× Λαχανικά/Κηπευτικά

Συζητήσεις για λαχανικά/κηπευτικά και την καλλιέργειά τους. Εμπειρίες, συμβουλές, απορίες.

Γειά σας και απο μένα! Βλαστοί ντομάτας

Περισσότερα
6 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 6 Χρόνια 10 Μήνες πριν #22562 από krater0s
Καλησπέρα και απο μένα.

Που λέτε, μου την έδωσε και μένα και ξεκίνησα το δικό μου "μαιευτηριο" λαχανικών.....- σπορείο εν ολίγοις- :D Βέβαια, δεν τα έσπειρα εξ'αρχάς σε χώμα αλλά εφάρμοσα την τεχνική της προβλάστησεως σε νωπό χαρτί κουζίνας μέσα σε πολυμπάγκς. Μόλις εμφανίστηκαν οι βλαστοί με τα πρώτα κλεισμένα κίτρινα φυλλαράκια του, τα έβαλα σε ποτηράκια με χώμα που έφτιαξα μόνος μου, μιάς και το κοντινότερο φυτώριο είναι μακριά απο δώ που μένω και.........βασικά βαριόμουν απίστευτα να τρέχω ως εκεί. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, αν είχα αρκετές απώλεις σε ντοματίνια, πιπεριές και ντομάτες (λάθος πότισμα, αλλαγές στη θερμοκρασία λόγω του καιρού φέτος - Γ@#$% τους αεροψεκασμούς που τρελάνανε τον καιρό- και φυσικά σαν καλός μπαμπάς και 'γώ με σκοπό να φροντίσω τα βλαστάρια μου και να τους παρέχω όλα τα απαραίτητα -νερό, τροφή και ήλιο- σαν τον χαζό λοιπόν, κυνηγούσα για μερικές μέρες τα σημεία με το περισσότερο ήλιο στο μπαλκόνι μου, με αποτέλεσμα να τα τρελαίνω τα μικρά μου..... :blush: μετακινώντας τα απο δώ, και απο 'κεί.

Βέβαια τώρα το έχω μάθει και εμπεδώσει πλήρως ώστε την επόμενη φορά, να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος.....τουλάχιστον βρήκα και το τέλειο μέρος!!!

Παρ'όλα τα λάθη μου όμως, δεν παύω να μένω καταευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα!

Όμως, έχω κάποια θέματα ακόμα που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα. Ενώ τα αγγουράκια, τα κολοκυθάκια, τα πεπόνια και το καρπούζι μεγαλώνουν κανονικά, οι ντομάτες και τα ντοματίνια, αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν μαζί μου....βρε τι νεράκι τους ρίχνω, τι τους μιλάω με γλυκόλογα....μέχρι και να τα χαϊδεύω έφτασα, αυτά τίποτα.....χυλόπιτα!!! Μια ανοίγουν τα φυλλαράκια τους και την άλλη ξανακλείνουν σε σχήμα καρδιάς (πόση αγάπη ποια να δώσω; ). Θα βάλω και φωτό μετά να δείτε. Μπορείτε να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό; Παίζει μήπως καθόλου ρόλο σε τι ποσότητα αλλά και τί μέγεθος μεταμφυτεύεται ο βλαστός; Το τελευταίο το ρωτάω γιατί, ότι έβαλα σε μικρότερα ποτηράκια αυτά βγήκαν.

Ευχαριστώ εκ προτέρων!








Συνημμένα:
Last edit: 6 Χρόνια 10 Μήνες πριν by krater0s.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.779 δευτερόλεπτα