× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #21062 από tasos66100
Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. δημιουργήθηκε από tasos66100
Γειά σας, φίλοι.
Είμαι εντελώς νέος στο forum (σημερινός) Επειδή κατοικώ στο κέντρο της πόλης (Δράμα), η μόνη μου επολογή είναι η πίσω βεράντα που είναι 9μ. Χ 1,50μ., ηλιόλουστη και κλεισμένη με τζαμαρία, η οποία φυσικά έχει παράθυρα για να ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τον καιρό.Εδώ και λίγα χρόνια καλλιεργώ ντομάτες, ντοματίνια και καυτερές πιπεριές- όλα σε γλάστρες. Ολα τα ξεκινώ απο σπόρους, όχι απο έτοιμα φυτάρια. Φέτος έκανα ένα βήμα παραπάνω και έσπειρα, πριν 5 μέρες τρία είδη "πολεμικής" πιπεριάς:
-Carolina reaper
-Trnidad scorpion
-Habanero red
και τα τρία από 6 σπόρους και περιμένω με αγωνία το αποτέλεσμα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα? Εννοείται οτι ακολουθώ τις οδηγίες για το χειρισμό των σπόρων με πολλή προσοχή, γάντια, κλπ. Πότε να ελπίζω οτι θα δω καρπούς? Σας παρακαλώ για οποιαδήποτε συμβουλή, είμαι ερασιτέχνης αλλά θέλω να κάνω κάτι απόλυτα σωστά.
Επίσης, ξέρει κανείς πως μπορούν να αξιοποιηθούν (να φαγωθούν!), ειδικά οι δύο πρώτες? Μιλάμε για περ. 2.000.000 βαθμούς scoovile. Η Habanero, πιστεύω οτι τρώγεται, είναι πιο ήπια, με μόνο (!) 300.000 βαθμους. Τί λέτε?
Σας ευχαριστώ πολύ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #21079 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σας και πάλι.
Απο χθες ψάχνω με προσοχή στο forum και βρήκα παλιότερες σχετικές αναρτήσεις. Ισως θα έπρεπε να το κάνω αυτό πριν θέσω το δικό μου θέμα.
Πάντως πρόσεξα οτι όσοι φίλοι ασχολήθηκαν ειδικά μετην Habanero είχαν πολλές δυσκολίες, έως πλήρη αποτυχία. Θα περιμένω να δω και τα δικά μου αποτελέσματα και θα σας ενημερώσω, ίσως κάποιος να ενδιαφέρεται ακόμα.
Με τις άλλες δύο που προσπαθώ (Carolina reaper και Trinidad scorpion), δεν είδα να έχει ασχοληθεί κανείς Η εγώ δεν το βρήκα μέσα στο forum.
Υ.Γ. Πρόσεξα τυχαία οτι το γνωστό μας Tabasco γράφει στην ετικέτα του HABANERO SAUCE. Αν αυτό θεωρείται τόσο καυτερή σάλτσα...τί να πώ. Εμείς τη χρησιμοποιούμε σε όλα σχεδόν τα φαγητά και τη βρίσκουμε απλά πικάντικη. Και πολύ γευστική.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #21081 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σου Τάσο,
Κοίταξα για την κλίμακα scoovile που αναφέρεις.
Η κλίμακα scoovile μετρά την καυστικότητα των πιπεριών ή άλλων καυτερών φαγητών σε Scoville heat units (SHU), που αποτελεί αναλογία της συγκέντρωσης της καπσαϊκίνης.
Δεν κάνω τον έξυπνο. Το αντίθετο, δεν το γνώριζα και το έμαθα μέσα από τη δημοσίευσή σου.

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα μπορεί να δει εδώ: Scoville scale .

Η πιπεριά Carolina Reaper είναι πρώτη στη λίστα με 2.200.000 SHU.
Αυτή αδερφέ μου πρέπει να λειώνει και σίδερο!! :woohoo:

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να σε βοηθήσω, αλλά έμαθα νέα πράγματα από εσένα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21092 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Σ'ευχαριστω, Ηλια
Αφού βρήκες το θέμα ενδιαφέρον, δες και κάτι ακόμα που νομίζω θα σε διασκεδάσει πολύ:
Στο YouTube πληκτρολογησε Carolina reaper ή eating carolina reper. Φαίνεται πως τα στομάχια μερικών είναι από ανοξείδωτο χάλυβα..!
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21097 από bookimam
Απαντήθηκε από bookimam στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γεια σε ολους σας ωραίο το θέμα που ανοιξατε ενδιαφέρον μια παρένθεση έχω την γνώμη οτι η καυστικοτητα εξαρτάται απο το κλίμα της κάθε χώρας, μπορεί εδώ στα δικά μας μέρη να είναι πιο καυστική η λιγότερο απο την πατρίδα της, πάντως και εγώ είμαι λάτρης της πιπεριάς και κάθε καλοκαίρι το φαγητο μας συνοδεύεται και απο ωμές νανο-τσιλι πιπεριές ,μακάρι να γνώριζαν όλοι την αξία τους!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21100 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Τάσο, είδα κάποια από τα video που αναφέρεις στο www.youtube.com .
Όσο άντεξα δηλαδή, γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν και στο τέλος ξερνάνε...

tasos66100 έγραψε: Σ'ευχαριστω, Ηλια
Αφού βρήκες το θέμα ενδιαφέρον, δες και κάτι ακόμα που νομίζω θα σε διασκεδάσει πολύ:
Στο YouTube πληκτρολογησε Carolina reaper ή eating carolina reper. Φαίνεται πως τα στομάχια μερικών είναι από ανοξείδωτο χάλυβα..!
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21101 από bookimam
Απαντήθηκε από bookimam στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημέρα στους πρωινούς
ερώτηση...Πώς θα διατηρήσω πιπεριές δεν εννοώ μέθοδο αποξηρανσης...κρατάνε στην καταψηξη??
πάντως κάθε χρόνο βάζω μερικές σε δοχείο λαδιού το οποίο χρησιμοποιώ στη σαλάτα
Last edit: 4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by bookimam. Αιτία: παράθεση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21105 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλή σας μέρα....
θα θελα να μεταφερω και τις δικές μου ανησυχίες - εμπειρίες σχετικα με τις καυτερες πιπεριές μια και κατέχω το σπόρ της καψαικίνης.....
Επειδή μου αρέσουν πολύ τα καυτερα και πικάντικα φαγητά και τρώω αρκετά δυνατά ειδη να σας πω ότι ...Τις habanero τις δοκίμασα για πρώτη φορα σε μια μπυραρία όταν ο μπάρμαν βλέποντας με να κατεβάζω με μεγάλη άνεση τις υποτιθέμενες καυτερες σάλτσες που εβαζε σαν γαρνιτούρα δίπλα στα λουκάνικα ανοιξε μια κονσέρβα με πιπεριές σαν τις γεμιστές τι δικές μας αλλα σε μικρογραφία.......Η πρώτη μου γέυση....τα είδα όλα από κάψιμο....φέυγοντας πήρα μια κονσέρβα για το σπίτι την οποια κατανάλωσα σε μια βδομάδα αλλα ποτε δεν κατάφερα να καταναλώσω μια ολοκληρη (αν και μικρή) πιπεριά στην καθησιά.... Εχοντας φίλους στην Καλιφόρνια παρήγειλα σπόρους και μου στειλαν....μεγάλη ποικιλία σε habaneros πράσινες κόκκινες σε τσαμπί , μικρες μεγάλες.....Δυστυχώς κάνενας σπόρος δεν ευδοκίμησε και ακόμη παλεύω μπας και γίνει κάτι φέτος....Είναι τροπικά φυτά και ε΄χουν απαιτήσεις σε θερμοκρασίες και κλίμα...Ακόμη και φυτα που υπήρχαν ετοιμα περισυ σε πολυκατάστημα ξεράθηκαν μετα από λίγο καιρο.....τελος πάντων βολεύομαι με άλλες ποικιλίες και αρκετη επιτυχία σε καγιέν που δεν είναι βεβαια και τόσο καυτερες.....Σε ότι αφορά την διατήρηση τους κλασσικα μπορειτε να τις διατηρήσετε μέσα σε λάδι και κάνοντας τες τουρσι , στην κατάψυξη μονο ψητες η και βραστες (ζεματισμένες δλδ) αλλοιως αν τις βάλετε ωμες θα νερουλιάσουν όταν ξεπαγώσουν.....οσο για το tabasco μονο habanero δεν περιέχει μια το χρησιμοποιει ακόμη και η γυναικα μου που δεν τις αρεσουν τα καυτερα.... στην καλιφορνια που ειχα παει (εχει πολλους λατινους που τρωνε παρα πολύ καυτερο) εχει κατι απίστευτες σαλτσες που ειχα φερει εδώ και μονο στο κεφαλι μιας καρφιτσας σου εφτανε για να τρελλαθεις από το καψιμο......
Τσιλι και καγιεν ευκολες στην παραγωγή καθως και καποιες ποικιλίες από αυτές της γλάστρας που λένε τις στρόγγυλες.....
εχω ακόμη από περισυ στο λάδι μεχρι να βγουν οι νέες
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias, tasos66100

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21109 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ευχαριστώ, theologis, για την ενημέρωση και χαίρομαι που ενδιαφέρεσαι για το θέμα.
Σήμερα είχα μιά πολύ ευχάριστη έκπληξη και θα προσπαθήσω να ανεβάσω τις φωτο για να δείτε ολοι τα ευχάριστα (λέω θα προσπαθήσω γιατί είμαι λίγο "καθυστερημένος" ηλεκτρονικά).
Λοιπόν δύο Habaneros φύτρωσαν! Τις έσπειρα στις 27/4, δηλ. πριν 9 μέρες, μεγάλη επιτυχία νομίζω. Βέβαια μόνο δύο απο τις 6 που έσπειρα και μόνο οι Habaneros, για την ώρα. Κανένα σημείο ζωής απο το βαρύ πυροβολικό (Carolina reaper και Trinidad scorpion). Αν θέλετε θα σας ενημερώνω για την πορεία τους. Με την ευκαιρία, καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή για συνθήκες υγρασίας, εκθεσης στον ήλιο, τεχνικές μεταφύτευσης, κλπ. Να προσπαθήσουμε να μην τα χάσω τα φυτά - όσα φυτρώσουν.
Κάτι ακόμα, theologis: Ασχοληθηκες αποκλειστικά με τη Habanero? Ξέρεις κάτι και για τις δύο άλλες που προσπαθώ? Αν και πιστεύω οτι με 2.000.000 βαθμούς scoovile, θα χρησιμοποιούνται μόνο για φαρμακευτικούς σκοπούς, δεν είναι δυνατόν να τρώγωνται.
Περιμένω νέα σας.
Τάσος.
Συνημμένα:
Last edit: 4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by tasos66100. Αιτία: προσθήκη στοιχείου
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": adreas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #21116 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλε Τάσο καλημέρα
Χαίρομαι που βλέπω έστω και στις φωτογραφίες να ''σκάνε΄΄ μύτη οι habaneros έστω και οι δύο που το κατάφεραν.Δεν έχω ασχοληθεί με τις άλλες γιατι δεν είχα σπόρο αλλα και με τόσο κάψιμο μονο από περιέργεια θα τό'κανα γιατι με τόσο μέγεθος καψίματος δεν θα το πάλευα να τις δοκιμάσω αν και τρώω πολλά καυτερα.Τώρα από συνθήκες καλλιέργειας κλπ δεν έχω ιδέα απλά γνωρίζω ότι απαιτουν ζεσό κλίμα μια και είναι τροπικά φυτα....κατά τα άλλα συμπεριφέρσου τες σαν κανονικα φυτά πιπεριάς σε ότι αφορά το πότισμα και φρόντισε να είναι εύρωστο το φυτο πριν το μεταφυτεύσεις στην γή (αν σκοπεύεις να το κάνεις). Ελπίζω να έχεις αποτέλεσμα και να πάρω θάρρος και εγω του χρόνου να προσπαθήσω πάλι γιατι δυο χρόνια απογοητεύθηκα....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.223 δευτερόλεπτα