Άλτης ή Ψύλλος

Άλτης ή Ψύλλος

Type of attack:

  • Εχθρός

Parts of the plant with symptoms:

  • Φύλλα
  • Φυτάριο

Plants that infects:

  • Παντζάρι
Συναντάμε το έντομο Άλτης ή Ψύλλος κυρίως στα τεύτλα. Οι προνύμφες του εντόμου ζουν κάτω από το έδαφος και προσβάλουν τα φυτά υπόγεια. Τα ακμαία του εντόμου προκαλούν ζημιά στο υπέργειο τμήμα του φυτού.

Επιστημονικό όνομα: Chaetocnema sp., Haltica sp.

Ζημιά

Εξαιτίας των φαγωμάτων στα αναδυόμενα φυτάρια, εμφανίζονται στο χωράφι κενές θέσεις. Στις κοτυληδόνες και στα πρώτα πραγματικά φύλλα προκαλούνται μικρές στρογγυλές τρύπες με γκρίζο περιθώριο, ώστε να τα κάνει να μοιάζουν με “σίτα”.

Εχθρός

Οι προνύμφες του Άλτης ή Ψύλλος έχουν μήκος περίπου 4 χιλ. και λευκό χρώμα. Τα ακμαία (σκαθάρια) έχουν μήκος περίπου 2 χιλ. και χρώμα σκούρο με μεταλλική λάμψη. Στα έλυτρα φέρουν σχέδιο από μικρά βαθουλώματα σαν στίγματα. Είναι έντομα πηδητικά.

Παρατηρήσεις

Οι προνύμφες ζουν κάτω από το έδαφος και ζημιώνουν τα φυτά υπόγεια. Αντίθετα η ζημιά στο υπέργειο τμήμα του φυτού προκαλείται από τα ακμαία. Η προσβολή ευνοείται από ξηρό καιρό.

Πηγή

www.bayercropscience.gr

Tags: ΕΧΘΡΟΣ ΦΥΤΩΝΠΑΝΤΖΑΡΙΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Εγγραφείτε
Ενημέρωση για
1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
panagiotis georgiopoulos
panagiotis georgiopoulos
7 Ιουλίου 2017 19:55

exo ena dendro milia 4 eton,pro dio ebdomadon
parethrhsa plitos entomon sta fyla malon ENTOMO(altis i psilos) KAI NA INE OLA TA FILA DAGKOMENA,POS PROSTATEBO TO DENDRO MILIA,PARAKALO ENIMEROSTE ME ,EFXARISTO

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll to Top