× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22694 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Νομιζω δεν ειναι κατι τραγικο !!!το ειχα κι εγω περισυ στην jolokla ,την ειχα στην Καρδιτσα λόγω υπερβολικης ζεστας και ειχε και αερα προτοφανη για την πόλη μου μόλις την ανεβασα στο βουνο που εχω σπίτι παρατηρησα το εξής "πρασινισαν ακομα ποιο πολύ τα φύλλα και πρυστηκαν ,χοντρηναν ,ζωντανεψαν !!!!!όσον αφορα το ξεραμα διπλα δεν νομξζω να ειναι τιποτα
Ριχνε τες εσυ νεράκι πάντως
Last edit: 6 Χρόνια 9 Μήνες πριν by sefis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22695 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Αν ειναι ετσι θα δω πως θα θο κανω να εχουν ημισκαιση ,γιατι στην κρητη ειναι αλλα τα δεδομενα ηλιοφανειας και ζεστης.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22696 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημέρα.
Φίλε giorgosxristou, φυσικά δεν είναι τραγικό, όπως πολύ σωστά σου λέει ο sefis. Για να πώ την αλήθεια εγώ τα φύλλα σου τα βλέπω μιά χαρά. Το λέω αυτό γιατί τα δικά μου είναι τα μισά εντελώς ξερά και πέφτουν κάθε μέρα. Ομως τα φυτά είναι γεμάτα καρπούς και μάλιστα μετά απο τη δεύτερη συγκομιδή που έκανα.
Κοιτάξτε τις σημερινές (Κυριακή 18/6/2017) φωτογραφίες για να πω για μιά ακόμα φορά οτι αν κάνουμε τον κόπο και δημιουργήσουμε σπορείο τον Οκτώβριο, τότε έχουμε σίγουρη παραγωγή, στο σωστό χρόνο. Οι διάφορες φροντίδες είναι θέμα προσωπικής εμπειρίας που αποκτά ο καθένας. Ακολουθούμε βέβαια μερικούς βασικούς κανόνες. Και δεν ξεχνάμε οτι αυτά τα φυτά είναι για άλλο κλιματεδαφικό περιβάλλον και πρέπει να τα προσαρμόσουμε.
Μου είναι αδιανόητο να έχεις δυσκολίες στην Κρήτη που παράγονται μελιτζάνες και πιπεριές όλο το χειμώνα!
1η και 2η φωτο: Καγιέν, εντελώς ώριμες, μαζεύω μέρα- παρα -μέρα.
3η φωτο: Habanero, εντελώς χάλια απο ανάπτυξη με τα μισά κλαδιά και φύλλα ξερά, έμεινε νάνος αλλά γεμάτη καρπούς. Πίσω απ' τη Habanero βλέπετε μιά Χαλαπένιο με τα μισα κλαδια ξερά, αλλα επισης γεμάτη εξαιρετικούς καρπούς,
4η φωτο: Λεπτομέρεια απο τους καρπούς της Jalapeno.
Υ.Γ. (για τον Ηλία): Βλέπεις πως είναι οι καγιέν αυτή την εποχή. Φρόντισε την επόμενη παραγωγή σου να την ξεκινήσεις τον Οκτώβριο. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βάλλεις 10 ποτηράκια δίπλα στο καλοριφέρ. Οταν τελειώσει ο χειμώνας θα είσαι έτοιμος να απολαύσεις το αποτέλεσμα.
Για το φίλο που ρωτάει για προμήθεια σπόρων Bhut Jolokia: Εμένα μου στέλνει σπόρους φίλος απο τον Παναμά. Αν έχω περίσσευμα μπορώ να σου στείλλω μετα το καλοκαίρι - αν ξέρω τη διεύθυνσή σου. Αν είναι δικής μου παραγωγής θα είναι σίγουρα καλοί. Στην Αθήνα υπάρχει μαγαζί που πουλάει τέτοιους σπόρους, λέγεται Flower store, χτύπα το στο Google.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22698 από Mak15a
Απαντήθηκε από Mak15a στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημέρα σύντροφοι..
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22699 από Mak15a
Απαντήθηκε από Mak15a στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Υπάρχει περίπτωση να είναι jalapenos?
Συνημμένα:
Last edit: 6 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Mak15a.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22700 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Οχι. Δεν υπάρχει καμμιά ποικιλία Jalapenos που να έχει τους καρπούς προς τα πάνω. Απο την πρώτη στιγμή που σχηματίζονται στρεφονται προς τα κάτω. Αναφέρομαι στην 3η φωτο, που μάλλον είναι Bird;s Eye της Ταϋλάνδης, δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί δεν έχω συγκριτικό μέγεθος. Για τις δύο πρώτες, τελείως άσχετες με χαλαπένιος. Κάποιο είδος καγιέν (μεταξύ de Cayeene και Chili tabasko ή ίσως κοινό είδος ελληνικής καυτερής πιπεριάς.
Κοίτα προσεκτικά τους καρπούς της Jalapenos: Είναι οπωσδήποτε γυριστοί προς τα κάτω.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22704 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Καλημέρα.
Υ.Γ. (για τον Ηλία): Βλέπεις πως είναι οι καγιέν αυτή την εποχή. Φρόντισε την επόμενη παραγωγή σου να την ξεκινήσεις τον Οκτώβριο. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βάλλεις 10 ποτηράκια δίπλα στο καλοριφέρ. Οταν τελειώσει ο χειμώνας θα είσαι έτοιμος να απολαύσεις το αποτέλεσμα.


