× Συνταγές από μέλη

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17972 από liza
Γλυκό του κουταλιού καρότο δημιουργήθηκε από liza
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι το καρότο το χρησιμοποιούσαμε για τη φασολάδα, τις σούπες, σαλάτες, ζωμούς, και διάφορα άλλα.
Πριν 5 μήνες το φτιάξαμε στο καπή που δούλευα και ήταν νοστιμότατο κι έτσι σκεφτικα να γράψω εδώ τη συνταγή, να την μοιραστώ μαζί σας! :P

(Γλυκό του κουταλιού καρότο).

Υλικά:
1 κιλό καρότα καθαρισμένα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 φύλα αρμπαρόριζα 9 σε ματσάκι τυλιγμένα σε ένα κομμάτι τούλι ( από μπομπονιέρα)
1/2 βαζάκι γλυκόζη

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πλαίνουμε και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσουν και να μαλακώσουν ( όχι πολύ, να κρατάνε λίγο) κατά το διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 3 φορές.
Αφού βράσουν και κρατάνε λίγο τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πάνω τη ζάχαρη και αναποδογυρίζουμε το βαζάκι με τη γλυκόζη και χωρίς να το τραβήξουμε καθόλου σφραγίζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και δεν την ανοίγουμε καθόλου για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα ανοίγομε την κατσαρόλα βγάζουμε το βαζάκι, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και 1 κρασοπότηρο νερό τα βάζουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Για να καταλάβουμε αν το σιρόπι έχει δέσει κάνουμε το τεστ με το δάκτυλο, βάζουμε λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι και βουτάμε το δάκτυλο στο σιρόπι και αν το σιρόπι δεν στάξει σαν το νερό και αργεί να στάξει τότε είναι έτοιμο.
Αποστείρωση βάζων:
Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα και τα καπάκια, τα στραγγίζουμε, στρώνουμε μια βρεγμένη πετσέτα στη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε πάνω τα βάζα ανάποδα με το άνοιγμα προς τα κάτω, ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι ζεστά ρίχνουμε μέσα το γλυκό και βιδώνουμε αμέσως το καπάκι στο βάζο και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό.

Καλή επιτυχία!!!! :P
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by liza.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DAVIS

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα