Γνώρισε τον Αγρότη σου

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 21:31

Ας κοιταχτούμε στα μάτια με ΟΛΟΥΣ τους αγρότες

Γράφτηκε από τον

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν την υποστήριξή μας και κλείνουν τους δρόμους.

Θαυμάζω την δυναμική που έχουν και τον σκληρό τρόπο με τον οποίο ξέρουν να απαιτούν.

Μακάρι να τον είχαν και άλλες επαγγελματικές τάξεις.

Ας κοιταχτούμε όμως στα μάτια... Ας αναρωτηθούμε για το αν όταν μιλάμε για τους αγρότες, έχουμε όλοι την ίδια εικόνα στο μυαλό μας

Στο μυαλό μου έρχονται λέξεις και εκφράσεις όπως:

Σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα πολλές εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μικροί παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Όλοι έχουν έναν κοινό στόχο. Να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Να αυξήσουν τα κέρδη τους. Να κάνουν τα προϊόντα τους γνωστά. Να μάθει ο κόσμος τα προϊόντα τους.

Πως μπορεί το internet ως κανάλι επικοινωνίας, να τους βοηθήσει; Πως μπορεί το online marketing να τους βοηθήσει να αυξήσουν το πελατολόγιο και τις πωλήσεις τους;

Σάββατο, 31 Μαϊος 2014 22:05

Γεωπονική και Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την

Σήμερα φίλε αναγνώστη θα ασχοληθούμε με την γεωπονική εκπαίδευση και μόνον με αυτήν!

Πρώτον γιατί δεν έχω το δικαίωμα να μιλώ για τις άλλες ιδιότητες αλλά κυρίως γιατί δε θέλω! Ας νοιαστεί ο καθένας για τον οίκο του! Πριν όμως μπούμε στην ανάλυση αυτή, θα ήθελα να σε βάλω να αντιληφθείς το μέγεθος της χώρας μας.

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα των 11.000.000 ανθρώπων περίπου

Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
(Η γνώση είναι δημιουργός της ευτυχίας)
Πλάτωνας, 427 - 347 π.Χ.

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1929 και είναι το πρώτο ερευνητικό ινστιτούτο της χώρας. Η επιστημονική βάση του Μ.Φ.Ι. αφορά θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας, εκτίμησης επικινδυνότητας από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον καθώς και ασφάλειας τροφίμων.

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 20:07

Φρέσκο Ελληνικό γάλα: Το καρτέλ της διαπλοκής

Γράφτηκε από τον

Στο capital.gr γράφει ένα παλικάρι με username milkman.

Είναι κτηνοτρόφος και ειδικότερα αγελαδοτρόφος. Μορφωμένος και ενημερωμένος άνθρωπος που συχνά κάνει παρεμβάσεις χωρίς να μασά τα λόγια του.

Χωρίς να μασά τα λόγια του για το τι πραγματικά συμβαίνει στην κτηνοτροφία, στα σούπερμαρκετ, στις τιμές, την παραγωγή Ελληνικού φρέσκου γάλακτος, τι μέτρα λαμβάνουν οι πολιτικοί, πως μας παρουσιάζουν τα μέτρα που λαμβάνουν, ποιον αντίκτυπο έχουν και ποιους πραγματικά ευνοούν.

Πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να διαβάσετε τις απόψεις του.

Κάνω αυτή τη δημοσίευση μετά την έκκλησή του στο τελευταίο του μήνυμα: "Μια χάρη ζητάω. Πάρτε τα παραπάνω επιχειρήματα και διαδώστε τα μέσω διαδικτύου γιατί εμείς είμαστε φιμωμένοι... Να δούμε τι θα μπορέσουν να απαντήσουν..."

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 17:50

Μια πικρή ιστορία εξαγωγών

Γράφτηκε από τον

Ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, success story, επένδυση.

4 λέξεις της Ελλάδας του μνημονίου και της φτώχειας. 4 λέξεις του άρματος της κυβέρνησης της τρόικας κ των δανειστών. 4 πιπίλες που όσο πιο πολύ ακούγονται τόσο πιο κούφιες είναι.

Θα σου πω μια μικρή ιστορία, φίλε για να το καταλάβεις.

Είμαστε για οικογενειακή επιχείρηση. Δουλεύω εγώ που είμαι 32, ο πατέρας μου που είναι 60, ο θείος μου που είναι 60, και έχουμε και 2 παιδιά που βοηθάνε σε όλα. Με τι ασχολούμαστε;

Σελίδα 1 από 2