Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 13:51

Βγείτε στην Κίνα και στις διεθνείς αγορές σαν εύζωνες και όχι σαν Καραμήτροι! (风险投资在中国及国际市场作为不作为Karamitros evzones!)

Γράφτηκε από τον 

 

Θετικό το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες εξαγωγής Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

Ταυτόχρονα όμως αυτή η προσπάθεια αναδεικνύει μία μεγάλη αδυναμία της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Κάθε κάθε πόλη, κάθε χωριό έχει πολλούς μικρούς παραγωγούς που συσκευάζουν και τυποποιούν τα δικά τους προϊόντα.

Η δυνατότητα παραγωγής και τροφοδοσίας της αγοράς (να μην αναφερθώ στο υψηλό κόστος συσκευασίας, τυποποίησης, marketing και προώθησης των προϊόντων) είναι μικρές ακόμη και για την αγορά της Ελλάδας των 10.000.000 κατοίκων. Πόσο μάλλον δε, για την αγορά της Κίνας του 1.000.000.000 κατοίκων.

Ο Κινέζος (όπως και κάθε άλλος καταναλωτής), πρέπει να ζητά να και να προτιμά Ελληνικό λάδι, Ελληνικό μέλι, Ελληνικό κρασί. Όχι το κρασί του Α παραγωγού από την Ελλάδα, του Β παραγωγού από την Ελλάδα, του Γ παραγωγού από την Ελλάδα... του Νοστού μικροπαραγωγού από την Ελλάδα.

Είδα πριν από μερικούς μήνες ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Μόνο από την Κρήτη είχαν πάει στην Κίνα 7 παραγωγοί ελαιόλαδου, ο καθένας με τη δική του ετικέτα, τα δικά του έξοδα και τη δική του συσκευασία. Ο καθένας ξένος και ανταγωνιστής του άλλου Έλληνα παραγωγού.

Έτσι δε θα πάτε μπροστά. Ούτε θα κάνετε πωλήσεις γιατί δε θα σας εμπιστευτούν.

Στο εμπόριο, πέρα από την ποιότητα, μετράνε και άλλες παράμετροι, εξίσου σημαντικές που μπορούν να καθορίσουν την επιτυχία ή αποτυχία στο κλείσιμο μίας συμφωνίας.

Αν και τα Ελληνικά προϊόντα είναι ευλογημένα από τον τόπο, θα μείνουν στα αζήτητα είτε επειδή ο τελικός καταναλωτής θα μπερδευτεί με τις πολλές μάρκες και θα επιλέξει το Ιταλικό ή Ισπανικό, είτε επειδή δε θα είναι δυνατή η κάλυψη της ανάγκης και η τήρηση των συμφωνιών από τους πολλούς μικροπαραγωγούς.

Φίλοι παραγωγοί, φορείς και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να κατεβείτε και να πουλήσετε Ελλάδα και όχι να κατεβείτε ως Καραμήτροι από την Ελλάδα.

Συνεργαστείτε και πουλήστε στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο!

Βγείτε στην Κίνα και στις διεθνείς αγορές σαν εύζωνες και όχι σαν Καραμήτροι!

Πηγή Εικόνας: mpckr.blogspot.com

 

Διαβάστηκε 3799 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013 19:50
ilias

Ιστότοπος: www.altermarket.com
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια