× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Πυκνή φύτευση ελιάς & αρωματικά φυτά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2605 από ilias
Η πυκνή φύτευση ελιάς και η καλλιέργεια αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών μπήκαν στον ερευνητικό «φακό» της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κατά την Επίσκεψη Μελέτης (study visit) στην Ηλεία, 6 Νοε 2011.

Η πρόεδρος Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα, με τρία ιδιωτικά αυτοκίνητα και τους Ανδρέα Αγγέλου, Γιάννη Δενεσάκη, Βαγγέλη Λιβανό, Γεωργία Σταμούλη, Κων/νο Πρωτόπαππα, Κατερίνα Μούτσου & Αγγελική Πρωτόπαππα πήγαν στο Κάστρο Κυλλίνης και στην Σμίλα Κρεσταίνων.

Στο Κάστρο Κυλίνης ο αγρότης Κλαμπανός Δημήτρης, μέλος του Δ.Σ της Ε.Ν.Α Ηλείας, τους ενημέρωσε για την καλλιέργεια πυκνής γραμμικής φύτευσης ελιάς. Οι ποικιλίες που είναι κατάλληλες για αυτόν τον τρόπο καλλιέργειας είναι τρεις (2 κορωνέϊκες και η αρμπεκίνα που αγοράζονται με 4€/φυτό)) και απαιτούν κλίσεις μικρότερες από 15%. Αυτές οι ποικιλίες δίνουν λεπτούς κορμούς και ίσια προς τα επάνω κλαδιά και έτσι βοηθιέται η συλλογή και δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο δένδρο. Φαίνεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 στρέμματα ενιαία επιφάνεια και μάλιστα με ελεύθερο χώρο περιμετρικά τουλάχιστον 7 μέτρα για να παίρνει στροφή η μηχανή ελαιοσυλογής. Η συλλογή κοστίζει περίπου 25€/στρέμμα με την μηχανή και αποδίδει 1200 κιλά/στρέμμα. Μπαίνουν 66 περίπου δένδρα ανά στρέμμα σε σειρές που απέχουν 4,5 μέτρα και φυτό από φυτό μόνο 1,5 μέτρο...

Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: deltio-typ...1-7a.pdf
Μέγεθος αρχείου:77 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα