Αναζήτηση πληροφοριών & εικόνων στο διαδίκτυο και στο Καλλιεργώ για όλα τα θέματα που σας ενδιαφέρουν

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

ΘΕΜΑ: Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 10 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #22433


  • Δημοσιεύσεις:6
  • Το Άβαταρ του/της Mak15a
  • Mak15a
  • Νέος
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Ευχαριστώ πολύ... θα το κοιτάξω
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 10 Μήνες 1 Ημέρα πριν #22444


  • Δημοσιεύσεις:213 Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
  • Το Άβαταρ του/της tasos66100
  • tasos66100
  • Πολύ Παλιός
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γειά σας φίλοι μου
και καλώς δεχτήκαμε πάλι τις λιακάδες. Χρειάζομαι τη βοήθεια όσων ήταν καλοί στη Χημεία (!).
Τις τελευταίες μέρες, λόγω του καιρού, "δούλεψα" πολύ το τζάκι που το είχαμε μάλλον για διακοσμητικό στοιχείο του σαλονιού. Εκτός απο την απόλαυση, είχα και μιά αρκετά μεγάλη παραγωγή στάχτης. Πριν την πετάξω σκέφτηκα να το ψάξω λίγο στο internet και είδα οτι θεωρείται απο πολλούς πολύτιμο λίπασμα. Συγκεκριμένα, περιέχει κάλιο και φωσφόρο - κυρίως- καθώς και αρκετά ιχνοστοιχεία σε μικρότερη αναλογία. Καθόλου άζωτο. Δηλαδή σαν τύπος λιπάσματος είναι 0-1-3 (Ν-Ρ-Κ). Με αποτέλεσμα να ανεβάζει το ph του εδάφους, δηλ. να το κάνει περισσότερο αλκαλικό.
Το ερώτημά μου λοιπόν: Χρειάζονται οι καυτερές πιπεριές περισσότερο αλκαλικό έδαφος? Θα τις κάνει καλό η στάχτη, ή ζημιά ?( σε περίπτωση που θέλουν όξινο ως ουδέτερο ph).
Μήπως το έχετε ψάξει ?
Ευχαριστώ,
Τάσος.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 10 Μήνες 1 Ημέρα πριν #22449


  • Δημοσιεύσεις:20
  • Το Άβαταρ του/της Renata
  • Renata
  • Σχετικά Νέος
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλησπέρα.

Θα με ενδιέφερε και εμένα το θέμα με την στάχτη που αναφέρει ο Τάσος, καθώς ρίχνω γενικώς την στάχτη στον κήπο μου, αλλά δεν έχω δοκιμάσει να τη ρίξω στις πιπεριές.
Και μία και μπήκα, να ρωτήσω και εγώ: τώρα που ξεράθηκαν οι πιπεριές μου, είναι ώρα για κλάδεμα ή είναι νωρίς ακόμα και θα τους κάνω κακό, αφού το κρύο καλά κρατεί;
Ευχαριστώ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #22452


  • Δημοσιεύσεις:213 Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
  • Το Άβαταρ του/της tasos66100
  • tasos66100
  • Πολύ Παλιός
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλημέρα και καλό μήνα.
Εγώ τελικά την πέταξα τη στάχτη. Αν ήταν κάτι χρήσιμο όλο και κάποιος θα μας έλεγε σχετικά.
Τάσος.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #22453


  • Δημοσιεύσεις:1735 Ληφθείσες Ευχαριστίες 577
  • Το Άβαταρ του/της ilias
  • ilias
  • Διαχειριστής
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Δεν σε πρόλαβα! Εγώ φταίω...

Κρατώ με θρησκευτική ευλάβεια τη στάχτη από καθαρά ξύλα.
(όχι χαρτί με μελάνι, νοβοπάν, κα.)

Θεωρώ τη στάχτη από καθαρά ξύλα ένα από τα πιο πολύτιμα πρόσθετα στο χώμα του κήπου.

Τί είναι η στάχτη;
Ότι έχει απομείνει από την καύση του ξύλου.

Τι είναι το ξύλο;
Ηλιακή ενέργεια αποθηκευμένη σε οργανική μορφή, πλούσια σε ανόργανα στοιχεία.

Όπως και σε όλα "Μέτρον Άριστον".
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Renata

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #22454


  • Δημοσιεύσεις:20
  • Το Άβαταρ του/της Renata
  • Renata
  • Σχετικά Νέος
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλησπέρα!

Πάνω που μπήκα να πω τι έκανα εγώ με την στάχτη, με πρόλαβε ο Ηλίας. Λοιπόν εγώ το ρίσκαρα και την έβαλα στις πιπεριές μου και ο Θεός βοηθός! Αλλά τελικά αποδεικνύεται σωστό το ρίσκο, από ότι λέει ο Ηλίας.
Βεβαίως η ξυλόσομπα βγάζει κάθε μέρα στάχτη, αφού το κρύο καλά κρατεί, αλλά κάπου εδώ κολλάει το 'Μέτρον Άριστον" φαντάζομαι... οπότε δεν θα το παρακάνω. Όσο για το κλάδεμα, φαντάζομαι ότι όταν σιγουρευτούμε ότι ο καιρός δεν θα ξαναγυρίσει σε χιονιά, θα το ξεκινήσω.
Καλό μήνα κιόλας! Αρχίζουνε σιγά σιγά οι κηπουρικές εργασίες... καλή μας δύναμη!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 5 Ημέρες πριν #22457


  • Δημοσιεύσεις:213 Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
  • Το Άβαταρ του/της tasos66100
  • tasos66100
  • Πολύ Παλιός
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γειά σας.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου για την περίεργη διαφορά στην ανάπτυξη τριών καυτερών, οι οποίες σπάρθηκαν και μεταφυτεύτηκαν την ίδια μέρα και αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα στο ίδιο ακριβώς περιβάλλον, σε ίδιες γλάστρες, με ίδιο χαρμάνι χώματος. Για τις ανάγκες της φωτογράφησης τις τοποθέτησα δίπλα-δίπλα ώστε να φανούν οι διαφορές.
Η σπορά και η μεταφύτευση είναι χειμερινής περιόδου (19 Δεκ. 2017), όπως κάνω κάθε χρόνο.
Τα φυτά είναι:
- Habanero Red Savina. Ανάπτυξη εξαιρετική, γεμάτη μπουμπούκια, έτοιμη να ανθίσει.
- Trinidad Scorpion, Πολύ ζωντανή, έντονα πράσινη, αλλά καθυστερημένη στην ανάπτυξη.
- Carolina Reaper. Απίστευτη ανάπτυξη σε ύψος και πάχος κορμού. Πρώτη φορά το βλέπω.
Αρα έχουν διαφορετική αντίδραση σε ίδιες ακριβώς συνθήκες αν και πρόκειται για το ίδιο γένος (Capsicum). Και δεν μπορώ να πώ για γενετικές διαφορές, αφού οι σπόροι ήταν όλοι δικής μου παραγωγής. Σας τα δείχνω απλά σαν συμβολή στη βάση δεδομένων του forum μας. Συν το γεγονός ότι η χειμερινή σπορά και φυτεία δεν έχει και τόσο άσχημα αποτελέσματα. Εξαιρετικά, θα έλεγα - τηρουμένων βέβαια των περιβαλλοντικών συνθηκών..
Τάσος.
Συνημμένα:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 5 Ημέρες πριν #22458


  • Δημοσιεύσεις:213 Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
  • Το Άβαταρ του/της tasos66100
  • tasos66100
  • Πολύ Παλιός
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
(Συνέχεια στο προηγούμενο)
Αυτή είναι μια καρολίνα προπέρσινη, την έχετε ξαναδει παλιότερα, μου έχει δώσει αρκετούς καρπούς - άσχετα αν δεν τρώγωνται με τίποτα. Εχει ξεχειμωνιάσει στο κλειστό μπαλκόνι, μαζί με άλλες μεγάλες που δεν φαίνονται. Λόγω μεγέθους δεν ήταν δυνατόν να τις βάζω μέσα τη νύχτα
Τό δεντράκι είναι γερό, όμως θέλει κλάδεμα, όπως βλέπετε και εδώ ακριβώς είναι το αδύνατο σημείο μου. Δεν έμαθα ποτέ να τις κλαδεύω σωστά. Την προηγούμενη άνοιξη κατέστρεψα δύο καρολίνες και δύο σκορπιούς.
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Αν είναι εύκολο να βάλει τη φωτογραφία στο Photo Shop και να σημειώσει με γραμμές τα σημεία τομής που πρέπει να γίνουν ή τα κλαδιά που πρέπει να αφαιρεθούν. Για μένα είναι πολύ σημαντικό διότι αυτό το δεντράκι μπορεί να ζήσει πάνω απο δέκα χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ, Τάσος.
Συνημμένα:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 5 Ημέρες πριν #22459


  • Δημοσιεύσεις:213 Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
  • Το Άβαταρ του/της tasos66100
  • tasos66100
  • Πολύ Παλιός
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Ποτέ δεν κατάλαβα πώς βγαίνουν "πλαγιασμένες" οι φωτογραφίες, αφού τις βγάζω "όρθιες"..! Κουράστηκα να ασχολούμαι μ΄αυτό το πρόβλημα.. Μιά τελευταία προσπάθεια:
Συνημμένα:
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα. 9 Μήνες 5 Ημέρες πριν #22460


  • Δημοσιεύσεις:1735 Ληφθείσες Ευχαριστίες 577
  • Το Άβαταρ του/της ilias
  • ilias
  • Διαχειριστής
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γεια σου Τάσο!
Καλά πάνε οι πιπεριές σου!

Σχετικά με το διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι ακόμη και σε φυτά από τον ίδιο σπόρο, στο ίδιο χώμα, στις ίδιες συνθήκες, που έχουν σπαρθεί ταυτόχρονα, η ανάπτυξη δεν είναι ομοιόμορφη σε όλα.

Υποθέτω γιατί κάθε φυτό και κάθε σπόρος είναι μία μικρο-προσωπικότητα.

Υποθέτω επίσης, ότι μπορεί να παίζει ρόλο και οι πολύ μικρές διαφορές στην τοποθεσία και σύσταση του χώματος που έχουν φυτευτεί.

Όσον αφορά το κλάδεμα, βρήκα μία σειρά από video συμβουλών που πιστεύω να βρουν όλοι χρήσιμα.

Αυτό που προτείνει, είναι το δραστικό κλάδεμα της κορυφής όταν τα φυτά είναι μικρά ώστε να αναπτυχθούν όχι κατακόρυφα, αλλά στο πλάι.

Το κλάδεμα του επάνω μέρους κάνει το φυτό δυνατό και παραγωγικό.

Μην πιάσετε όμως το κλαδευτήρι και αρχίσετε να κλαδεύετε, πριν δείτε τα video.
Δεν κλαδεύουμε όπου να ' ναι.


Prune Pepper plants for HUGE yields!


Final Tip for Super strong HUGE pepper plants!


Stronger pepper plants (Praxxus method)


Up close pepper growing Tutorial
Τελευταία διόρθωση: 9 Μήνες 5 Ημέρες πριν από ilias.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tasos66100
Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.238 δευτερόλεπτα

Πρόσφατα άρθρα

Οδηγός Καλλιεργητή

Οδηγός Καλλιεργητή
Χρήσιμα άρθρα για την καλλιέργεια

Κατάλογος Φυτών
Οδηγίες σποράς και καλλιέργειας φυτών, δέντρων και φρούτων. Εύκολη αναζήτηση και φωτογραφίες

Εχθροί και Ασθένειες Φυτών
Ανακαλύψτε από τι πάσχει το φυτό σας. Φωτογραφίες και συμπτώματα. Εύκολη αναζήτηση με παραμέτρους

Ημερολόγιο Κήπου

Ημερολόγιο Κήπου
Εργασίες που κάνουμε στον κήπο κάθε μήνα

Πότε σπέρνω Πότε φυτεύω;
Μάθετε πότε σπέρνετε και πότε φυτεύετε τα φυτά σας

Κοινότητα Καλλιεργητών

Κοινότητα Καλλιεργητών
Η κοινότητα των καλλιεργητών

Forum των καλλιεργητών
Στο forum συζητάμε και ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες

Καιρός Πρόγνωση
Πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα για τις επόμενες ημέρες

Δωρεάν Αγγελίες!

Όλες οι Αγγελίες
Δείτε χρήσιμες αγγελίες για τον κήπο και τους καλλιεργητές. Ανακαλύψτε προσφορές και προμηθευτές

Αγαπημένες Αγγελίες
Δείτε τις αγαπημένες αγγελίες σας. Αυτές που έχετε επιλέξει ως αγαπημένες

Προσθήκη Δωρεάν Αγγελίας
Δημοσίευσε τη δωρεάν αγγελία σου! Πρέπει να είσαι μέλος

Οι Αγγελίες μου
Δείτε και διαχειριστείτε τις αγγελίες σας. Πρέπει να είσαι μέλος

Οι Πόντοι μου
Δείτε πόσους πόντους έχετε για τη δημοσίευση αγγελιών. Πρέπει να είσαι μέλος

Πακέτα Πόντων
Επιλέξτε πακέτο πόντων. Πρέπει να είσαι μέλος

Σύνδεση Μελών - Εγγραφή Νέου Μέλους