Τάσο σε ευχαριστώ.
Του χρόνου θα ξέρω σίγουρα καλύτερα.
Τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρω τα σπορόφυτα σε γλάστρες.

Αλήθεια συστήνεις γλάστρα ή απευθείας στο χώμα αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος;

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22706 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου φίλε μου Ηλία.
Σαν προφανής απάντηση μοιάζει να είναι στο χώμα και όχι στη γλάστρα.
Αυτό όμως δεν ισχύει για τα φυτά που διαλέξαμε. Αυτά είναι "απο χέρι" εκτός περιβάλοντος. Αν ήσουν στην Κεντρική Αμερική τότε θα τα έβαζες στο χωράφι, όπως όλος ο κόσμος εκεί. Ομως εδώ είναι απολύτως αναγκαίο να μπορείς να μεταφέρεις τα φυτά σου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με αυτές που επικρατούν στην πατρίδα αυτών των πιπεριών.
Η γλάστρα μεταφέρεται οπουδήποτε κρίνεις καλύτερα. Το χωράφι όμως..?
Πληροφοριακά σου λέω οτι σήμερα το πρωϊ στις 6, μετα απο έναν φοβερο αέρα, ηθερμοκρασία στην Τήνο είχε κατάβει στους 11 βαθμούς. Αν οι καρολίνες, οι σκορπιοί, οι καγιέν και οι χαλαπένιος ήταν "καθηλωμένες" στο έδαφος, τώρα θα είχαν ξεραθεί. Και σκέψου οτι έχουμε μέσα Ιουνίου. Φαντάσου ένα πρωϊνό του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου... και ως συνήθως με αέρα 8-9 ακόμα και 10 Beaufort.
Αρα: Γλάστρα, χωρίς άλλη συζήτηση.
Υ.Γ. Εναλλακτική λύση: Παρακάμπτεις με κάποιο τρόπο τα capital controls, βγάζεις στον Παναμά περ. 1.500.000 $, πηγαίνεται με την Τάνια, διαλέγετε ένα όμορφο κτηματάκι κατα προτίμηση προς την πλευρα του Ειρηνικού, το φυτεύετε και δεν έχετε ανάγκη κανέναν. Μου στέλνεις και σπόρους.
Η CoPa έχει καθημερινά πτήση απο Λονδίνο στις 8:00 γαι Πάναμα Σίτυ. (Διότι αν δεν πούμε και καμμιά μ@λ@κία θα τρελαθούμε, Ηλία!)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22707 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Να μεταφέρω και εγω την εμπειρία μου στην ερώτηση γλάστρας ή εδαφος. Αν όντως οι καγιέν είναι πολυετή φυτά όπως και οι υπόλοιπες τότε θα αναφέρω ότι εδώ και 5-6 χρόνια έβαζα καγιέν στον κήπο μου μαζί με τις άλλες πιπεριές και όπως ολες έτσι και οι καγιέν μετά τον Οκτώβρη ξεραίνονταν..... φέτος δεν κατάφερα βέβαια να βγάλω καγιέν εχοντας στο μυαλό μου να τις καλλιεργήσω στην γλάστρα. Ελπίζω τον επόμενο χρόνο
Last edit: 6 Χρόνια 9 Μήνες πριν by theologis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22708 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου Θεολόγη, είχες καιρό να φανείς.
Οχι, οι καγιέν δεν είναι πολυετείς, Είναι καθαρά μονοετείς, γιαυτό, πολύ λογικά ξεραίνονται τον Οκτώβριο. Είναι Capsicum annum ενώ οι "φαρμακερές" πολυετείς είναι Capsicum chinese.
Προσωπικά δεν είχα ποτέ καγιέν για δεύτερ χρονιά, παρά τις προφυλάξεις και τις περιποιήσεις που ξέρεις. Ομως έχω ήδη στον τρίτο χρόνο τους καρολίνες και ένα σκορπιό και θα είχα πολύ περισσότερα αν δεν τα έβρισκα κατεστραμένα απο την εγκατάλειψη του καλου γείτονα πέρισυ το φθινόπωρο που γύρισα απο την Τήνο.
Οι φετεινές μου χαμπανέρος έγιναν κατα περίεργο τρόπο νάνοι. Πρώτη φορά βλέπω τόσο χαμηλές χαμπανέρος. Ομως είναι γεμάτες με πιπερίτσες, οπότε καλύτερα, πιάνουν και λιγώτερο τόπο!
Να τα ξαναπούμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα