× Συζητήσεις για Λουλούδια και Διακοσμητικά Φυτά.

ορτανσιες αλλαζουν χρωμα????

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #8863 από kvg
ορτανσιες αλλαζουν χρωμα???? δημιουργήθηκε από kvg
Καλησπερα!
Εδω και ενα μηνα αγορασα στο ανθοπωλειο δυο ορτανσιες.μετα απο λιγες ημερες το μωβ ανθη αρχισαν να γινονται πρασινα και τα ανθη της ροζ μαραινονται!
Τις ποτιζω καθημερινα γιατι καπου διαβασα οτι θελουν πολυ νερο.
Πηρα και το υγρο λιπασμα για παραταση ανθοφοριας καθως και σιδηρο.
Τι αλλο μπορω να κανω???????/

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #8869 από giathe
Απαντήθηκε από giathe στο θέμα ορτανσιες αλλαζουν χρωμα????
Καλησπέρα kvg
Καταρχήν τώρα, οι ορτανσίες είναι λιγάκι εκτός εποχής. ξεκινάνε την άνοιξη κ τελειώνουν το καλοκαίρι. Μόνο το πήλιο έχει ακόμα μικρή παραγωγή αλλά αυτές νομίζω ότι προορίζονται πιο πολύ για τους γάμους παρά για γλάστρα.
Τις έχεις και ένα μήνα όπως λες, άρα μάλλον τα έφαγαν τα ψωμιά τους για φέτος.

Οι ορτανσίες, οι γαρδένιες και γενικότερα όλα τα ανθοφόρα φυτά που αγοράζουμε απο τα ανθοπωλεία, έχουν υποστεί έναν παρα φύσιν βιασμό προκειμένου να ανθίσουν και να μεγαλώσουν ώστε να γίνουν εντυπωσιακά και έτοιμα προς πώληση. Αυτό, πρακτικά σημαίνει ότι πιο πιθανό είναι να διατηρήσω μια γλάστρα που μου έδωσε η γιαγιά μου από το χωριό, παρά μια που αγόρασα από ένα ανθοπωλείο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι του ανθοπωλείου δεν διατηρούνται, προς Θεου. Απλά τα φυτά που είναι μεγαλωμένα με φυσιολογικό τρόπο είναι πιο ανθεκτικά.

Μωβ-μπλε ορτανσίες δεν υπάρχουν στην φύση, είναι βαμμένες με ειδική τεχνική. Το λογικό είναι, το χρώμα της να αλλάξει στην δεύτερη ανθοφορία και όχι κατα την διάρκεια της πρώτης, άρα προφανώς κάτι δεν πήγε καλά στην βαφή. μην σε ανησυχεί.
Οι ορτανσίες γενικά θέλουν να είναι σε εξωτερικό χώρο, να αποφεύγουν τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού και το χώμα τους να είναι μονίμως νοτισμένο το οποίο μεταφράζεται, τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, πότισμα κάθε μέρα. Αν έχεις ανατολικό μπαλκόνι, προτίμησέ το. Ο πρωινός ήλιος είναι φάρμακο για όλα τα φυτά.
Τώρα, όσον αφορά τα λιπάσματα, Δεν βρίσκω λόγο να μπεις τώρα στην διαδικασία.
Είπαμε, τέλος εποχής.
Αστο για του χρόνου.

Οταν τελειώσει η ανθοφορία τους, συνεχίζεις να τις ποτίζεις κανονικά και αραιώνεις όταν σταματήσουν οι ζέστες. Αν είσαι τυχερός, του χρόνου την άνοιξη θα ξαναανθίσουν.
Φιλικά
Γιάννης.
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by giathe.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα