× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Τι μπορώ να φυτεψω?

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8318 από kerkireos
Τι μπορώ να φυτεψω? δημιουργήθηκε από kerkireos
Καλως σας βρηκα!Αρχαριος με την καλλιεργεαι λαχανικων.Αν και φανταζομαι οτι δεν ειναι και η ιδανικοτερη εποχη, τι θα μπορουσα να φυτεψω μεχρι τα τελη Ιουνιου στο μπαλκονι μου χρησιμοποιώντας παρτερια διαστασεων 1x1x0,25?

Εχω στο μυαλο μου φασολακια,ντοματες σε πρωτη φαση.
Αν ειναι εφικτο σε τετοιο παρτερι ποσες ντοματιες μπορουν να χωρεσουν?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8331 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Τι μπορώ να φυτεψω?
To βάθος του παρτεριού σου είναι πολύ μικρό για καλοκαιρινά φυτά. Θα σου πρότεινα να κάνεις λίγη υπομονή και να σπείρεις το φθινόπωρο σπανάκι, μαρούλια ή άλλα λαχανικά που έχουν μικρό ριζικό σύστημα και μπορούν να αναπτυχθούν ικανοποιητικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8335 από fireseaker
Απαντήθηκε από fireseaker στο θέμα Τι μπορώ να φυτεψω?
.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by fireseaker.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8338 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Τι μπορώ να φυτεψω?
Προσωπικά, ούτε κι εγώ θα έβαζα φασολάκια, μιας και τον θέλουν τον χώρο τους, αφού αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε ύψος.

Σχετικά με τις τομάτες, για να δεις πόσες χωράνε στο χώρο που έχεις, υπολογίζεις μια minimum απόσταση 45cm η μία από την άλλη. Το βέλτιστο είναι από 60cm. [Εγώ φύτεψα πρώτη φορά φέτος τομάτες και έκανα λάθος στην απόστασή τους και είναι γύρω στα 25cm μεταξύ τους. Όταν πήρα είδηση ότι το ριζικό τους σύστημα θέλει πιο πολύ χώρο, ήταν κάπως αργά. Οπότε αυτό που έκανα ήταν να ενισχύσω το χώμα όσο μπορούσα με θρεπτικά ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Τώρα έχουν δέσει καρπό, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν έχουν μεγαλώσει όσο θα μπορούσαν τα φυτά εάν ήταν πιο άνετα].

Προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις για το αν μπορείς τώρα να φυτέψεις τομάτες, δεδομένου ότι περιμένουμε υψηλές θερμοκρασίες και η καρποφορία του φυτού νομίζω αναστέλλεται πάνω από τους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Συμφωνώ επίσης ότι το βέλτιστο θα ήταν να ετοιμάσεις τη χειμερινή παραγωγή σου (μαρούλια, σπανάκι, αντίδι κτλ) και σε λίγο παραπάνω από ένα δίμηνο να αρχίσεις να σπέρνεις.

Αν, παρ' όλ' αυτά θέλεις οπωσδήποτε να φυτέψεις άμεσα, καλές λύσεις είναι παντός είδους μυρωδικά (μαιντανός, άνιθος, δυόσμος, κρεμμυδάκια, ίσως μαντζουράνα κτλ). Επίσης μπορείς να βάλεις άνετα ρόκα. Εμένα, ζώντας στην Αθήνα, μου φυτρώνει ικανοποιητικά όλο το χρόνο. Φυσικά συμφωνώ και με την πιπεριά, μόνο που θα καθυστερήσει, νομίζω, να αναπτυχθεί, επομένως αν έχεις σχέδια για χειμερινή παραγωγή, ο χώρος σου θα είναι κατειλημμένος με αυτά τα φυτά.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8339 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Τι μπορώ να φυτεψω?
Επειδή λοιπόν δε νομίζω ότι η προηγούμενη απάντηση δημοσιεύθηκε (μάλλον έκανα εγώ κάτι λάθος), επαναλαμβάνω:
  1. Φασολάκια δεν θα φύτευα, δεδομένου ότι αναπτύσσονται πολύ σε ύψος.
  2. Για να δεις πόσες τομάτες χωράει ο χώρος σου, υπολογίζεις μια minimum απόσταση 45cm η μία από την άλλη. Το βέλτιστο, βέβαια, είναι από 60cm και πάνω. Εάν τις φυτέψεις πιο κοντά, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα του χώματος, να είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό για τα φυτά σου, και παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε αυτήν την περίπτωση οι τοματιές σου δεν θα αναπτυχθούν όσο θα αναπτύσσονταν εάν τα έβαζες πιο άνετα. Διατηρώ πάντως επιφυλάξεις για την εποχή, μιας και η καρποφορία της τομάτας νομίζω ότι αναστέλλεται πάνω από τους 37-38 βαθμούς Κελσίου -και αναμένουμε δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς θερμοκρασιών.
  3. Συμφωνώ φυσικά με τις πιπεριές, αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτείς ότι, δεδομένου ότι θα σου καθυστερήσει η ανάπτυξή τους, εάν θελήσεις να προετοιμάσεις τη χειμερινή παραγωγή σου, ο χώρος σου θα καταλαμβάνεται από αυτά τα φυτά
  4. Νομίζω τώρα μπορείς με άνεση να βάλεις παντός είδους μυρωδικά (άνιθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια, δυόσμο, ίσως και μαντζουράνα κτλ). Μπορείς επίσης να βάλεις ρόκα -προσωπικά, μένοντας στην Αθήνα, την έχω φυτέψει σε διαφορετικές εποχές χωρίς ποτέ να προκύπτει πρόβλημα στη βλαστικότητα ή την ανάπτυξή της.
  5. Εάν ήμουν στη θέση σου, νομίζω θα έκανα λίγη υπομονή μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε και θα έσπερνα τα χειμερινά (σπανάκι, μαρούλι, αντίδι κτλ). Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις και το κέρδος ότι στις ίδιες θέσεις την επόμενη άνοιξη θα μπορείς να βάλεις τα καλοκαιρινά φυτά, χωρίς να αναγκαστείς να κάνεις δραστικές αλλαγές και βελτιώσεις στο χώμα σου.

Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξεις. Οι φίλοι του kalliergo θα είμαστε εδώ να βοηθούμε όπως μπορούμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #8357 από kerkireos
Απαντήθηκε από kerkireos στο θέμα Τι μπορώ να φυτεψω?
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.
Με πεισατε και θα κερδισω λιγο χρονο ωστε να μελετησω και να προετοιμαστω καλυτερα
για τον χειμωνα...:)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #9207 από Mixalisvolos
Απαντήθηκε από Mixalisvolos στο θέμα Τι μπορώ να φυτεψω?
Μπορείς να φυτέψεις ντομάτες,πιπεριές,καρότα και μαιντανό

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα