× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Χρονογράφημα δε θα το έλεγα με τίποτα

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #21051 από Κράνιος
Χρονογράφημα δε θα το έλεγα με τίποτα δημιουργήθηκε από Κράνιος
Κος κος κος... Έλα καλό αρχοντάκι να φας τον αγλέορα. Έτσι μαυλάνε τα μεγάλα αφεντικά τους γαργαντούες να τους ταΐσουνε.
[/b]
Το χρονογράφημα αυτό είναι ένα κοιλιογράφημα αφιερωμένο στους αχόρταγους κλεφταράδες. Από τους ζωοκλέφτες κι απλά κλεφτόπουλα κλεφτοκοτάδες έως τους άρχοντες με τις μεγάλες μασέλες και τις τεραστίων διαστάσεων κουτάλες.



Τι εννοούμε όταν λέμε «Αυτός έφαγε» :evil:

B) Τον περίδρομο =ό,τι βρίσκεται τριγύρω. Το τριγύρω να το επεκτείνετε κατά τη βούληση του εκάστοτε κλεφταρά. Από την καρέκλα που κάθησε, μέχρι τις εσχατιές του Σύμπαντος.

:P Τον άμπακο: Άβαξ. «Βιβλίον πρόχειρον τοις πάσι περιέχον την τε πρακτικήν Αριθμητικήν, ή μάλλον ειπείν την λογαριαστικήν, και περί του πώς ευρίσκει έκαστος το άγιον Πάσχα και τέλειον Πασχάλιον αεί και πάντοτε. Και περί ευρέσεως σελήνης εν ποία ημέρα γίνεται η γέννα αυτής».
Τον Καζαμία λέμε έφαγε γαμώτο. Έφαγε το παλιό βιβλίο του παππού «ΝΕΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΛΟΓΑΡΙΘΜΩΝ». Φτύνει λογαρίθμους.

:huh: Το καταπέτασμα =τραπεζομάντηλο.( Κατά μία παρανάγνωση, μπορεί το καταπέτασμα να είναι και τ’ ουρανού, αν ο κλεφταράς είναι διαπλεκόμενος με την ενορία και παραεκκλησιαστικός).
Εννοούμε ότι έφαγε τις κουρτίνες του ναού,
έφαγε τις κάλτσες του κατ’ άλλους,
το τραπεζομάντηλο,
έφαγε και τις χαρτοπετσέτες λέμε,
τους συνδαιτημόνες τους έφαγε τους ανθρώπους, τη μάνα του την έφαγε τη γυναίκα, τη γυναίκα του την έφαγε τη γυναίκα, με τα ρούχα και τα παπούτσια, έναν παππού τον έφαγε με τη μαγγούρα, πιάτα μαχαιροπήρουνα οδοντογλυφίδες και τα κόκκαλα, τις φλούδες τα τσόφλια τα κουκούτσια τα κοτσάνια και ... συνεχίζω:
Έφαγε τ’ αλουμινόχαρτο και τα κουτιά του ντιλίβερι. Δεν πετάει τίποτα στον κάδο. Τα καλαμάκια των σουβλακίων, ... πάνε. Έφαγε τον οβελία, τον Οβελίξ και Αστερίξ, τους ιξ αφίξ μπιξ διξ και τα λοιπά, τη σούβλα και τα κάρβουνα που ψήσαμε, αλλά και ... το μοτεράκι που γύριζε τη σούβλα. Έφαγε τη γάτα που τριγύριζε στο τραπέζι, βούτηξε και τα πιάτα των γύρω τραπεζιών και τους άφησε νηστικούς, μπήκε στην κουζίνα του εστιατορίου κι έφαγε ακόμα και τον λαντζιέρη, ρούφηξε τα πλύματα τα κολλημένα μακαρόνια, και καταβρόχθισε τους τιμοκαταλόγους.
Έφαγε τις λεμονόκουπες που είχαμε καθαρίσει μ’ αυτές τη σκάρα που ψαίνουμε, (ψαίναμε παλιά κι έτσι το λέγαμε),
έκλινε σ’ όλους του χρόνους το αρχαίο καταπετάννυμι, (για τον ... Νιώτη που τονε λέγανε Μπάμπη, τότε που ήταν στη ...νιότη του),
τον έπιασε κολικός από το φαΐ αλλά συνέχισε απτόητος.
Έφαγε την τραπεζαρία, τα κουρτινόξυλα και τα πανζούρια. Ξήλωσε τα υδραυλικά, τα στρώματα και παπλώματα, .... τις επιδοτήσεις, τα πακέτα, τα μεσογειακά προγράμματα, τις σακίνες, τα σχέδια Μάρσαλ, τα επικουρικά και τα κύρια, τα φάρμακα, τα κινίνα, τα καλγκόν, τα Ντελορ, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα σισίτια των ορφανοτροφείων, τους ολυμπιακούς, το χρηματιστήριο, το Αγιονόρος σούμπιτο, τις πολεοδομίες τους μέσα, τα δικηγορικά τους γραφεία μέσα, τα ιατρεία τους μέσα, τις επιτροπές τους μέσα, τα «τούβλα»! Ξετίναξε τους εράνους του Ερυθρού Σταυρού, τις λαϊκές αγορές και τις παγκόσμιες, ...
Ούτε ο τυρανόσαυρος ρεξ με το βροντόσαυρο μαζί δεν είχανε ρημάξει έτσι το οικοσύστημα του κόσμου. Όταν λέμε «έφαγε τον αγλέορα, τον άμπακα, το καταπέτασμα», έχουμε θετικό συγκριτικό και υπερθετικό βαθμό μαζί. Δεν έκανε απλώς μια γουρουνιά. Είναι Ό μονάντερος, Ό μονάντερος λέμε!!

Συμπλήρωμα στην κορύτα: «το μάτι δε χορταίνει ποτέ»
Διευκρίνιση: Κος κος κος βγαίνει από το κοςκοτάς. Καμία σχέση.
Last edit: 8 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #21052 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Χρονογράφημα δε θα το έλεγα με τίποτα
Τραγικά απολαυστική δημοσίευση Kranios!
Τα χάλια μας μέσα!
Ελπίζω οι μελλοντικές γενναίες να αξιωθούν και να αντικαταστήσουν το "έφαγε" με το "έφτιαξε".

Τα συνθετικά "περίδρομο", "άμπακος", "καταπέτασμα", δεν θα ταιριάζουν με το "έφτιαξε", αλλά αυτό είναι ευχής έργο.

Πολλοί από τους νεοέλληνες (ευτυχώς όχι όλοι, αλλά αυτοί δεν προβάλλονται όσο πρέπει) έχουν ξεχάσει να φτιάχνουν. Αντίθετα αυτό που προβάλλεται είναι ο πλουτισμός με περίεργους και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ανομολόγητους τρόπους.

Η αλλαγή στη χώρα θα αρχίσει να εμφανίζεται όταν αντί για show ανάδειξης τραγουδιστών (όχι άλλοι τραγουδιστές χορτάσαμε!!), δούμε show για πειράματα, ανακαλύψεις, νέα projects.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21344 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Χρονογράφημα δε θα το έλεγα με τίποτα
Μμμ...
Αν νομίζετε ότι περιμένω πότε θα τελειώσει και πώς θα τελειώσει ο μακρύς δρόμος της διαπραγμάτευσης με τους λάτρεις του Μεσαίωνα κάνετε λάθος. Τα βαριέμαι όλα τούτα. Πλήττω φρικτά και στην ιδέα να περιμένω. Τι να περιμένω;
Τι να περιμένω;
Ο Μεσαίωνας γεννήθηκε στην Ευρώπη. Εκεί, με την υποστήριξη του Λαυρέντη του Μεγαλοπρεπή και της Αικατερίνης των Μεδίκων και λοιπών παραλειπομένων ... γεννήθηκε η Αναγέννηση. Πανίσχυροι τραπεζίτες τα βάλανε τότε με τους κανιβάλους ιεροεξεταστές.
Αλλά ο φτωχός κοσμάκης έψαχνε τι να φάει και του λέγανε να φάει παντεσπάνι. Κάπως έτσι. Οι τραπεζίτες γίνανε βασιλιάδες, οι παπάδες ανταπάντησαν φορώντας σκουτιά εντυπωσιακά και κρατώντας ψηλά σκήπτρα (γκλιτσόραβδα με κιτσ διακοσμήσεις και ροκοκό μαλακίες).
Οι τραπεζίτες φτιάξανε τράπεζες ανάχτορα και βίλες, κι παπάδες εκκλησίες παρεκλήσια και μετόχια.
Οι προλετάριοι τρελαμένοι τρέχανε να καταταχτούν πότε στο 'να μαντρί και πότε στ' άλλο.
Όπως και τώρα. Ντάλε κουάλε.

Ο Μεσαίωνας διαρκεί σε πείσμα όλων των προβλέψεων.

Ζούμε ήδη στο Μεσαίωνα από τότε που ο εκλεγμένος Καλλικράτης σφύριξε στους Ρωμαίους λεγεωνάριους που συνεδριάζει η Αχαϊκή Συμπολιτεία. Τους πήρανε ούλους σηκωτούς και τους κρατήσανε ομήρους στη Ρώμη μέχρι που πεθάνανε. Τότε άρχισε ο Μεσαίωνας. Αυτή η σελίδα της ιστορίας είναι σε ρολό λέω. Μαύρη σελίδα ατέλειωτη, πισσόχαρτο.

Όλοι αυτοί που τρέχουν απάνω κάτω πέρα δώθε και κόπτονται για μένα υπάρχουν "Αν και μόνον Αν" όπως λένε οι μαθηματικοί. Αν και μόνον εγώ τους αναγνωρίζω ως ανθρώπους. Ε, κι εγώ τους βλέπω σα ζόμπι.

Κοιτάω τις φιγούρες των "... εσμών" και αναγουλιάζω. Μα είναι μούτρα αυτά που έχουν όλοι αυτοί; Χαρά στο κουράγιο του Αλέξη που μπορεί και μπαίνει μέσα στο μαυσωλείο με τις μούμιες. Θα κολλήσει καμιά νεκροφιλία να θέλει ψυχολόγο ο άνθρωπος.
Έχω την εντύπωση πως μιλάει με ρούχα, με γραβάτες. Κάπως έτσι. Άδεια κουστούμια όλη οι Ευρώπη. Άδεια παντελόνια. Μουχλίαση. Ναφταλίνη ρε μάγκα...!!

Του ζητάνε να κάνει πίσω. Πίσω ορέ Έλληνα. Εδώ είμαστε η μακραίωνη ιστορία του Μεσαίωνα!! Εδώ (του λένε) είμαστε η τιμημένη ιστορία των βασανιστηρίων. Εδώ είναι το καθαρτήριο. Εκεί βλέπεις τα ιερά βιβλία με τους ύμνους στο τίποτα. Εδώ - σκύψε λίγο το κεφάλι σου μη χτυπήσεις στο σταυρό που κρέμεται - , εδώ τώρα θα σε ξεναγήσουμε στην αίθουσα των ταριχεύσεων. Αν θέλεις να γίνεις σαν και μας, καλώς. Αν έχεις σκοπό ν' ανοίξεις παράθυρα στον σκοτεινό μας κόσμο, θα σε κολλήσουμε γάρα. Κάνε πίσω Έλληνα. Πίσω και σε φάγαμε. Θα σε σαπίσουμε στο ξύλο. Θα σε σαπακιάσουμε. Θα στρέψουμε όλα τα δαιμόνια εναντίον σου.
Οι απειλές των νεκρών είναι σαν κατάρες εξορκισμούς μάγια και αφορισμούς. Αλέξη, θα σε αφορίσει η Λαγκάρντντντντντττ.... Εκείνη που λένε είναι η πιο ... κομψή, εξαιτίας των ρούχων της.
Φύε από τα θησαυροφυλάκιά τους μακριά. Τα λεφτά αυτά στάζουν αίμα.

Η πραγματική Αναγέννηση αργεί. Τώρα είμαστε στη μέση της φάσης που ξιφομαχούν οι παλαιοί με τους Μεδίκους αναγεννησιακούς κι έτσι. Θα φάτε πολύ παντεσπάνι ακόμα έως ότου φτάσετε να τρώτε σαν άνθρωποι. Τώρα ορέ Έλληνες φάτε μερικά ψιχουλάκια επειδή σας χρειαζόμαστε. Σας θέλουμε να φράξετε τα στίφη και πάλι και πάλι στους Μαραθώνες και στις Θερμοπύλες. Εμείς ούτως ή αλλέως κρυβόμαστε τώρα σαν λύγκες. Εσείς οι σωματαράδες θα μας σώσετε που σωσμό να μην έχετε. Έτσι λένε στον Έλληνα Αλέξη, που πάει σαν τον Οδυσσέα μες στις σκύλες και χάρυβδες. Κι οι σειρήνες του τρυπάνε τ' αυτιά.

Η Ευρώπη αγαπητοί μου φίλοι δεν είναι μόνον η βιτρίνα της. Είναι και τ' αποπίσω της και το μέσα της. Είναι η ιστορία της. Ιστορία τρόμου. Θεμελιωμένη στην τρέλα του μίσους. Δείτε το μίσος που αποπνέουν. Αυτοί είναι τα συνετεράκια μας. Μας κοιτάνε σα να βλέπουν αστραπές εν αιθρία.

Αλλά θα νικήσουμε. Το φως σ' αντιπαράθεση με το σκοτάδι είναι πάντα νικητής.

Θα σας βάλω τώρα κι ένα άσμα για να σας ... διευκολύνω στην κατανόηση του κειμένου που σας αράδιασα. Αρλούμπες έγραψα μάλλον. Φταίει η γλώσσα μου η Ελληνική. Ακούστε το άσμα, κι αν καταλάβετε νόημα να μου γράψετε.

Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21357 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Χρονογράφημα δε θα το έλεγα με τίποτα
Τον Μάιο εντοπίσθηκαν οι εξής περιπτώσεις φοροδιαφυγής:

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Αρχιτέκτονας, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 9.302.969,62 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Φωτογράφος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 3.882.665,39 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας, προσαύξησε την περιουσία του 177.150,18 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4. Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γενικών επισκευών πλοίων, εξέδωσε πλήθος εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 7.090.794,62 €.

5. Επιχείρηση, εμπορίας πολυτίμων μετάλλων, εξέδωσε είκοσι επτά (27) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.451.985,52 €.

6. Επιχείρηση, κατασκευαστικών εργασιών κτιρίων, εξέδωσε πενήντα οκτώ (58) πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.828.400,00 €.

7. Επιχείρηση, εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ελαστικών και λιπαντικών, εξέδωσε εξήντα τέσσερα (64) πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 491.010,11 €.

8. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών για τη χρήση 2011, εξέδωσε εξήντα δύο (62) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 358.835,35 €, ενώ παράλληλα δεν εξέδωσε δέκα (10) φορολογικά στοιχεία αξίας 46.248,33 €.

9. Αθλητικό σωματείο, δεν εξέδωσε 3.267 φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 255.116,00 €.

II. ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1. Συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου μηχανημάτων και εξοπλισμών, εξέδωσε είκοσι τέσσερα (24) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 214.466,90 €.

3. Επιχείρηση του τομέα της πληροφορικής, ζήτησε και έλαβε δεκαπέντε (15) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 1.641.521,21 €.

4. Επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού, ζήτησε και έλαβε τρία (3) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 258.450,00 €.
ΙΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1. Καθηγητές Α.Ε.Ι. για τις χρήσεις 2008 – 2012 απέκρυψαν εισοδήματα από επιδόματα συνολικού ύψους 1.452.340,89 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

2. Επιχείρηση στο χώρο της εστίασης απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ύψους 1.329.525,77 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3. Ιδιωτική Μονάδα Υγείας δεν κατέβαλε το 5% επί των εισπραχθέντων νοσηλίων συνολικής αξίας 199.713,31 €.

4. Ιδιωτική Μονάδα Υγείας δεν κατέβαλε το 5% επί των εισπραχθέντων νοσηλίων συνολικής αξίας 162.927,72 €.

5. Επιχείρηση λιανικού εμπορίου κρεάτων εξέδωσε 266 πλαστά – εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.769.427,51 €.

6. Επιχείρηση παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 705.742,00 €.

7. Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συμβουλών επιχειρήσεων έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 428.600,00 €.

8. Επιχείρηση συστημάτων & υπηρεσιών τεχνολογίας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 245.021,00 €.

9. Επιχείρηση διαφημιστικών υπηρεσιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 234.631,42 €.

10. Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.873,00 €.

11. Τεχνική εταιρεία έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 360.000,00 €.

ΙV. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) Έμπορος σπόρων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 536.245,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

2) Έμπορος γεωργικών φαρμάκων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 527.405,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

3) Ιατρός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 102.194,24 € προσαυξάνοντας αντίστοιχα την περιουσία του. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

4) Έξι (6) επιχειρήσεις έλαβαν πλαστά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 246.300,00 €.

5) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 145.700,00 €.

V. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1) Επιχείρηση ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων, για ακίνητα συνολικής αξίας 14.122.643,96 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

2) Επιχείρηση του τουριστικού τομέα με δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης, δεν δήλωσε από πώληση ακινήτων ποσά συνολικού ύψους 9.642.561,00 €, υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

3) Υπεράκτια εταιρεία, με έδρα το Κρανίδι, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 3.162.612,10 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών.

4) Δικηγόρος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 5.840.120,85 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από άνοιγμα των θυρίδων, την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

5) Υπεράκτια εταιρεία, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 894.909,53 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών.

6) Στο πλαίσιο διακλαδικών ελέγχων, τρία (3) φαρμακεία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία αγοράς, συνολικής αξίας 700.455,00 €, ενώ έλαβαν παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 302.571,00 €. Ένα (1) φαρμακείο εξ αυτών εξέδωσε εικονικά ή μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 220.142,00 €.

7) Επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία για τη χρήση 2008 συνολικής αξίας 136.584,00 €.

VI. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.510.177,55 €.

2) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.298.826,21 €.

3) Υπεργολάβος, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.350,00 €.

VΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1) Από έρευνα σε θανόντα, που άφησε το σύνολο της περιουσίας του (διαθήκη εν ζωή) δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 1.500.808,41 €. Ήδη ο αναλογών φόρος εισοδήματος καταβλήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Μετά την καταβολή και του φόρου κληρονομιάς η Υπηρεσία θα προβεί σε ολική άρση της δέσμευσης.

2) Εργολάβος, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους 1.459.967, 00 €. Επίσης δεν υπέβαλε ή ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. όπου προέκυψε ποσό φόρου 288.545,58 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών.

3) Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων & ανταλλακτικών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 155.504,00 €.

4) Ξενοδοχειακή επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 109.569,00 €.

5) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε δύο (2) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 162.000,00 € για να εισπράξει παράνομα Φ.Π.Α.

Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι ελεγκτικές επαληθεύσεις (επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών κλπ) για μεγάλο αριθμό υποθέσεων, πράγμα, που σημαίνει ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο ρυθμός ολοκλήρωσης των ελέγχων θα είναι ταχύτερος ενώ η ολοκλήρωση της ενοποίησης των στοιχείων – πληροφοριών που έχουν συγκεντρωθεί συμβάλλει στην αξιολογική επιλογή και ιεράρχηση αυτών.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις επιτυχίες που σημείωσε το Σ.Δ.Ο.Ε. στο οικονομικό έγκλημα που εκτός της οικονομικής διάστασης (φοροδιαφυγή) έχει συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών και συγκεκριμένα:

Α. Τη μεγάλη κατάσχεση καπνικών στις 21.05.2015 στο λιμάνι του Πειραιά με διαφυγόντες δασμούς ύψους 2.250.688,42 €.

Β. Την κατάσχεση 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αλκοολούχων ποτών (μπόμπες).

Πηγή: www.capital.gr/oikonomia/3029048/to-sdoe...a-kai-brike-1-5-ekat

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα