× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
4 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #23049 από spot
Καλημέρα σας.
Νέος στην παρέα, και γενικότερα στην καλλιεργιτική διαδικασία. Γράφτηκα στο φόρουμ λόγω του συγκεκριμένου θέματος συζήτησης, το οποίο διάβασα όλο.
Λάτρης της κάψας κι εγώ, αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια να κάνω δική μου παραγωγή πιπεριών.
Έσπειρα χθες σε δικό μου "φυτώριο" jalapenos, habanero και καγιέν. Ελπίζω να γίνει κάτι, να κάνω φυτά, ακόμα και αν δεν προλάβω να δώ παραγωγή καρπών. Κατά τον Οκτώβριο θα κάνω και νέα προσπάθεια.
Ευχαριστώ τους συμμετέχοντες για την γνώση που μοιράστηκαν αυτά τα χρόνια.
Τα λέμε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #23050 από tasos66100
Φίλε spot,
καλως ήλθες στην παρέα.
Εύχομαι τα καλύτερα για την προσπάθειά σου. Αφού διάβασες τις ανταλλαγές πληροφοριών μας στο forum, σίγουρα ξέρεις τί να προσέξεις. Εχουμε γράψει πάρα πολλά.
Δεν ξέρω σε ποιά περιοχή δραστηριοποιείσαι, όμως να μην ξεχνάς οτι αυτά τα είδη πιπεριάς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα αφού είναι εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος - γεωγραφικά εννοώ, άρα και κλιματικά. Φροντίζεις πάντα να τους εξασφαλίζεις ένα περιβάλλον όσο γίνεται πιό φιλικό που να μοιάζει με αυτό της πατρίδας τους. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ζέστη και υγρασία. Υγρασία ατμόσφαιρας, όχι εδάφους, όπου θα εφαρμόζεις τις τακτικές ποτίσματος που έχουμε γράψει πολλές φορές,
Εάν έχεις τελικά καλά αποτελέσματα, ενημέρωσέ μας από πού προμηθεύτηκες τους σπόρους. Είναι το πιό σημαντικό, όπως καταλαβαίνεις διότι πολλές φορές μας στέλνουν σπόρους με πολύ χαμηλή φυτρωτικότητα και παιδευόμαστε άδικα.
Και πάλι καλή επιτυχία.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #23055 από ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #23057 από sefis
Ηδη εμενα πεταχτηκε η πρώτη Μορουνγκα Σκορπιός !!
Τι πρέπει να κάνω ??να την αφήσω μέχρι να κοκκινίση τελείως??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #23062 από spot
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Τάσο, βρίσκομαι Θεσσαλονίκη.

Σπόρους πήρα από κατάστημα που βρήκα στο ίντερνετ, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά τηλεφώνησα γιατί είχε φυτά Habaneros που με ενδιέφεραν, αλλά τελικά δεν προχώρησα γιατί έβγαιναν γύρω στα 4-5 ευρώ το φυτό και έπρεπε να αγοράσω 6 (δεν ήταν δικά του, και αυτός θα τα έκανε παραγγελία σε προμηθευτή του στην Αθήνα, που για να στείλει έπρεπε να συμπληρωθεί καρτέλα των 6, σε δίλιτρη γλάστρα). Αν ενδιαφέρετε κάποιος για Habanero φυτά με έτοιμο καρπό, εγώ θα έπερνα 2, οπότε οι Θεσσαλονικείς σκεφτείτε το αυτές τις μέρες, μήπως κάνουμε παραγγελία μαζί.

Πέρα από τα φυτά όμως, ήθελα να μπω και στην περιπέτεια της σποράς έτσι κι αλλιώς, οπότε θα δούμε πώς θα πάει.

Δημήτρης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 2 Εβδομάδες πριν #23064 από tasos66100
Τα κατάφερες, sefis.
Οταν λές "πετάχτηκε", τί μέγεθος έχει? Ασφαλώς πρέπει να κοκκινίσει, αλλά και να φτάσει στο σωστό μέγεθος ωρίμανσης, δηλ. περίπου όσο ένα καρύδι.
Βάλε καμιά φωτογραφία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν - 4 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #23072 από ilias




Γεια σου φίλε Τάσο!
Αυτές είναι φωτογραφίες από τις περσινοφετεινές καυτερές πιπεριές.
Habanero και Tabasco.
Ίδια φυτά, ίδιες γλάστρες, ίδιο μέρος.
Απλά τις κλάδεψα, πρόσθεσα λίγο φουσκί, τις πότισα.
Και ιδού το αποτέλεσμα!!
Καλύτερο από πέρυσι!!!
Ευχαριστώ!!
Συνημμένα:
Last edit: 4 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 1 Εβδομάδα πριν #23073 από tasos66100
Γειά σου φίλε μου Ηλία,
Υπέροχα φυτά ! Χαίρομαι να τα βλέπω, μπράβο. Τα ταμπάσκο νομίζω οτι είναι ήδη έτοιμα για "ανάλωση". Οι χαμπανέρος σίγουρα θέλουν ακόμα το χρόνο τους.
Τί είναι το φουσκί που έβαλες?
Εγώ φέτος δεν πάω καθόλου καλά. Εφτασα στο σημείο να παραγγείλω έτοιμο πιπέρι καγιέν και scorpion από το Flower Store αφού ξέμεινα τελείως. Μόνο τα τοματίνια μου είναι αξιοπρεπή και παράγουν διαρκώς - η γεύση τους δεν μ΄αρέσει αλλά δεν φταίνε αυτά..!
Χάρηκα που σ' άκουσα.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 6 Ημέρες πριν #23074 από monemvasios
Κούκλες φτου φτου φτου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Μήνες 5 Ημέρες πριν #23075 από ilias
@tasos66100
Το "φουσκί" είναι βασικά κοπριά αραιωμένη σε νερό. Παίρνω έναν κουβά, βάζω μέσα νερό και κοπριά. Τόση κοπριά όσο πιο δυνατό θέλω να το κάνω. Το ανακατεύω και το αφήνω για 10 με 12 ώρες. Μετά ρίχνω το νερό στο φυτό. Δεν θέλει πολύ. Με μέτρο γιατί επειδή απορροφάται γρήγορα μπορεί να κάψει το φυτό.
Κρίμα που έχεις προβλήματα φέτος. Εύχομαι του χρόνου να είναι όλα καλύτερα!

@monemvasios
Να είσαι καλά!! Και στα δικά σας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.310 δευτερόλεπτα