× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22757 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Σ'ευχαριστω, Ηλια
Αφού βρήκες το θέμα ενδιαφέρον, δες και κάτι ακόμα που νομίζω θα σε διασκεδάσει πολύ:
Στο YouTube πληκτρολογησε Carolina reaper ή eating carolina reper. Φαίνεται πως τα στομάχια μερικών είναι από ανοξείδωτο χάλυβα..!
Τάσος.

Καλημερα μεγάλε Πως πηγς η σπορα των φονιαδων σου ?εχτες μκυ ηρθε σπόρος phut jolokla και τον έσπειρα και αναμένω τον trinidad scorpio , α)πόσον καιρο σου έκαναν να πεταχτουν o trinidad scorpios ??ειναι λόγο αργος στην αναπτυξη και πόσο ο jolokla ??ειμαι Σαντορινη και μάλλον μενω μεχρι και οκτώμβριο !!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22758 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Γειά σας.
Με χαρα συνεχίζω την ενημέρωση. Εσκασαν μύτη όλα! Τα Habaneros προχωρούν κανονικά, τα reaper και τα scorpion φαίνεται να ζορίζονται περισσότερο. Τα φροντιζω πολύ ακολουθώντας τις οδηγίες που "ψαρεύω" απο διάφορους στο internet. Ολη μέρα στον ήλιο, μέσα απο τη τζαμαρία (θερμοκρασία χώρου περ. 32 β.).Οταν η θερμοκρασία ανέβει παραπάνω, ανοίγω για 2-3 ώρες τα παράθυρα. Μόλις βραδιάσει τα μαζεύω μέσα στο σπίτι σε μέρος που παραμένει σίγουρα ζεστό όλη τη νύχτα. Το πρωί, πάλι έξω στη βεράντα στον ήλιο (ευτυχώς τις τελευταίες μέρες ο ήλιος δεν μας λείπει). Πότισμα με σπρέυ πρωί-βράδυ, απαλά, όσο να υπάρχει συνεχώς η ίδια κατάσταση υγρασίας.
Ελπίζω οτι δεν κάνω κάτι λάθος, τουλάχιστον έτσι λένε κάτι Παναμέζοι φίλοι, που ασχολούνται πιό φανατικά.
Οταν με το καλό έλθει η ώρα της μεταφύτευσης, θα δούμε... Θα μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας, την οποία ζητώ πάντα.
Μέχρι τώρα λοιπόν, τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στις σημερινές (9/5/15) φωτογραφίες.
Τα ξαναλέμε,
Τάσος.

Απο την μερα που εσπειρες τον jolokla και τον Τρίνινταντ σκορπιον μετά απο πόσες μέρες σου πεταχτήκανε ??
Απο περιοχη της Σαντορίνης και μάλλον θα μείνωμεχρι και οκτωμβριο !!

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22759 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Καλως ήρθες στην παρέα, φίλε giorgosxristou.
Φαίνεται οτι είσαι πραγματικά φανατικός του καυτερού και διαθέτεις όρεξη και μεράκι για σωστή παραγωγή.
Εχω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την περιγραφή της εγκατάστασής σου, αν σε ενδιαφέρει βέβαια η γνώμη μου.
1. Η επιλογή του χώματος, κυρίως για την αρχική σπορά, έχει πράγματι πολύ μεγάλη σημασία. Το διαπίστωσες και μόνος σου και μπράβο που το διόρθωσες με νέα σπορά.
2. Το "κάψιμο" απο τον ήλιο. Οχι ! Κάτι άλλο έκανε τη ζημιά. Παράγω καρολίνα, σκορπιό και χαμπανέρο σε μέρος με διαρκή έκθεση στον ήλιο, απο την ανατολή μέχρι τη δύση. Μάλλον θα έβρεξες τα νεαρά φυτάρια, ενδεχομένως με λίπασμα, την ώρα που ήταν στον ήλιο. Αυτό ίσως...
Ειδικά ο σκορπιός και η καρολίνα θέλουν "ανελέητο" ήλιο και ζέστη.
3. Υγρασία. Πάρα πολύ σωστά κατάλαβες οτι αυτά τα φυτά χρειάζονται υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν σωστά. Ζέστη και υγρασία. Οι συνθήκες του θερμοκηπίου σου (22-26 β.) είναι ιδανικές, αφου έχεις εξασφαλίσει και την σχετική υγρασία του χώρου.
4. Το ότι πήρες τους σπόρους απο την Αγγλία, δεν σημαίνει οτι αυτή είναι και η πατρίδα τους. Ολα τα είδη Capsicum chinese κατάγονται απο τροπικές περιοχές, όπου και ευδοκιμούν. Εγώ τις πρώτες μου προμήθειες σπόρων τις έκανα απο τον Παναμά. Μου τους έστειλλαν φίλοι επειδή έζησα εκεί και έμαθα αρκετά γι αυτά τα φυτά. Ολη η Κεντρική Αμερική και το μισό Μεξικό είναι γεματα απο τέτοιες καλλιέργειες. Εκεί λοιπόν, καταλαβαίνεις αμέσως το κλιματεδαφικό περιβάλλον που χρειάζονται: Ζέστη και υγρασία, σε βαθμό που δύσκολα γίνεται ανεκτός σε ευρωπαίο μεγαλωμένο σε πολύ πιό ήπιες και εύκρατες συνθήκες. Μή φοβάσαι λοιπόν τον ήλιο.
6. Τί εννοείς οτι θέλεις κατι το εξαιρετικά καυτερό..? Δηλαδή έχεις φάει σκορπιό ή καρολίνα και σου φάνηκαν "απαλές"..??? Δεν νομίζω. Για την ακρίβεια δεν νομίζω μπορεί ενας κανονικός άνθρωπος - λάτρης του καυτερού - να καταναλώσει μιά καρολίνα σε λιγώτερο απο μία εβδομάδα. Εκτός απο κάτι τρελλούς στο youtube (

) που διαγωνίζονται ποιός θα τρυπήσει τελευταίος το στομάχι του.
Πάντως έχουμε προχωρήσει αρκετά σε ανταλλαγή γνώσεων, εδώ στο forum και θα βρείς χρήσιμες πληροφορίες αν δεν βαρυέσαι να διαβάσεις προηγούμενες ερωτήσεις-απαντήσεις καθώς και αρκετές χρήσιμες φωτογραφίες.
Εγώ αυτή την εποχή έχω Habanero, Carolina reaper, Trnidad scorpion, Jalapenos και Cayeene. Είναι φορτωμένες με λουλουδάκια και άρχισαν να σχηματίζονται δειλά-δειλά οι πρώτοι καρποί. Βέβαια ξεκινάω πάντα με χειμερινή σπορά, έχοντας εξασφαλίσει κατάλληλες συνθήκες.
Για οποιοδήποτε θέμα, μη διστάσεις να το συζητήσουμε εδώ.
Χάρηκα που τα είπαμε, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Τάσος.
Υ.Γ. Δες μερικές σημερινές φωτο. Επίσης μ' ενδιαφέρει το θερμαινόμενο καλώδιο. Πες μου λεπτομέρειες, σε παρακαλώ.

Εσπειρα εχτες phut jolokla και αναμενω σπόρο trinidad scorpion να τον σπειρω και αυτόν ,πόσο καιρο θελουν να φυτρωσουν μ.εχρι την πλήρη αναπτυξη τους (εφοσον ολα πάνε καλά ??θα είμαι στην περιοχη της Σαντορίνης μέχρι και οκτωμβριο !!!και απο εκει και υστερα θα φυγω για Καρδίτσα οπου εκει ο χειμωνας ειναι πολυ κρυος με υγρασιες και δεν εχω υοδομή να της προστατεψω !!τι προτείνης ??μία σκέψη ειναι σε θερμοκήπιος της περοχής μου !!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22762 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλησπερα ,
τις τελευταίες μέρες παρατηρώ την Καρολίνα στην γλάστρα και φαίνεται κάπως ταλαιπωρημένη ,πιο λίγο φύλλωμα ,αρκετοί ανθοι ξεραμενοι και γενικα σε μια κατασταση οχι και τοσο ακμης,ξερεται τι μπορεί να φταίει? αν δειτε στην πρωτη φωτο σε σύγκριση με την αλλη Καρολίνα στην ζαρντινιέρα εχουν διαφορες.
Επίσης οι καρολινες στην ζαρντινιέρα τεραστια διαφορα,η μια εχει παρει τα πανω της και η αλλη ναι μεν φαίνεται υγιέστατη αλλα πολυ αργη ανάπτυξη.
το φυλο που εχω στο χερι μου ειναι απο την καρολινα της ζαρτινιερας ,ειναι φαγομενο απο σκουλικι?
και παρατηρω πολλά φύλα κομμενα,οπως επισης και κομματια του κορμου μαυρισμενα,βεβαια τα εξυσα λιγο με το νυχι και ειναι δροσεροτατα!
Καποια αποψη μηπως???
Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα με τις πολες αποριες.
Συνημμένα:
Last edit: 6 Χρόνια 8 Μήνες πριν by giorgosxristou.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22763 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Το θυμαμαι κι εγω στα δικα μου ,απ οτι θυμαμαι οφεολετε σε μεγαλο βαθμο οι εντονοι αερηδες που επικρατουν και επισημος στα πεδινα !!ίσως ενα λόγος ειναι και αυτος Όταν τα ανεβασα στην περιοχη της λιμνης Πλαστηρα σε λίγες μονο μερες παρατηρησα θεαματική αναπτυξη στο φυλλωμα τους ,εγιναν ποιο πρησμένα ποιο εντονα πρασινο χρωμα κοιξος οξυγονοθηκαν

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22764 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ποσο καιρο εκαναν να σε βγουν απο την μερα της σποράς ???

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22765 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
αν θυμαμαι καλα κατω απο καλες συνθηκες(θερμοκρασια -υγρασια)περιπου 7-10 μερες .
Last edit: 6 Χρόνια 8 Μήνες πριν by giorgosxristou.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22766 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημερα,
Εχθες πηρα την αποφαση να μεταφυτέψω 2 καρολινες απο γλαστρα (η μια ηταν σε πολυ μικρο γλαστρακι και η αλλη γιατι ειχα φαγούρα στα χερια)και μια απο σποριο ,σε πλαστικα δοχεια που βαζαμε πιο παλια την σταφίδα, Τα δοχεια νομιζω πως ειναι αρκετα καλα σε μεγεθος,η γλαστρα στην φωτο μπαινει ανετα μεσα ,(χρειάστηκα περιπου 60 λύτρα χώμα να τα γεμίσω)το τρυπάνι το εβαλα διπλα να εχετε μια άποψη του μεγέθους ,στην αλλη φωτο θα δείτε οτι τις εχω κλείσει περιμετρικά μόνο, για να τις προστατέψω απο τον αερα,γιατι οπως ειπα σε προηγουμενο μήνυμα τις προηγούμενες μερες που φυσούσε ηταν πολυ ταλαιπωρημενες με πολλά φυλλα να λείπουν ,ο ανεμοφράκτης δεν ειναι και οτι καλύτερο σε ομορφια αλλα για αρχη καλα ειναι....παρατηρήσεις τις επόμενες μερες αν ειναι καλύτερα ή χειρότερα,
ενα συμπέρασμα που θα θελα να πω για την γλάστρα στην φωτογραφία ειναι πως οι ρίζες ηταν στριμωγμένες στα τοιχώματα της,μάλλον πως το μέγεθος ήταν μικρο,αυτο με αναγκασε να βγαλω την δευτερη που ειχα σε μια ζαρντινιέρα γιατι δεν μεγάλωνε .
και μια φωτο απο τα πρωτες καρολινες....
Υ,Γ
κατα Σεπτέμβριο λεω να κάνω ενα μικρο ξύλινο σκελετό να το κλεισω νάιλον για τον χειμώνα.
Υ.Γ2
Ποτε πρεπει να κοψω τις πιπεριές?οταν ειναι ολόκληρη κόκκινη?
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22767 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καληαπερα
Για χειμώνα πως θα τις προστατέψεος ??εχεος καποια παντεντα ,εγω λεω να τις παω σς κανα θερμοκήπιο οργανωμένο ομως!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22768 από giorgosxristou
Απαντήθηκε από giorgosxristou στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Βοηθανε οι συνθηκες,ειμαι σχετικα κοντα στην θαλασσα(Ηρακλειο κρητης),αρκετες μερες Ηλιοφανεια,οπως ειπα θα ειναι κλειστο γυρω γυρο και σκεφτομαι να βαψω το κομματι του τοίχου μαυρο, εισος και κανενα μπιστολακι με ενα θερμοστάτη ,οπως ειπα θα ειναι μικρο ...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.137 δευτερόλεπτα