× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
11 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #22772 από sefis
Εσπειρα πριν καμοια ενδομαδα ,λες να βγουν εχει ζεστη αρκετή !!τις εχω στην εραντα σκξερο αλλά αέρηδες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #22774 από sefis

sefis έγραψε: Εσπειρα πριν καμοια εβδομαδα ,λες να βγουν εχει ζεστη αρκετή !!τις εχω στην βεραντα σκιερο αλλά αέρηδες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #22775 από ilias
Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους!!

Έχει περάσει 1 μήνας και 15 ημέρες από τότε που μεταφύτευσα τις καυτερές πιπεριές σε γλάστρες...
Το αυτόματο σύστημα ποτίσματος δουλεύει άψογα.
Να λοιπόν η τρέχουσα κατάσταση.


Οι καυτερές πιπεριές στις 9 Αυγούστου 2017.
Μπορείτε να τις συγκρίνετε με το πως ήταν 45 ημέρες πριν .


Η Habaneros


Και οι πρώτες καυτερές πιπερίτσες Jalapenos.

Καλή συνέχεια!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 5 Ημέρες πριν #22778 από tasos66100
Γειά σου φίλε μου Ηλία.
Χάθηκα για λίγο, βρήκα μια ευκαιρία να πάω στην Πατρίδα, έφαγα και πολύ ξύλο απο τους πρωτοφανείς ακόμα και για την Τήνο αέρηδες, τώρα όλα καλά και νά που είδα και το μήνυμά σου στο κινητό μου. Βλέπω τώρα και τις προόδους σου φωτογραφημένες.
Λοιπόν, χαίρομαι που το σύστημα-πατέντα αυτόματου ποτίσματος δουλεύει άψογα. Χαίρομαι διπλά γιατί, άν θυμάσαι ήμουν σίγουρος γι αυτό.
Οι χαμπανέρος σου έχει φύλλα με το πιό ζωηρό και λαμπερό χρώμα που έχω δεί. Μπράβο και ελπίζω και για τα επόμενα βήματα (άνθη, καρποφορία), πάντως λίγο ανησυχώ για τους χρόνους: Ηδη έχουμε μέσα Αυγούστου. Θα τα καταφέρει άραγε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να κάνει κάτι..? Μακάρι.
Οσο για την τρίτη φωτό, ωραία η παραγωγή, όχι όμως χαλαπένιος..Οι χαλαπένιος έχουν χαρακτηριστικά αποστρογγυλεμένες άκρες, δεν είναι "μυτερές" σε καμιά περίπτωση. Είναι σχεδόν κυλινδρικές. Δεν έχει σημασία αν είναι κι αυτές καυτερές. Αλλωστε οποιαδήποτε καυτερή είναι πιό καυτερή απο τη χαλαπένιος.
Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 5 Ημέρες πριν #22779 από ilias
Γεια σου φίλε Τάσο!!

Χαιρομαι που βρίσκεσαι στην πανέμορφη Τήνο με τους υπέροχους ανθρώπους.
Στην TV λένε πως φέτος είναι μία δυνατή τουριστικά χρονιά για το νησί.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι αλήθεια και δεν ξέρω αν είναι τελικά καλό ή επικίνδυνο για ότι κάνει την Τήνο μοναδική.

Είπες

tasos66100 έγραψε: Οσο για την τρίτη φωτό, ωραία η παραγωγή, όχι όμως χαλαπένιος..Οι χαλαπένιος έχουν χαρακτηριστικά αποστρογγυλεμένες άκρες, δεν είναι "μυτερές" σε καμιά περίπτωση. Είναι σχεδόν κυλινδρικές. Δεν έχει σημασία αν είναι κι αυτές καυτερές. Αλλωστε οποιαδήποτε καυτερή είναι πιό καυτερή απο τη χαλαπένιος.

Τώρα που το λες, τα φυτά στις γλάστρες με τις Cayenne, μοιάζουν πολύ με αυτά που έχω σημειώσει και φωτογραφήσει ως Χαλαπένος.
Θα έπαιρνα όμως όρκο ότι πήρα τους σπόρους από το σωστό φακελάκι και δεν έχω κάνει λάθος στη σήμανση.
Τεσπά...
Καλή συνέχεια στις διακοπές σου!
Ρίξε και για μας καμμιά βουτιά!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 1 Ημέρα πριν - 11 Μήνες 1 Ημέρα πριν #22787 από giorgosxristou
Replied by giorgosxristou on topic Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
καλησπερα στην ομαδα!!χροβια πολλα και καλο 15 Αυγούστο να έχουμε!
Οπως ειχα γραψει σε προηγουμενο μυνημα εκανα μεταφορα στις γραστρες σε πιο μεγάλες και εβαλα να'ι'λον να τις προστατεψω απο τον αερα,,τις τελευταίες μέρες οι 2 απο τις τρεις καρολινες ειναι λιγο πεσμενες,στην μια βλέπω κιτρινισμενα φυλα και στην αλλη σαν να ειναι αποτιστη ενο το περασμενο απογευμα την ποτησα,καποια αποψη?στην φψτογραφια με το τρυπανι ειναι την πρωτη μερα που τις μετεφερα,μου φαίνεται πιο ζωηρη,
επισης πηρα σημερα αυτο το βιολογικο λιπασμα,η δοδολογια λεει 1-2 κουταλιες της σουπας για μικρα φυρα,τοσο βαζω και εγω?
Συνημμένα:
Last edit: 11 Μήνες 1 Ημέρα πριν by giorgosxristou. Αιτία: επιπλέον φωτογραφια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 1 Ημέρα πριν #22789 από tasos66100
Γειά σου φίλε giorgosxristou και ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ.
Για μας εδώ στην Τήνο είναι κάτι το μοναδικό.
Για τα φυτά σου έχεις δίκιο,τα βλέπω κάπως με στριμμένα φύλλα, μοιάζουν σαν να δέχτηκαν υπερβολική ζέστη μαζί με δυνατό αέρα. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε μας. Στην Τήνο ο αέρας δεν σταματάει σχεδόν ποτέ, αλλά το ίδιο και ο πολλύ δυνατός ήλιος.
Τις φωτογραφίες τις έχεις πάρει όλες από πάνω και δεν μπορώ να κρίνω το ύψος των φυτών. Πόσο περίπου είναι? Το βλέπεις να είναι ανάλογο με τη γενική ανάπτυξη του φυτού? Η κατάσταση των φύλλων πράγματι με προβληματίζει.
Οσο για το λίπασμα, τί να σου πω...Εδώ στο forum υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μερικοί φίλοι είναι κατά της χρήσης λιπασμάτων. Η δική μου εμπειρία λέει ότι χωρίς λίπασμα δεν πήρα ποτέ καρπό απο φυτό σε γλάστρα. Αλλά ακολουθώ πιστά τις οδηγίες που γράφονται στη συσκευασία. Θά κάνεις ό,τι εσύ νομίζεις καλύτερο.
Πριν αρκετά χρόνια είχα στο κτηματάκι μου στην Τήνο και μιά αχλαδιά. Ημουν τότε φανατικός εναντίον των φαρμάκων και έλεγα "όσα φάει το σκουλίκι κι όσα φάω εγώ". Οταν είδα όμως οτι το σκουλίκι δεν άφηνε τίποτα για μένα, άλλαξα τακτική και τώρα το σκουλίκι ατύχησε, ενώ εγώ τρώω μερικά αχλάδια.
Σε χαιρετώ.
Και όλους τους φίλους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 1 Ημέρα πριν #22790 από giorgosxristou
Replied by giorgosxristou on topic Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημερα Τασο !
Χρονια Πολλα!
Δεν εχω ερθει ποτε Τηνο και θελω πολυ να ερθω!Αν σε βολέψει άναψε ενα κεράκι για ολους εμας εδω στο φόρουμ!
Λοιπόν....Το ύψος ειναι περίπου στα 30 εκ για τις 2 απο τις 4 και άλλες 2 στα 20 εκ.,
θα κρατήσω την υπερβολική ζεστή απο αυτο που μου ειπες,γιατί το πρόβλημα του αερα το έλυσα με περίφραξη ,αν παρατηρησεις εχω βάλει πλέγμα γύρο τους με να'ι'λον,να προσπαθησω με κάποιο τρόπο να κανω μερική σκίαση????καρποφορία έχω...και μάλιστα σε λίγες μέρες θα κόψω και τις πρώτες Καρολίδες!!κατι αλλο που παρατήρησα ειναι η θερμοκρασία του χώματος ειναι πολυ υψηλη...+40 βαθμου....και αυτο γιατι οι γλάστρες είναι σκουρόχρωμες,εκρινα οτι δεν πρεπει και έβαλα περιμετρικά τους κομμάτια ξύλου να μην τις βλέπει ο ηλιος,ελπίζω να εκανα καλα,
όσο για το λίπασμα εγω ειμαι υπέρ,θέλουν φα'ι' και αυτές οι άμοιρες ....ποσο μαλλον στις γλάστρες ....αυτό το βιολογικό που πηρα ειναι μια καλη λυση αν και σκυλοβρωμάει!!! :)
το Φυτοφάρμακο καλο για λογική χρίση αν θες να φας κανένα καρπό άλλα οχι η αλόγιστη που κάνουν οι παραγωγοί για να μην χάσουν την σοδεια τους και τα λεφτά τους...μα τα λαχανικά που αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ έχουν την 10πλασια ποσότητα απο το ενα με δυο ψεκασματα που θα κανεις εσυ ή εγω ,νομιζω πως αλλιως αναπτύσσεται ενα σκουλήκι σε 10 στρέμματα με αχλαδιές και αλλιως σε 1 που είναι στην άυλη σου(1-2 χρησεις και ξεμπερδεψες)...άποψη μου βεβαία χωρίς μα σημαίνει πως είναι λάθος οι αλλες απόψεις...
Τα χαιρετίσματα μου στην ομάδα και όλο το σα'ι'τ και με το καλο να πάμε και με το κάλο να γυρίσουμε όλοι μας!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 23 Ώρες πριν #22791 από theologis
Καλησπέρα και απο την Χαλκιδική. Να σας μεταφέρω και εγω μερικές απο τις εμπειρίες μου σε οτι αφορα τις πιπεριές στις γλάστρες αλλα και γενικά περι λιπασμάτων αλλά και ραντίσματος των φυτών. Κατ αρχάς δεν σας συμβουλεύω ράντισμα σε γλάστρα μια και ειναι και το χώμα προσεγμένο και καλό αλλά και ο μικρος χώρος δεν του επιτρέπει να αρρωστήσει τόσο όσο στο εδαφος που κυκλοφοράει ο χαμός απο έντομα και αρρώστειες. Ναι στο λίπασμα αλλά με μέτρο και εφ όσον το πότισμα γίνεται και αυτό με μέτρο και το χώμα καλό δεν ειναι και τόσο απαραίτητο. Στην γή ανάλογα με τον χώρο θέλει λίπασμα ένα δέντρο -στα λαχανικά εγω μόνο κοπριά βάζω και απο εκει και πέρα οτι δώσει ο θεός. Τα δέντρα όμως θέλουν φαι ειδικα εδω που το χώμα είναι χάλια χωρίς τιποτε απολύτως απο θρεπτικά συστατικά. Απο πλευράς ραντίσματος αν γίνουν σωστα ραντισματα μεσα στον χειμώνα και μέχρι να βγει ο καρπός όλα θα πανε καλα. Τάσο και εγω είχα μπολιάσει μια αχλαδιά και μια χρονια που δεν εκανα χειμερινο πολτό την άνοιξη ηταν όλο αρρώστεια. Απο λίπασμα complezal μια φορά τον μήνα και ειναι υγιε΄ς το δεντρο. Σε οτι αφορά τα καυτερα -ειμαι δευτεροετης- εσωσα τον χειμώνα 2 bhut jolokia και τωρα εχω πιπεριές πια για δεύτερη χρονιά ανακάλυψα οτι το νερο θελει μέτρο. Μπορεί να θέλουν πολύ ήλιο αλλα παράλληλα θέλουν και υγρασια πραάμα που δεν εχουμε εμεις τα καλοκαιρια. Ετσι αναγκαστικά στριβουν τα φύλλα απο τον καυσωνα και την ελλειψη υγρασιας. Το βλέπω και τις αλλες πιπεριες αλλα και στις ντομάτες κλπ. παρ οτι τα εχω ολα σκεπασμένα. Καλό ειναι να νοιωθεις το φυτο οτι διψάει πριν το ποτίσεις απο το να το ποτιζεις συνέχεια και να σου φέυγει το νερο απο την γλάστρα παίρνοντας και ολα τα θρεπτικα συστατικα. Λιπασμα πάντα σε ποτισμένο φυτο και οχι πριν. Αυτα τα δικα μου.
ΥΓ Τάσο πήρα το mail σου αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβως πρέπει να κάνω και με τον κόσμο που φιλοξενώ αυτές τις μέρες το ξέχασα. Παντως το ιδιο χρησιμοποιω και εγω σε ενα απο τα PC μου.
καλά να περνάτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Μήνες 53 Λεπτά πριν #22793 από tasos66100
Γειά σου Θεολόγη.
Χαθήκαμε. Συμφωνώ απόλυτα: Λίπανση και καταπολέμιση ασθενειών πάντα ΜΕ ΜΕΤΡΟ. Είδα κάπου ότι η πιπεριά χρειάζεται ιδιαίτερα κάλιο. Αυτό σημαίνει οτι το λίπασμα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο αριθμό στο τρίτο στοιχείο. Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν όλα τα λιπάσματα "δηλώνουν" υποχρεωτικά την περιεκτικότητά τους στα τρία στοιχεία: Ν-P-K (άζωτο-φωσφόρος-κάλιο). Θα πρέπει να επιλέγουμε ένα λίπασμα στο οποίο το Κ να είναι περισσότερο.
Σημειώνω ότι δεν είμαι Γεωπόνος και αυτά τα γράφω με επιφύλαξη. Και παρακαλώ όποιον είναι περισσότερο ειδικός να με διορθώσει και να μας κατατοπίσει σχετικά.
Να περνάς καλά στη Χαλκιδική.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.325 δευτερόλεπτα