Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 14:29

Πόσο εξαρτόμαστε από τα φυτά;

Γράφτηκε από τον 

Περιεχόμενα

Μένοντας σε μεγάλη πόλη, για πολύ καιρό είχα χάσει αυτή την επαφή με τη φύση. Είχα χάσει την επαφή με τα φυτά, με το "πράσινο". Το ίδιο πιστεύω ότι συμβαίνει και με πολλούς ακόμη συνανθρώπους μας. Η μόνη επαφή με τα φυτά ήταν τα δέντρα στους δρόμους και τα λουλούδια σε γλάστρες στα μπαλκόνια.

Σήμερα έχω το προνόμιο να βγαίνω στον κήπο μου και φροντίζω τα λαχανικά. Να μπορώ να κοιτώ το πράσινο στα χωράφια. Να ξέρω ότι υπάρχει δάσος και κάποιες στιγμές να το χαίρομαι.

Αλλά ακόμη και τώρα που μπορώ να έχω το δικό μου κήπο και να καλλιεργώ τα δικά μου λαχανικά, να έχω έρθει πιο κοντά στη φύση και να έχω πιο κοντινή επαφή με τα φυτά, έχω πραγματικά καταλάβει τη σημασία των φυτών;

Τα φυτά είναι παντού γύρω μας. Τα αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει ή ως ένα ακόμη δεδομένο. Σκεφτόμαστε ότι όπου υπάρχει χώμα και οι κατάλληλες συνθήκες, υπάρχουν φυτά που καλύπτουν το τοπίο. Έτσι απλά και μέχρις εκεί.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τι οφείλουμε στα φυτά.


Προηγούμενο 1/2 Επόμενο »

Διαβάστηκε 8173 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 12:26
ilias

Ιστότοπος: www.altermarket.com

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Φάνης Χρονάκης Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 14:49 δημοσιεύθηκε από Φάνης Χρονάκης

    Υπέροχο!!

  • Σύνδεσμος σχολίου Δημητρης Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 13:54 δημοσιεύθηκε από Δημητρης

    Δέν ξέρω αν τα φροντίζω σωστά αλλά τα Σ Ε Β Ο Μ Α Ι! Και η σχέση αυτή δίνει νόημα στην ζωή μου,όπως σε κάθε πιστό η θρησκεία .

  • Σύνδεσμος σχολίου ivo todorov Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 15:06 δημοσιεύθηκε από ivo todorov

    Τα φυτά έχουν εξαιρετική σημασία στην ζωή μας και όσο περισσότερο τα φροντίζουμε και τα αγαπάμε τόσο πιο αρμονικά ζούμε με την φύση.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια