× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20487 από farmeristas
Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη δημιουργήθηκε από farmeristas
Καλησπερα σας ξερω οτι ειναι ακρως εκνευριστικο να ποσταρουμε ασχετα θεματα σε ασχετα φορομ αλλα επειδη το καλιεργω ειναι ενα φορουμ που χρησιμοποιω παρα πολλυ και επειδη γενικοτερα τα μελη εχουν παντα καλη διαθεση να βοηθησουν ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις που λογο του οτι ειμαι στο λονδινο δεν μπορω να βρω καποια σαφη απαντηση!!!

Καταρχην θα σας εκπλησει το γιατι ειμαι στο λονδινο και γιατι διαβαζω το καλιεργω!!
εχοντας ενα σχετικα καλο κοματι γησ στην κατοχη μου 5-6 στρεματα αμπελι και καμια 300αρια ριζες ελιες ξεκινησα δειλα δειλα να κανω τα αγροτικα μου βηματα, αλλα στην πορεια καταλαβα οτι χωρις κεφαλαιο δεν πας πουθενα!!!!
την εκανα για λονδινο για λιγο καιρο να κανω ενα μικρο κεφαλαιο και να γυρισω να συνεχισω την αγροτικη ζωη.
Το σχεδιο λοιπον ειναι μαζι με αυτα που εχω ηδη συν καποια περιβολια για προσοπικη χρηση <(τα οποια εφτιαξα αποκλειστικα με τη βοηθεια του καλιεργω!!! )> σκεφτομαι να αγορασω και λιγα προβατακια καμια 50αρια για παραγωγη γαλακτος για να σημπληρωνω εισοδημα καθως εχω γη να καλυψω μεγαλο μερος των ζωοτροφων!!! το μονο προβλημα παιδια ειναι οτι εχω χαθει πραγματικα και εδω θα καταθεσω τις αποριες μου ......
1ον) ποιες οι διαδικασιες για να ειμαι νομιμος κτηνοτροφος και να μπορω να διαθεσω κρεας και γαλα?
2ον) θελω να τα εχω ελευθερας βοσκης ειμαι υποχρεομενοσ να εχω ποιμνιοστασιο? και αν ναι ξερει καποιος να μου πει τι ακριβως θεωρουμε προχειρο καταλυμα???
Αν καποιος μπορει να απαντησει θα ημουν πολλυ χαρουμενος η εστω αν μπορει να μου στειλει καποιο λινκ να ενημερωθω αλλα αν ειναι δυνατον οχι ΦΕΚ κτλπ δεν τα πολλυπιανω τα δικηγορικονομικα.......

Ευχαριστω ολουσ εκ των προτερων και συγνωμη για το πραγματικα μεγαλο ποστ!!!!!! :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20488 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη
Μμμμ... Μου άρεσε πολύ αυτό που σκέφτηκες. Θα μπορούσα να σου γράψω πολλά, αλλά δεν έχω χρόνο διαθέσιμο.
Έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι πια τα ζώα θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο υγείας με όλα τα εμβόλια, ταυτότητα, σταύλο με προδιαγραφές που βάζει η Ευρωπαική Ένωση, κτλ, για να μπορείς να πουλάς το γάλα το κρέας ή το μαλλί ας πούμε. Χαχαχαχαααα....
Συγγνώμη που γελώ, αλλά ... θα σε δυσκολέψουν πολύ.
Σκέφτομαι ότι αν θέλεις να τα κάνεις όπως κατάλαβα, πραγματικά ελεύθερα μέσα στη φύση, θα πρέπει να σκεφτείς κάτι σαν τη φυσική καλλιέργεια, να ισχυριστείς και να υπερασπιστείς την ιδέα σου, να μπεις σε ατέρμονα σχεδόν διάλογο με άσχετους και ανεγκέφαλους κρατικούς υπαλλήλους, να πας κόντρα αλλά και με τα νερά τους όπου χρειαστεί, ...
Διακρίνω ότι δεν έχεις γνώσεις σχετικές με ζώα.
Όταν ο άνθρωπος θέλει να κάνει κάτι οπωσδήποτε, ξεκινάει και μαθαίνει στην πορεία. Αλλά θα πρέπει να αποχτήσεις και εμπειρία φίλε μου. Πάρε δύο πρόβατα και μάθε πώς γίνεται. Μην πας σε κοπάδι κατ' ευθείαν, γιατί σε βλέπω να σου πουλήσουνε κάποιοι ζώα που τα έχουν για πέταμα.
Οι παλιοί είχαν ζώα και τα φρόντιζαν κάπως έτσι που σκέφτεσαι. Αλλά κάθε χειμώνα, όταν πλάκωνε το χιόνι, τους ψοφάγανε τα μισά. Το καλοκαίρι τα προβατάκια τους έχοντας τη μούρη τους στο χώμα εισπέανε σκόνη, μπουχό όπως λέμε, και τα πνευμόνια τους γινόντουσαν χάλια. Με τα κρύα οι μύξες και ο βήχας δείχνανε ότι τα πρόχειρα καταλύματα ... ήταν πολύ πρόχειρα.

Τώρα έχουν προοδεύσει οι τσομπάνηδες. Γίνανε κτηνοτρόφοι. Λογικό φαίνεται. Αλλά τα αντιβιοτικά και τα φάρμακα, όπως γίνεται και στην καλλιέργεια των φυτών δηλαδή, έχουν γίνει τόσα πολλά, που δεν ξέρουμε πια αν τρώμε κρέας, αν πίνουμε γάλα ή τρώμε τα φάρμακα.
Έχουν την άποψη οι κτηνίατροι, ότι το υγιές ζώο είναι η βασική προϋπόθεση για να καταναλώνουμε τα προϊόντα του. Λογικό απολύτως φαίνεται. Αλλά για να είναι υγιές θα πρέπει να το φροντίζουμε όπως τη γάτα και το σκύλο; Αυτό είναι εξωφρενικό νομίζω εγώ. Γι αυτό και σου απαντώ και λέω ότι μου αρέσει η ιδέα σου.

Τα ελευθέρας βοσκής έχουν εξασφαλίσει μια πρώτη προϋπόθεση για την υγεία τους. Αν καταργήσουμε και τους σταύλους, αυτό θα είναι μια δεύτερη προϋπόθεση για την υγεία τους. Θα πρέπει όμως να είναι επιλεγμένες ράτσες που είναι ντόπιες, προσαρμοσμένες σε τέτοια διαβίωση. Υπήρχαν παλιά τέτοιες ράτσες. Τώρα δε νομίζω. Χάθηκαν γιατί δεν ήταν παραγωγικές. Τώρα θέλουν η κατσίκα να κάνει έναν κουβά γάλα και να την αρμέγουν με τη μηχανή σαν την αγελάδα. Ε, αυτή η κατσίκα δεν μπορεί να επιβιώσει σε πρόχειρα καταλύματα ή στην ύπαιθρο το χειμώνα.

Επειδή δεν έχω χρόνο, θα διευκρινήσω ότι μιλάω σοβαρά: Όταν σταυλίζουμε τα ζώα, τα βάζουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για αρρώστιες. Όταν ξεσπά γρίπη ας πούμε, λένε να αποφεύγουμε να πηγαίνουμε όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι. Πώς λοιπόν βάζουμε τα ζώα, όλα μαζί μέσα στο σταύλο, μέσα στο φουσκί τους, ένα απάνω στ' άλλο, και περιμένουμε να τα σώσουμε με αντιβίωση κι εμβόλια και τέτοια;
Είμαι λοιπόν της άποψης ότι τα γίδια και τα πρόβατα πρέπει να ζουν ελεύθερα στη φύση, κι αν θέλουμε να τα βοηθήσουμε να τους φτιάχνουμε κάπου κάπου μικρά και διάσπαρτα καταλύματα με φυσικά μέσα (όχι τσίγκους κι άλλες τέτοιες αηδίες), κάτι σαν φυσικές φωλιές. Πολλοί κτηνοτρόφοι αφήνουν τα ζώα αυτά ελεύθερα σε ξερονήσια. Οι αρκούδες πώς ζούν μόνες τους; Τα ψάρια πώς ζουν μόνα τους; Οι λαγοί πώς ζουν μόνοι τους; Αν βάλουμε πολλούς λαγούς σε σταύλο θ' αρρωστήσουν λέω.

Πολλά λέω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι θα με πάρεις στα σοβαρά. Εγώ σε παίρνω στα σοβαρά, κι ας λες ότι είσαι Λονδίνο και μετράς προβατάκια για να κοιμηθείς τα βράδια... Αν θέλεις να γίνεις τσομπάνης, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Θα πρέπει όμως να πας κοντά στα πρόβατα, κι όχι να τα βλέπεις με το δορυφόρο. Σαν πολύ μακριά έχεις πάει.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20490 από farmeristas
Απαντήθηκε από farmeristas στο θέμα Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη
Ακόμα μια φορά τα μέλη του φόρουμ δείχνουν οτι είναι εδώ και έτοιμα να απαντήσουν σε κάθε ποστ και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό τον κόπο π κάνετε!
Ασ ξεκίνησε να σου δικαιολόγησε πως βρέθηκα Λονδίνο!!! Λογο έλλειψης κεφαλαίου στην Ελλάδα αλλά και αδυναμία δανεισμού ένος πρότζεκτ που δύσκολα θα καταλάβει κάποιος risk manager τράπεζας ήρθα εδώ με σκοπό να δουλεψω και να κάνω ενα κεφάλαιο ωστε να μπορω να καλυψω την αγορα μηχανηματων ζωικου και φυτικου κεφαλαιουΣυνδύασα τη διαμονή μ εδώ με σεμινάρια σε φάρμες εντος και εκτός Λονδίνου όπως στο mudchute farm and park σαν εθελοντής εκανα σεμινάρια διαχείρισης κοπαδιού και ζωοτροφών καθώς καο εκπαίδευση τσοπανοσκυλων με την κανονική έννοια όμως του τσοπανοσκυλου!!! Ειμαι ηδη σε επαφες με το κτήμα terroir feely στο saussinagnac της Γαλλίας λίγο εξω απο την μπορντο , καθώς όπως είπα έχω και λίγο αμπέλι και έχω σκοπό να οινοποιησω οποτε θα εκπαιδευτών και σε αυτό επίσης παρακολουθώ τα σεμινάρια WSET και βρίσκομαι στο level 3 wine experts!!! Με λιγα λογια να σ εξηγήσω το σκεπτικό μου είναι να ξεκινισω απο 10 πρόβατα και να φτάσω μάξιμουμ τα 50 διαθετω ενα χωράφι 8 στρεμάτων οπου σκοπεύω να τα περιφραξω!!!! Και στα υπολοιπα και ματια να τα καλιεργω και να αλαζω βοσκότοπο αναλόγως!!!! Καθώς και να παράγω καλαμπόκι κουκιά κ ρεβύθια !!!! Αλλά τελικά ακόμα δεν έχω καταλάβει θα με υποχρεώσουν να φτιαξω σταύλο ? Ποια η διαδικασία? Πως τελικά μπορω να φτάσω νόμιμα να κάνω όλα αυτά? Πίστεψε με αυτό τρέχει στο μυαλό μου απο το 2010 και δεν είναι η μόδα α δεν έχω δουλεια πάω στο χωριό να Ρεμβάζω γεννήθηκα και μεγάλωσα στο χωριό εσκαψα και κάηκα απο τον ηλιο ελπίζω να ξεπεράσω τη γραφειοκρατία να μπορέσω να καταλάβω τι ακριβως μου ζητάνε και όλα καλά :)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20494 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη
Γεια σου Φαρμερίστα!
Έχω εντυπωσιαστεί με τη μεθοδικότητα και τη στρατηγική σου στην οργάνωση και επιμόρφωση.
Νομίζω ότι κάνεις τα σωστά βήματα, αλλά σκοπεύεις να εφαρμόσεις όσα μαθαίνεις σε λάθος χώρα.

Από κτηνοτροφικά και μάλιστα επαγγελματικά, δεν έχω ιδέα.

Αυτό όμως που έχω αντιληφθεί είναι ότι η γραφειοκρατία και η ευνοιοκρατία θα σε διαλύσει αν δεν είσαι οργανωμένος στις δομές της τοπικής κοινωνίας.

Μπορείς να δεις τα δύο παρακάτω αποκαλυπτικά video από το πρόσφατο γεγονός (18 Αυγούστου 2014) που έγινε από κτηνοτρόφο στον ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης. Ο άνθρωπος έφτασε στο αμήν!

Το γεγονός και σχολιασμός. Δες το όλο.


Η συνέντευξη του κτηνοτρόφου και γιατί πήρε την καραμπίνα

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20495 από farmeristas
Απαντήθηκε από farmeristas στο θέμα Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη
Οκ αυτο δεν το ειχα δει αλλα σκοπος ολου αυτου του μακροχρονιου προτζεκτ ειναι να αποφυγω καταστασεις σαν αυτη γενικοτερα δεν εχω σκοπο να δωσω ιδιαιτερο βαρος στην κτηνοτροφια καθωσ αυτο που σκοπευω να κανω θα το κανω απο hoby και αγαπη προς αυτα τα ζωα αλωστε οσο σφιχτο bussines plan και αν εκανα τα ποσα ειναι πολλυ μακρυα απο αυτα που θα ελεγε κανεις ετησιο εισοδημα αλλα ειναι κατι οπως και να το κανουμε!!!! λογικα ιανουαριο θα ερθω ελλαδα να ψαξω λεπτομερειες απο τις υπηρεσιες αλλα απο οτι καταλαβαινω επειδη δεν εχω σκοπο να ζητησω δασικη εκταση για βοσκη καθως φτανουν τα δικα μου θα με υποχρεωσουν να κανω θερμοκηπιακη κατασκευη που σημαινει 100€ ανα τετραγωνικο δηλαδη περιπου 10000€ ΜΟΝΟ το κτιριο ενω μπορω να το κατασκευασω μονοσ μου με κοστος 50 :laugh: παραληλα κανω ερευνα για προιοντα που μπορουν να καλιεργηθουν σε υψομετρα ανω των 800 μετρων αλλα παραδοσιακα προιοντα καθως δεν μου πουλλαρεσουν τα συγχρονα goji berries κτλπ αλλα δυστηχως δεν υπαρχει αποροφηση προιοντων μεσω συναιτερισμων οποτε υπαρχει μια ανασφαλεια :unsure:

Υ.Γ. συγνωμη για ορθογραφικα λαθη η τις ατελειωτες προστασεις χωρις στιξη αλλα παιδευομαι να γραψω ελληνικα μετα απο τοσα χρονια :laugh:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #20496 από farmeristas
Απαντήθηκε από farmeristas στο θέμα Βοηθεια απο τα αγαπητα μελη
γενικα βασικος στοχος αυτης της μοναδας ειναι να κατασκευαστει αποκλειστικα απο δικο μου κεφαλαιο να μην υπαρχει κανενα χρεος με την εναρξη της λειτουργιας της. επισης απο το δευτερο ετος οι ζωοτροφες να ειναι τουλαχιστον κατα 70% παραγωγης μου και οι βοσκοτοποι να ειναι τουλαχιστον διπλασιοι απο τους απαιτουμενους!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα