× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Απ: Ποικιλίες Ντομάτας

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14394 από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Ολγα, αν μπορείς να μου πεις πόσο αγοράζεις το σπόρο;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14451 από ΟΛΓΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ
Απαντήθηκε από ΟΛΓΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Είναι υβρίδιο,τον βρήκα 140 τα 1000 σπόρια,αλλά μου το άφησε 100,γιατί πήρα πολλά σπόρια,διάφορα.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΟΛΓΑ ΛΑΓΚΑΔΑΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kristi1

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14455 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Γεια σου Όλγα (ωραία φωτογραφία στο avatar!),

Η τιμή μου φαίνεται εξωπραγματική σε σχέση με τους σπόρους που μπορούμε να αγοράσουμε σε φακελάκια από γεωπονικά καταστήματα.

Κάποια εξήγηση θα υπάρχει. Και ρωτώ εσένα που είσαι πιο ειδική.
Γιατί λοιπόν είναι τόσο ακριβοί οι σπόροι τομάτας που προμηθεύτηκες;

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #14463 από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Όλγα , εγώ τους ίδιους σπόρους τους αγόρασα 9 Ε τους 100. Νομίζω στους έδωσε ακριβά, δεδομένου οτι πήρες πολλούς σε σχέση μα μένα, τον ερασιτέχνη.
Ηλία αυτή είναι η τιμή τους. Είναι καλή , ποικιλία για επαγγελματίες.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 15 Ώρες πριν #16424 από Alexander Margaris
Απαντήθηκε από Alexander Margaris στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Μανο καλησπερα..μηπως μπορεις να μου πεις μερικους προμηθευτες για τις ποικιλιες που ανεφερες ή τουλαχιστον για τη black brandywine που με ενδιαφερει περισσοτερο, γιατι ψαχνω αλλα δεν βρισκω :)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Ώρες πριν #16429 από manosdet
Απαντήθηκε από manosdet στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Alexander Margaris
Τις ποικιλίες που δοκιμάζω τις αγοράζω από το ebay.
Τις ψάχνω με τον όρο heirloom που είναι οι παραδοσιακές που λέμε εμείς και μπορείς να κρατήσεις σπόρο.
Φέτος έδωσα πάρα πολύ σπόρο από αυτές τις ποικιλίες σε φίλους και γνωστούς και έχω κρατήσει λίγο για ασφάλεια αν κάτι πάει στραβά με τις φετινές και δεν μπορέσω να κρατήσω διαφορετικά θα σου έδινα :(
Αν δεν καταφέρεις να βρεις (που στο ebay σίγουρα θα βρεις) πολύ ευχαρίστως μόλις κρατήσω σπόρο να σου δώσω.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Ώρες πριν #16435 από tsouknidas
Απαντήθηκε από tsouknidas στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας

asdf έγραψε: Nα ρωτήσω κάτι? Αν βάλεις 2-3-4 διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας, δεν υπάρχει κίνδυνος να διασταυρωθούν κατά την επικονίαση?

Επίσης, θα μπορούσε μήπως κάποιος να μου στείλει μερικά σποράκια ντοματάκι Σαντορίνης?


Ναί ισχύει αυτό που λές 100%.Για να κρατήσεις σπόρο ποικιλίας πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου.Μακρυά απο άλλες ποικιλίες,με κουνουπιέρες για ν'αποφεύγεται η εποικονίαση μέσω εντόμων και με σιγουριά για το ιστορικό του σπόρου.Με λίγα λόγια δύσκολα μπορεί να είσαι σίγουρος για κάποια ποικιλία.Προσωπικά όταν γυρεύω ποικιλίες τις αναζητώ είτε απο πιστοποιημένους οργανισμούς(πχ Εθιαγε) είτε απο κάποιον παππού σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό,μελετόντας προσεκτικά την περιοχή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18634 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
Σκέφτομαι εδώ και καιρό να δοκιμάσω να καλλιεργήσω (για του χρόνου τώρα πια) μια ποικιλία που να είναι ανθεκτική στις δροσιές.

Επειδή μένω Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε βουνό, το πραγματικό καλοκαίρι είναι 2 μήνες όλο κι όλο. Πιστεύω πως κάνω πολύ κόπο με μικρό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το μέρος που καλλιεργώ δεν το βλέπει κι όλη μέρα ήλιος. Για παράδειγμα δεν είχα ποτέ πρόβλημα για να βάλω πανί σκίασης στα φυτά

Ετσι σκέφτομαι κάποια ποικιλία που να μπορώ :

α)να την μεταφυτέυσω νωρίς την άνοιξη και να αντέξει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.
β) ή που να είναι αρκετά πρώιμη για να τις φυτέψω πρώτες- πρώτες μέχρι να μεγαλώσουν οι άλλες
γ) ή που να έχει μικρό χρόνος ζωής, ώστε να ωριμάζουν σύντομα οι καρποί.

Εχει κανείς να μου προτείνει κάτι που να το έχει δοκιμάσει και σαν φυτό και σαν γεύση;
Διάβασα για τις tigerella ότι είναι πρώιμες με μικρό χρόνο ζωής...manosdet εσύ που τις καλλιέργησες , τι λες;
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by despina119.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18638 από sporofita
Απαντήθηκε από sporofita στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
1ον Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το πρώιμο χωράφι δηλαδή αυτό που ζεσταίνετε νωρίς την άνοιξη
2ον να διαλέξεις μια ποικιλία πρώιμη ούτε καν μεσοπρώιμη- μεσοόψιμη εγώ θα σου πρότεινα την αυτόκλαδεβομενη της bonantza είναι πρώιμη και με μέγεθος καρπού 300+ (να είσαι σίγουρος ότι είναι αυτή όταν την αγοράσεις)
3ον για τις δροσιές δεν υπάρχει ανθεκτική ποικιλία μην σου το πει κάποιος αυτό η θα είναι ψεύτης η ανίδεος . ένας είναι ο τρόπος αντιμετώπισης. μέχρι να πάρεις παράγωγη εναλλάξ ραντίσματα κάθε 8-10 μέρες με aliet και rentomil και όταν έρθει η εποχή παράγωγης (πασπάλισμα όχι ράντισμα υπάρχει ειδικό εργαλείο ) θειάφι με ενσωματωμένο χαλκό (θειοχαλκινη )
4ον μεγάλη προσοχή στην λίπανση
Καλή επιτυχία

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #18639 από despina119
Απαντήθηκε από despina119 στο θέμα Απ: Ποικιλίες Ντομάτας
σ ευχαριστώ για την απάντηση ...κι έχω τα εξής ερωτήματα:

-μήπως το bonantza γράφεται αλλιώς γιατί δεν βρήκα κάτι σχετικό στο διαδίκτυο
- όταν λες πρώιμο χωράφι που να ζεσταίνεται νωρίς, με ποιον τρόπο εννοείς;; Με μισοχωνεμένη κοπριά;
-όταν λες προσοχή στη λίπανση εννοείς κάτι διαφορετικό από τα γνωστά που αφορούν όλες τις καλλιέργειες;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα