× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Αγγούρια σε ζαρντινιέρες

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #6860 από maria281o
Απαντήθηκε από maria281o στο θέμα Αγγούρια σε ζαρντινιέρες
Καλοφάγωτα λοιπόν!! :laugh:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8528 από Jenny
Απαντήθηκε από Jenny στο θέμα Αγγούρια σε ζαρντινιέρες
δε λέτε το βασικό;;; το αγοράσατε έτοιμο σε γλαστράκι ή από σπόρο προσπαθείτε;;;
αν το πρώτο να κάνετε ότι δείχνει το βίντεο
αν το δεύτερο π.χ. αγόρασα αγγούρια από τη λαϊκή και κράτησα το σπόρο, τότε όχι μάλλον αλλά σίγουρα είναι υβρίδια... μιας χρήσης φυτρώνει απλά δεν αποδίδει καρπούς.... σαν τη φοράδα
δυστυχώς...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8561 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Αγγούρια σε ζαρντινιέρες
Επεκτείνοντας λίγο το θέμα, και καθώς προσπαθώ πρώτη φορά να καλλιεργήσω αγγουράκια σε ζαρντινιέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
  1. Οι ρίζεις της αγγουριάς αποκτούν βάθος; Μια ζαρντινιέρα ύψους 30-35cm είναι πολύ μικρή για τις ρίζες της;
  2. Τις έσπειρα τέλος Μαΐου. Μπορώ να ελπίζω ότι έχουν το χρόνο να αναπτυχθούν; Η ζέστη είναι εχθρός; (Τις βλέπει ήλιος 2-3 ώρες το πρωί μόνον)

Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8562 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Αγγούρια σε ζαρντινιέρες

Jenny έγραψε: δε λέτε το βασικό;;; το αγοράσατε έτοιμο σε γλαστράκι ή από σπόρο προσπαθείτε;;;
αν το πρώτο να κάνετε ότι δείχνει το βίντεο
αν το δεύτερο π.χ. αγόρασα αγγούρια από τη λαϊκή και κράτησα το σπόρο, τότε όχι μάλλον αλλά σίγουρα είναι υβρίδια... μιας χρήσης φυτρώνει απλά δεν αποδίδει καρπούς.... σαν τη φοράδα
δυστυχώς...


Jenny, τι είναι αυτό που μας διασφαλίζει ότι η αγορά ετοιμου φυτού σε γλαστράκι δεν είναι υβρίδιο;

Πιστεύω ότι ο βέλτιστος τρόπος για να απαλλαγεί κάποιος από υβρίδια είναι να επιλέξει προσεκτικά τους σπόρους του. Να κάνει μια γερή και μακρά έρευνα, να δοκιμάσει, να βρει παραδοσιακούς καλλιεργητές (μια βόλτα σε πιο απομονωμένα χωριά και περιοχές είναι μια καλή επιλογή, νομίζω. Βρίσκεις θησαυρούς από συνανθρώπους) και οπωσδήποτε να αποφύγει να παράγει ο ίδιος σπόρο από λαχανικά που αγόρασε για την καθημερινή του σπιτική κατανάλωση.

Ακούω ότι η δράση του Πελίτη είναι τέτοιου είδους.

Πάντως πιστεύω ότι η εύρεση ανόθευτων ζαρζαβατικών είναι πιο επίπονη από όσο θέλουμε να νομίζουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8611 από Jenny
Απαντήθηκε από Jenny στο θέμα Αγγούρια σε ζαρντινιέρες

Roula έγραψε:

Jenny έγραψε: δε λέτε το βασικό;;; το αγοράσατε έτοιμο σε γλαστράκι ή από σπόρο προσπαθείτε;;;
αν το πρώτο να κάνετε ότι δείχνει το βίντεο
αν το δεύτερο π.χ. αγόρασα αγγούρια από τη λαϊκή και κράτησα το σπόρο, τότε όχι μάλλον αλλά σίγουρα είναι υβρίδια... μιας χρήσης φυτρώνει απλά δεν αποδίδει καρπούς.... σαν τη φοράδα
δυστυχώς...


Jenny, τι είναι αυτό που μας διασφαλίζει ότι η αγορά ετοιμου φυτού σε γλαστράκι δεν είναι υβρίδιο;
:unsure: με αποστόμωσες...
Πιστεύω ότι ο βέλτιστος τρόπος για να απαλλαγεί κάποιος από υβρίδια είναι να επιλέξει προσεκτικά τους σπόρους του. Να κάνει μια γερή και μακρά έρευνα, να δοκιμάσει, να βρει παραδοσιακούς καλλιεργητές (μια βόλτα σε πιο απομονωμένα χωριά και περιοχές είναι μια καλή επιλογή, νομίζω. Βρίσκεις θησαυρούς από συνανθρώπους) και οπωσδήποτε να αποφύγει να παράγει ο ίδιος σπόρο από λαχανικά που αγόρασε για την καθημερινή του σπιτική κατανάλωση.

Ακούω ότι η δράση του Πελίτη είναι τέτοιου είδους.

Πάντως πιστεύω ότι η εύρεση ανόθευτων ζαρζαβατικών είναι πιο επίπονη από όσο θέλουμε να νομίζουμε.

συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου.-

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.098 δευτερόλεπτα