να κάνω ;

Στο ίδιο μπαλκόνι με τον ίδιο τρόπο χωρίς ιδιαίτερη προσοχή είχαν φυτευτεί επιτυχώς οι ίδιες πιπεριές και φτιάξαμε 2 βάζα μπούκοβο μιας και είναι πάρα πολύ καυτερές για τα γούστα της οικογένειας.

Ευχαριστώ...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #23169 από karaker
σκέψεις:Αν αποκλείσουμε κάποιο έντομο,ή μύκητα.(το φυτό δε φαίνεται και στα καλύτερά του).Υπάρχει πιθανότητα κακής συντήρησης του σπόρου,ή να ήταν κάποιο υβρίδιο που έδωσε κάποιες φορές και εκφυλίστηκε.
Last edit: 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν by karaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα