× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Γιούγκερ ο Πιλότος

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21491 από Κράνιος
Γιούγκερ ο Πιλότος δημιουργήθηκε από Κράνιος
Τι μάθαμε ως τα τώρα:
[/b]



1.


2. Το μόνο σοβαρό άτομο που μας έμεινε στην ιστορία είναι ο Γέλτσιν που βορβάδισε το Ρώσικο Κοινοβούλιο.



3. Όποιος διαφωνεί με τις θεωρίες αυτές και τους συν αυτώ, είναι εξ' ορισμού εναντίον της ανθρωπότητος:

4.
Η αρχή της απροσδιοριστίας ή διαφορετικά αρχή της αβεβαιότητας είναι βασικό αξίωμα της Κβαντικής Πολιτικομηχανικής που διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 2015 από τον Γιούγκερ Χάμπουργκερ. Σύμφωνα με την αρχή της απροσδιοριστίας είναι αδύνατο να μετρηθεί ταυτόχρονα και με ακρίβεια, ούτε πρακτικά, ούτε και θεωρητικά η θέση και η ταχύτητα, ή ορμή, ενός Έλληνα ψηφοφόρου.

Εν αντιθέσει με την αρχή της αποικιοκρατίας, σύμφωνα με την αρχή της απροσδιοριστίας υπάρχουν γεγονότα των οποίων η εκδήλωση δεν υπαγορεύεται από κάποια αιτία.
Η απροσδιοριστία αυτή δεν αναφέρεται στην ανικανότητα του ανθρώπου να παρατηρήσει ορισμένα φαινόμενα στον ευρώκοσμο αλλά σε μία πραγματική ιδιότητα του Παραφυσικού Κόσμου, η οποία εμφανίζεται και πειραματικά στην Ελλάδα. Ο λόγος που δεν βλέπουμε αυτή την αβεβαιότητα στην καθημερινότητα είναι ότι εμφανίζεται σε πολύ μεγάλη κλίμακα και γίνεται κυρίως εμφανής μόνον όταν μας το λένε ουδέτεροι και οξυδερκείς παρατηρητές εν υπνώσει και με πετσέτες στ’ αχαμνά (μη σκάσουνε από το νέφος πιθανοτήτων και το πιοτί), οι οποίοι παρατηρητές βρίσκονται σε μέθη και ίπτανται σε μεγάλα ύψη. Οι παρατηρητές αυτοί ονομάζονται «Πιλότοι» ή στην επιστημονικήν αργκώ «Ντίρλα στο πιώμα».


Me-latin fatin και is mati-n fatin φαινόμενα: Πιχί, ο θείο δε λέει ψέματα. Απλώς δε θυμάται τη σειρά των γεγονότων, έχοντας κενά ... αέρος.( Δε βγαίνω μεθυσμένος να συναντιέμαι μ' άλλους και να διασταυρώνομαι στην κίνηση. Κάτσε σπίτι σου ή πάνε εκδρομή με το φυσιολατρικό σύνδεσμο που να πάρει.... )

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21492 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
"Ποιός παρανοϊκός κλείνει τις τράπεζες σε μία τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου;", είπε μία φίλη παρακολουθώντας εμφανώς εκνευρισμένη τις ειδήσεις.



Εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτό που μόλις άρχισε να συμβαίνει, θα αλλάξει για πάντα την Ελλάδα όπως τη γνωρίζαμε.
Ο χειρισμός του θέματος των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση είναι απλά τραγικός. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος απλά παραπλανητικό. Η διατύπωση (αν ισχύει το ψηφοδέλτιο που κυκλοφορεί) του ερωτήματος πρόχειρη και αστεία.

Η ζημιά που γίνεται στην οικονομία είναι τερατώδης.
Ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στον περιορισμό στη δυνατότητα αναλήψεων, το πραγματικό πρόβλημα είναι η απαγόρευση συναλλαγών με το εξωτερικό.

Αν συνεχιστεί για 1-2 εβδομάδες, οι συνέπειες στην Ελληνική οικονομία θα είναι ανυπολόγιστες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ελλείψεις θα δημιουργήσει αυτό στην αγορά. Πόσα πολλά πράγματα θα επηρεαστούν, μικρά και μεγάλά.

Εκτίμησή μου είναι ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για περισσότερο από μία εβδομάδα. Ο περιορισμός στην κίνηση των κεφαλαίων θα εφαρμοστεί για πολύ περισσότερο. Σύντομα το ημερήσιο όριο θα πέσει κάτω από τα 60 Ευρώ.

Το πραγματικό ερώτημα στη δημοψήφισμα είναι:
ΝΑΙ στο Ευρώ και την Ευρώπη
ΟΧΙ στο Ευρώ και την Ευρώπη
Τίποτα άλλο!

Όπως το βλέπω, ο κόσμος 5 μήνες ψήφιζε ΝΑΙ στο Ευρώ, καθώς τέτοια ήταν η εμπιστοσύνη που του δημιουργούσε η κυβέρνηση και οι χειρισμοί της που όλη αυτή την περίοδο σηκώθηκαν από τις τράπεζες δις Ευρώ. Ο κόσμος σήκωνε τα λεφτά του μπας και τα σώσει.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, καλό είναι να μάθετε τι ακριβώς σημαίνουν δύο όροι που τους ακούμε θεωρητικά εδώ και καιρό, αλλά πλησιάζει η ώρα να εφαρμοστεί ένας από τους δύο στην πράξη:

Bail out είναι οικονομικός όρος που υποδηλώνει τη διάσωση μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά με εξωτερική βοήθεια.

Bail in είναι όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία ως μία επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους, όπως με το κούρεμα των καταθέσεων. Η χώρα για να ορθοποδήσει οικονομικά, κουρεύει τις καταθέσεις των πολιτών (αποκομίζοντας χρήματα από έναν τέτοιο εσωτερικό πόρο) κι έτσι βρίσκει τα χρήματα που της λείπουν, χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21493 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
www.facebook.com/Tetradis/posts/10153116098808370

Χωρίς άλλο σχόλιο...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης (ο Καιρός της Ελευθεροτυπίας)
Μετα και τις χτεσινες εξελιξεις γινεται ολο και πιο φανερο, οτι δυο ειναι τα σεναρια: Ειτε αυτοι που μας κυβερνουν ειναι ανοητοι και ανευθυνοι, ειτε εξ αρχης ειχαν προγραμματισει να μην διαπραγματευονται στα σοβαρα, ωστε μια μερα να εγκαταλειψουν το τραπεζι, κατηγορωντας τους συνομιλητες τους για αδιαλλαξια (!) και να οδηγησουν τη χωρα στη δραχμη. Προσχεδιασμενα. Φυσικα για ολα θα φταινε οι ξενοι.Οπως στη Μικρασιατικη καταστροφη, οπως στον εμφυλιο, οπως στο '97,οπως το '67 και παει λεγοντας. Οι εδω πολιτικες ηγεσιες ηταν παντα θυματα των ξενων μηχανορραφιων.Οι ιδιες ηταν παναγιες αγαθες.
Για μενα το παραμυθι του θυματος εχει τελειωσει.Μονο θυμα ειναι ο ελληνικος λαος,που θα πληρωσει και παλι το πανακριβο τιμημα των ψεμματων που του υποσχεθηκαν και τα οποια για μια ακομα φορα πιστεψε.

Ψεμμα πρωτο: Υπηρξε τελεσιγραφο απο τους δανειστες στο eurogroup. Αυτο,με το οποιο καλειται ο λαος να ψηφισει.Την Παρασκευη το βραδυ,λιγο πριν το διαγγελμα του πρωθυπουργου η ελληνικη αντιπροσωπεια ηταν σε διαπραγματευση με υπο συζητηση την προταση τη δικη της και των δανειστων. Το βεβαιωνει ο Ελληνας αντιπροσωπος, επικεφαλης της διαπραγματευσης, δυσθυμος γιατι η κυβερνηση μιλωντας για τελεσιγραφο τον αδειαζει!

Ψεμμα δευτερο: Οι αντιπροτασεις των δανειστων ηταν τοσο βαρειες, που η κυβερνηση δεν μπορουσε να τις αποδεχτει. Η αληθεια ειναι οτι η διαπραγματευση συνεχιζοταν και,συμφωνα και με την ελληνικη τεχνικη αντιπροσωπεια,υπηρχαν συγκλισεις στο συνταξιοδοτικο και τον ΦΠΑ. Η κυβερνηση λεει δεν εμαθε ποτε γιαυτο!

Ψεμμα τριτο: Το δημοψηφισμα ειναι η εκφραση της λαϊκης επιθυμιας. Η αληθεια ειναι οτι το δημοψηφισμα ειναι η πιο δειλη πραξη που μπορει να εκανε μια κυβερνηση! Πρωτα πρωτα γιατι δεν βαζεις ποτε εναν λαο να αποφασισει για κατι που θα του ειναι εξαιρετικα επωδυνο.Και θα του ειναι.Οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα.Τον λαο τον προστατευεις απο τα επωδυνα.Τις επωδυνες αποφασεις τις παιρνει η κυβερνηση.Γιαυτο εκλεγεται.Οχι για να πινει μπυρες στα καφε του Συνταγματος.Και ξερω για τι μιλαω. Δευτερον, γιατι αν θελεις να πας στη δραχμη (που εκει στοχευε και στοχευει η κυβερνηση) το λες ευθεως και γενναια στο λαο εξ αρχης.Και του λες και τι τιμημα θα πληρωσει και τι ωφελη θα εχει (μετα απο 5-6 χρονια Ρουμανιας Τσαουσεσκου) που θα εχει. Δεν πας μπαμπεσικα να του υφαρπαξεις μια πλειοψηφια για να λες μετα οτι εχεις την πλειοψηφια του λαου (χωρις εκλογες!).Γιατι αυτο γινεται τωρα. Αποπειρα υφαρπαγης πλειοψηφιας για εξοδο απο το ευρω.

Ψεμμα τεταρτο.Οι ξενοι φταινε που κλεινουν οι τραπεζες και επιβαλλονται μετρα περιορισμου αναληψεων,οπως ειπε ο πρωθυπουργος στο χτεσινο του διαγγελμα.Η χρηματοπιστωτικη αναστατωση προκληθηκε απο την ξαφνικη και χωρις προειδοποιηση εγκαταλειψη του τραπεζιου των διαπραγματευσεων απο την ελληνικη κυβερνηση.Η οποια ηξερε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβει εξ αιτιας αυτης της της αποφασης. Το ειχε περιγραψει ο ιδιος ο πρωθυπουργος το 2011, στηλιτευοντας την αποφαση του Γιωργακη να κανει δημοψηφισμα! Υπαρχει καταγεγραμμενο σε κειμενο και σε βιντεο! Και τι περιμενε δηλαδη η κυβερνηση..Οτι αυτοι που τους κατονομαζει νυχθημερον ως εχθρους της και βασανιστες του λαου θα ελεγαν "μαλιστα,τι θελετε;Λεφτα και στηριξη;Βεβαιως,αλιμονο;". Η ελληνικη κυβερνηση ΩΦΕΙΛΕ να ειναι ετοιμη για καθε αντιδραση των δανειστων.Αυτη τους κατωνομαζε τοκογλυφους,απατεωνες και νονους (που ειναι).Πώς προστατεψε το λαο απο τις αντιδρασεις τους και τα νυχια τους;

Ψεμμα πεμπτο: Τη Δευτερα μετα το δημοψηφισμα,το περηφανο οχι του λαου (σε τι ακριβως δεν μας εχει πει,δεδομενου οτι πιεσεις στη διαπραγματευση ηταν διαρκεις και οι δανειστες οι ιδιοι!) θα θριαμβευσει και θα καταλαβουν ολοι οτι δεν περνανε οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα. Μονο που δεν μας εξηγει κανεις πώς δεν θα περασουν οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα,αφου κανεις ποτε απο τους δανειστες δεν αμφισβητησε οτι η ελληνικη κυβερνηση εκπροσωπει το λαο στο συνολο του! Τι διαφορα θα τους κανει αν αντι για 42% η κυβερνηση εχει την αποδοχη του 51%! Τι διαφορα θα κανει στη διαπραγματευτικη ικανοτητα της κυβερνησης;Καμιά.

Ψεμμα εκτο:Το περηφανο οχι του λαου θα δειξει σε ολους τους λαους της Ευρωπης (αλλα και του πλανητη),οτι οι λαοι δεν εκβιαζονται και δεν υποκυπτουν. Αλλα,θα δειξει και στον ελληνικο λαο και στους ασχετους και ανοητους κυβερνήτες του,οτι ζουσε μεχρι σημερα χαρη στα ευρωπαϊκα κεφαλαια και δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα! Οπως δεν μπορει να ζει απο αυριο με κλειστες τραπεζες,χωρις ευρωπαϊκα κεφαλαια. Ακομα και με δραχμη καπου θα πρεπει να ειναι ενταγμενος,σε καποιο νομισμα ξενο, σε καποια κεφαλαια. Τα οποια θα βριζει μεν υπερηφανα,αλλα θα κατεβαινει στο δρομο για να τα διεκδικησει,επειδη δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα.

Ψεμμα εβδομο: Οι δανειστες θελουν να ταπεινωσουν την αριστερη κυβερνηση γιαυτο υπονομευουν τις διαπραγματευσεις. Απο οσο ξερουμε,γιατι εδω ζουμε,οι δανειστες ταπεινωναν και τις προηγουμενες κυβερνησεις που δεν ηταν αριστερες.Και μαλιστα σκυλοβριζαν την κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου,επειδη δεν υπεγραφε τα επιθυμητα μετρα απο περυσι τον Ιουνιο μεχρι τον Ιανουαριο φετος,που σταλθηκε το μεηλ Χαρδουβελη,ως προταση διαπραγματευσης.Οχι ως τελικο κειμενο! Για να μην πουμε οτι εριξαν τον Γιωργακη.

Εμεις οι ιδιοι οι αρθρογραφοι εδω και 5 χρονια γραφαμε οτι οι δανειστες και τοκογλυφοι δεν εχουν πατριδα και θεο.Ξερουν μονο το χρημα και κανουν τα παντα για να το αυγατισουν.Αφου τα γραφαμε εμεις τα αναπαρηγαγαν και τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ,που τα εκαναν και γραμμη τους.Τωρα ξεχασαν με τι κουμασια εχουν να κανουν;Αυτοι οι ιδιοι τους καταγγελαν ως τετοιους.Τωρα φωναζουν που οι τοκογλυφοι ειναι σκληροι;

Τι εκανες εσυ σαν κυβερνηση για να προστατεψεις το λαο απο την σκληροτητα τους;Εγδυσες την οικονομια και τα ταμεια, εδω και 5 μηνες απο καθε ευρω,για να λες οτι διαπραγματευεσαι σκληρα,χωρις να καταθετεις ουτε αριθμο επι 4 μηνες.Και μολις αρχισες δηθεν να τα βρισκεις και απειληθηκες να φτασεις σε συμφωνια επωδυνη και μνημονιακη τα τιναξες ολα στον αερα (παντα οι ξενοι φταινε) για να σωσεις την αριστερη σου φυσιογνωμια.Αυτο εκανες.Πιο γενναια θα ηταν η παραιτηση.Ακομα πιο γενναιο θα ηταν ενα δημοψηφισμα με το ερωτημα:Ευρω ή δραχμη.Αλλα,η γενναιοτητα σπανιζει πια.

Κακα τα ψεμματα.Ο ΣΥΡΙΖΑ ξερει οτι αριστερη πολιτικη παροχων χωρις γεματα ταμεια δεν γινεται.Γεματα ταμεια με ευρω δεν γινεται.Θελει πολυ σκληρη δουλεια και γνωση.Και τα στελεχη του (με λιγες εξαιρεσεις) δεν ειναι συνηθισμενα σε τιποτε απο τα δυο.Η κυβερνηση παει τη χωρα στη δραχμη.Οι επιτροπες αμφισβητησης του χρεους στη Βουλη,η καταληψη κεραιων υπουργειων απο στελεχη οπαδους της δραχμης και η διαρκης υπομνηση οτι το νομισμα δεν ειναι φετιχ,σε συναρτηση με τη φυγη απο τις διαπραγματευσεις,δηθεν για να αποφασισει ο λαος μαρτυρουν γιαυτο.
Εμεις οι αγαθοι συνοδοιποροι δεν το βλεπαμε.Δεν βλεπαμε την ακροτητα της συνεργασιας με τον επικινδυνο ακροδεξιο Καμμενο.Δεν βλεπαμε την υπερψηφιση του πλεον διαπλεκομενου και ρουσφετολογου πολιτικου Πρ.Παυλοπουλου για Προεδρο της Δημοκρατιας.Δεν βλεπαμε την υποδειξη για το υπερευαισθητο καθηκον του Προεδρου της Βουλης μιας εμπαθεστατης,απολυτως κομματικης και βαθεια αντιδημοκρατικης,με χαμηλο επιπεδο καβαλημενης συμπεριφορας βουλευτου.Δεν βλεπαμε τις αλλοπροσαλλες και ασυνδετες δηλωσεις και διαρκεις διαψευσεις υπουργων για καθε θεμα της αρμοδιοτητας τους (με εξαιρεση Κοντονη,Αποστολου,Βαλαβανη,Μαρδα,Βουτση,Πανουση,Σπιρτζη και ισως δυο αλλων).Δεν βλεπαμε τον στενο εναγκαλισμο του κομματος και της κυβερνησης με τα λουμπεν φασιστοειδη των Εξαρχειων.Δεν βλεπαμε,οτι το μονο εργο γινοταν απο τις οργανωσεις αλληλεγγυης και μαλιστα υπο τις δυσκολοτερες συνθηκες.Η κυβερνηση ετρεχε με ρυθμο Κατρουγκαλου.Απαλλασσοντας καθε κατεργαρη και απατεωνα και κηφηνα και μοιραζοντας υποσχεσεις στα πιο αθλια συνδικαλιστικα συμφεροντα του παρελθοντος.

Δεν βλεπαμε,οτι κανεις στην κυβερνηση δεν μιλαει για το μονο που χρειαζεται για να σωθει η χωρα:Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.Ποια;Ξεχασα.Η πατριδα ειναι φασιστικο ιδεολογημα και απορουμε πώς και επιτρεπεται ακομα να το χρησιμοποιει ενας απο τους συγκυβερνητες,που δεν εχει και μεγαλη σχεση μαζυ της.Ας ειναι καλα η στο εξωτερικο περιουσια του.

Εμεις που αφησαμε μεχρι σημερα τις οικονομιες μιας ζωης εδω στις τραπεζες για να ενισχυσουμε την πατριδα και που πιστευαμε οτι μια ευρωαριστερη κυβερνηση δεν θα εκανε ποτε ενα τετοιο εγκλημα σε βαρος του λαου,δεν το βλεπαμε.Εγκλημα,οχι γιατι η δραχμη ειναι καταστροφη.Αλλα,γιατι ο τροπος που γινεται οδηγει σε καταστροφη.Και οι ανθρωποι που το διαχειριζονται δεν εχουν διοικησει ουτε περιπτερο! Ασχετοι θεωρητικαριοι και παιδια του κομματικου σωληνα οι περισσοτεροι.Πειρα πραγματικης ζωης και δουλειας μηδεν.Αποδεικνυονται κατωτεροι των περιστασεων,σπερνοντας επιπλεον και τονους προπαγανδιστικου ψεμματος για να καλυψουν τα αδικαιολογητα.

Επειδη,και εδω ειμαστε,αν δεν πιασει το σχεδιο δραχμη για οποιοδηποτε λογο και παραμεινει η χωρα στο ευρω,αυτοι οι ιδιοι κυβερνητες,αν δεν εχουν αποδρασει,θα υπογραψουν τετοιο μνημονιο που ο Σαμαρας θα φανταζει Μαο.

Οι ελαχιστες νουνεχεις φωνες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ αδυναμες για να αποτρεψουν τα χειροτερα.Και οι λιγοι πραγματικα αξιοι,που κατεχουν κυβερνητικες θεσεις ειναι πολυ αδυναμοι για να αποτρεψουν το μοιραιο.Ο κοσμος που πιστεψε και που ακομα πιστευει οτι η ελπιδα ερχεται θα πληρωσει,οπως παντα,πανακριβα το τιμημα της ευκολοπιστιας του.Στην οποια συμβαλλαμε κι εμεις,οσοι συμβαλαμε.Συγνωμη.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21494 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Η βασική έκφραση της αρχής της απροσδιοριστίας είναι αυτή του 2010, όπως επαναδιατυπώθηκε το 2012: Σύμφωνα μ' αυτήν οι άνθρωποι δεν αξίζουν παρά μόνον ως καταναλωτές και ως αριθμός παραγωγικών ζώων (τα γκεσέμια δεν προσμετρούνται) και τα οποία φέρουν στο αυτί ειδικό καρτελάκι, εμβολιασμένα και εγγυημένα από τον παραγωγό. Σε ζεύξη με την άλλη μεγάλη θεωρία, τη Θεωρία των Πάντων, η οποία πρεσβεύει ότι θα δούμε άσπρη μέρα όταν μας το επιτρέψουν οι μεγάλοι θεωρητικοί. Όταν θα λυθούν οι εξισώσεις, τότε και μόνον τότε θα πάψει η πείνα και η δυστυχία των ανθρώπων.

Εάν μετράμε τη θέση ενός σωματίου με αβεβαιότητα Δx και ταυτόχρονα μετράμε την ορμή του με αβεβαιότητα Δp, τότε το γινόμενο των δύο μεγεθών δεν μπορεί να είναι μικρότερο από έναν αριθμό της τάξης του \hbar (όπου \hbar = h/2\pi). Δηλαδή:

\Delta x\cdot\Delta p\ge\frac{\hbar}{2}

Οι αβεβαιότητες των μεγεθών θέσης και ορμής Δx και Δp ισούνται με τη διασπορά τους γύρω από τη μέση τους τιμή. Ο ίδιος ο Χάιζενμπεργκ εξήγησε ότι η ελάχιστη αβεβαιότητα στη μέτρηση των Δx και Δp δεν είναι πειραματικό σφάλμα, δεν οφείλεται δηλαδή στις ατέλειες των πειραματικών συσκευών, αλλά προκύπτει από τη δομή της ύλης καθεαυτήν. Πιο συγκεκριμένα, η σχέση αβεβαιότητας είναι άμεση συνέπεια του κυματοσωματιδιακού δυϊσμού της ύλης. Σε θεωρητικό επίπεδο, είναι αποτέλεσμα των μεταθετικών σχέσεων ανάμεσα στους κβαντομηχανικούς τελεστές θέσης και ορμής.

Η σχέση αβεβαιότητας ισχύει για μεγέθη που μετρούνται στον ίδιο άξονα, για παράδειγμα για το ζευγάρι Δxx, Δpx. Όλα τα υπόλοιπα ζεύγη μεγεθών σε διαφορετικούς άξονες μπορούν να μετρηθούν ταυτόχρονα με απόλυτη ακρίβεια.

Υπάρχουν και άλλες εκφράσεις της αρχής της απροδιοριστίας. Μια από αυτές είναι η εξής:

\Delta E\cdot\Delta t\ge\frac{\hbar}{2}

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει όριο στην ακρίβεια που μπορούμε να μετρήσουμε την ενέργεια ΔE ενός συστήματος, αν το σύστημα παραμένει σε μια δεδομένη ενεργειακή κατάσταση για χρόνο Δt.

Όπερ έδει δείξε: Ψηφίζουμε ΟΧΙ
Το ερώτημα είναι αυτό που είναι και η απάντηση είναι αδύνατον να κολλήσει σε άλλο ερώτημα. Α. Ηλία να ρωτήσω: Είδα και σήμερα έναν Bail Ούστ να ψάχνει στον κάδο για φαΐ και το μάτι του γυάλιζε. Είναι καινούριο φαινόμενο που παρήγαγε η διαπραγματευτική τακτική ή οφείλεται στη διατύπωση του ερωτήματος και την απροσδιοριστία της απάντησής μου (ΟΧΙ ΔΑΓΚΩΤΟ);

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21495 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Αυτές τις δύσκολες ώρες, εύχομαι καθαρότητα του νου και υγεία του πνεύματος.



Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ
Στα όριά του μοναχά να γυροφέρνω
Και πως ο κόσμος είν' ανήμερο θεριό
Κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω

Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
Είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ' αλλάξω

Μα εγώ μ' έν' άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21496 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Πριν καν το δημοψήφισμα όλοι μας παίρνουμε μία πολύ μικρή γεύση του τι θα ακολουθήσει αν επικρατήσει το Όχι. Ακόμη δεν τελείωσαν τα φάρμακα, τα καύσιμα, τα τρόφιμα. Ούτε ξεκίνησε η πλήρης στάση του εμπορίου, η αδυναμία του κράτους να εισπράξει φόρους και οι απολύσεις.
Θα πεινάσουμε και θα ζοριστούμε λένε οι οπαδοί του Όχι, αλλά θα είμαστε αξιοπρεπείς.

Το πρόβλημα με το Όχι, δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κυρίως γεωπολιτικό.

Η Ευρώπη λέει κατανοούμε το Όχι, σαν έξοδο από το Ευρώ. Όλοι τους!
Οι ΗΠΑ συνιστούν να τα βρούμε με την Ευρώπη.
Η Ρωσία σφυρά αδιάφορα.
Η Κίνα λέει ότι ο φυσικός χώρος της Ελλάδας είναι Ευρώπη.

Όλοι επιμένουν να τα βρούμε με την Ευρώπη!
Δεν έχουμε συμμάχους στο Όχι.

Δεν θα έχουμε συμμάχους σε μία περιοχή που βράζει και με 2 εκ. ξένους στη χώρα.
Με "φίλους" γείτονες γύρω-γύρω. Με μία αποδυναμωμένη στρατιωτική μηχανή.
Ο τέλειος συνδυασμός για εθνική καταστροφή. Μακάρι να βγω ψεύτης.

Στη χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας είπε ότι για πρώτη φορά οι θεσμοί δεν αποδέχτηκαν τα ισοδύναμα μέτρα (δηλαδή φόρους-φόρους-φόρους-φόρους) και επιμένουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.

Ζητά δηλαδή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου. Να φορτώνουν τα τεράστια βάρη του καλοζωισμένου, χωρίς αξιολόγηση, με πολλά προνόμια, σταθερή δουλειά, αμφισβητούμενου αντικειμένου και χρησιμότητας σε πολλούς τομείς, δημοσίου τομέα, στον ιδιωτικό.
Να δημιουργήσουν και άλλους ανέργους, κι άλλους οφειλέτες, κι άλλη καταστροφή.

Τραγικό σφάλμα των δανειστών που τόσα χρόνια δέχονταν τα ισοδύναμα μέτρα. Τα ισοδύναμα μέτρα που κατέστρεψαν την οικονομία, το μέλλον της χώρας, δημιούργησαν 1.5 εκ. ανέργους (όλους στον ιδιωτικό τομέα) και στέλνουν τους νέους και μορφωμένους Έλληνες στο εξωτερικό.
(Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η πραγματικότητα τη ανθρωπιστικής κρίσης αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα;)

Ξέρετε τι είναι τα ισοδύναμα μέτρα;
Να έχεις ένα βαρέλι που έχει μία τρύπα και χάνει συνεχώς νερό.
Και αντί να κλείσεις την τρύπα να ζητάς όλο και περισσότερο νερό για να το γεμίζεις για να μην πέσει η στάθμη του.
Αυτό κάναν όλες οι κυβερνήσεις τα χρόνια των μνημονίων.
Αυτό θέλει να κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Ενώ το αρχικό μνημόνιο, πίσω στον Παπανδρέου, έλεγε κλείστε την τρύπα!
Όλοι τους πρότειναν και γίνονταν δεκτά τα ισοδύναμα μέτρα. "Πιο πολύ νερό!! Ξεζουμίζουμε τον κόσμο και η στάθμη δεν ανεβαίνει στο βαρέλι! Ξεζουμίστε τους κι' άλλο!!!"

Προβάλλουν τους μικροσυνταξιούχους και πίσω από αυτούς κρύβουν τους συνταξιούχους των 3, 4, 5, ..., 10 συντάξεων. Τους συνταξιούχους των 2000, 3000, 4000, 5000 Ευρώ. Όλοι του ευρύτερου δημόσιου παρεμπιπτόντως.

Μας δείχνουν τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι πραγματικά ήρωες και δουλεύουν πολλές φορές για ελάχιστα, και πίσω από αυτούς κρύβουν, τους τεμπέληδες, τους κοπανατζήδες, τους χωρίς αντικείμενο, τα συμβούλια, τους γραμματείς και φαρισαίους, τους γ.γ., τους συμβούλους, και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους.

Το δίλημμα στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι, θέλεις να υπάρχεις σα χώρα γιατί τα έχεις κάνει σκατά και δε θέλησες να αλλάξεις με αποτέλεσμα να πρέπει να σε δανείζουν συνεχώς για να επιζήσεις έστω και με λιγότερα
ή
θέλεις να πεθάνεις της πείνας και να στην πέσουν και όλοι οι λύκοι που καραδοκούν γύρω γύρω.

Ούτε οι προτάσεις των δανειστών, ούτε της κυβέρνησης είναι καλές.
Επιλέγουμε αυτές που μας δίνουν εργαλεία για να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο.
Ότι κάποτε θα δούμε το πρόβλημα κατάματα και δεν θα βασιζόμαστε στα ισοδύναμα.

Το απόλυτο ισοδύναμο μέτρο, είναι η χρεωκοπία και η επιστροφή στη δραχμή ώστε να μπορεί να συνεχίσει να πληρώνεται ο κομματικός στρατός. Η χώρα και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ...

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21497 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Το κείμενο αυτού του ανθρώπου (θα έπρεπε να έχει αλλάξει τ' όνομά του, αλλά δεν το έβλεπε...), του Τετράδιου, είναι μια προπαγανδιστική προκήρυξη και θα μπορούσε να την έχουν ρίξει με αεροπλάνο οι Γερμανοί στα χρόνια της μαύρης κατοχής. Το παραθέτω κι εγώ Ηλία, χώνοντας τα σχόλιά μου μέσα για να μη χανόμαστε στο πού το γράφει και πού το λέει.

Τα σχόλιά μου είναι κόκκινα, για να διορθώσω κι εγώ όπως οι άλλοι...

ilias έγραψε: www.facebook.com/Tetradis/posts/10153116098808370

Χωρίς άλλο σχόλιο...

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης (ο Καιρός της Ελευθεροτυπίας) (άλλαξέ το για όνομα...)
Μετα και τις χτεσινες εξελιξεις γινεται ολο και πιο φανερο, οτι δυο ειναι τα σεναρια: Ειτε αυτοι που μας κυβερνουν ειναι ανοητοι και ανευθυνοι, ειτε εξ αρχης ειχαν προγραμματισει να μην διαπραγματευονται στα σοβαρα, ωστε μια μερα να εγκαταλειψουν το τραπεζι, κατηγορωντας τους συνομιλητες τους για αδιαλλαξια (!) και να οδηγησουν τη χωρα στη δραχμη.( Τα σενάρια είναι δύο. Αν δεν είναι καλός είναι κακός. Τελεσίγραφο. Αυτό λέγεται με το μαχαίρι στο λαιμό. Ψηφοφόρε, θα πας με τους ανόητους ανεύθυνους αδιάλλακτους Έλληνες ... ή με τους έξυπνους ισχυρούς σοβαρούς διαλλακτικούς γενναιόδωρους δανειστές;)
........................................................................
Για μενα το παραμυθι του θυματος εχει τελειωσει. (Αυτό είναι από παλιό σου κείμενο; Για πιο θύμα μιλάς; Δεν είναι θύμα; Δεν υπάρχει θύμα; )
.....Μονο θυμα ειναι ο ελληνικος λαος,που θα πληρωσει και παλι ( ξέρεις να πληρώνει κάποιος άλλος; οι πλούσιοι δεν είναι λαός; Γιατί; οι φοροφυγάδες δεν είναι λαός; οι πλούσιοι δεν είναι λαός; Ορίζεις λαό τους ανθρώπους που ζουν από την εργασία τους; Πές μας τι εννοείς εσύ λαό. ) το πανακριβο τιμημα των ψεμματων που του υποσχεθηκαν και τα οποια για μια ακομα φορα πιστεψε. (Πάντα ο λαός πληρώνει; Ε, αφού πάντα αυτός πληρώνει, να μην τον ρωτήσουμε αν έχει να πληρώσει; Πώς θα κοστολογήσουμε που τα θέλουν κοστολογημένα; Στα κουτουρού; )
.......

Ψεμμα πρωτο: Υπηρξε τελεσιγραφο απο τους δανειστες στο eurogroup.
(Τα τελεσίγραφα που πάνε σύννεφο, οι απειλές και η τακτική των διαρκών εκβιασμών δεν έγινε αντιληπτή από σένα έξι χρόνια τώρα; Α. Και που λες, μήπως εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τα μνημονια; Ρωτάω γιατί μας λες παρακάτω ότι είχες άποψη, μαζί με πολλούς άλλους ... αρθρογράφους. Είχες πιστέψει και τον Τσίπρα, αλλά τώρα ανοίξανε τα μάτια σου. Ένα μόνο τελεσίγραφο υπήρξε; Ή έχεις χάσει κι εσύ το μέτρημα..)
.............

Ψεμμα δευτερο: Οι αντιπροτασεις των δανειστων ηταν τοσο βαρειες, που η κυβερνηση δεν μπορουσε να τις αποδεχτει. (Εμείς μπορούσαμε; )
...............................

Ψεμμα τριτο: Το δημοψηφισμα ειναι η εκφραση της λαϊκης επιθυμιας. (Τι θα ήθελες να είναι; Η έκφραση της επιθυμίας των Αρειανών; )
....................
Η αληθεια ειναι οτι το δημοψηφισμα ειναι η πιο δειλη πραξη που μπορει να εκανε μια κυβερνηση! (Αφού το λες εσύ, έτσι θα είναι. Είναι αυταπόδεικτο δηλαδή. Όταν λες όχι, είσαι δειλός, όταν λες ναι είσαι γάτα.)
......................................
Πρωτα πρωτα γιατι δεν βαζεις ποτε εναν λαο να αποφασισει για κατι που θα του ειναι εξαιρετικα επωδυνο. (Αν πρέπει να πεθάνει δεν πρέπει να του το πεις; Αν πρέπει να τον κατακρεουργήσεις δεν πρέπει να του το πεις; Μα κάπου λες ότι δεν πρέπει να λέμε ψέματα στο λαό. Κι αν του το πεις, θα πρέπει να κάνεις το αντίθετο από εκείνο που θέλει; Δεν θα πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλει ο λαός; Τι πρέπει να κάνουμε σε μια δημοκρατία; Να κάνουμε αυτό που θέλουν κάποιοι άλλοι που ... δεν είναι λαός; Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Οι μάγκες; Οι τραπεζίτες; Οι αγορές; Οι έξυπνοι; Οι πονηροί;
Ποιος θέλεις ν' αποφασίζει; )

...........................
Τις επωδυνες αποφασεις τις παιρνει η κυβερνηση.Γιαυτο εκλεγεται. ( Μας λες ότι επειδή το θύμα είναι ο λαός, το αγγούρι θα του το χώσει η κυβέρνησή του. Α και γι αυτό εκλέγεται. Για να πάρει επώδυνες αποφάσεις. Μήπως λοιπόν η κυβέρνηση πήρε την επώδυνη απόφαση να κάνει δημοψήφισμα; Μήπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ρωτήσει και το λαό, για να βάλει κάποιους θρασύτατους σαν κι εσένα στην τρύπα σου; Είναι επώδυνο ε; )
..................................
Δευτερον, γιατι αν θελεις να πας στη δραχμη (που εκει στοχευε και στοχευει η κυβερνηση) το λες ευθεως και γενναια στο λαο εξ αρχης.
(Το συμπέρασμά σου είναι μήπως η επιθυμία σου; Τον προφήτη παριστάνεις; Μα κάπου σ' αυτό το κείμενο λες ότι , μαζί με άλλους αρκετούς, δεν είχες καταλάβει τι σου γίνεται. Τι σόι προφητείες κάνεις, όταν είχες παρασυρθεί από τον Τσίπρα; Ε; Μάλλον δεν είσαι προφήτης. Ευχές κάνεις. Εύχεσαι να αποτύχει κάθε προσπάθεια για να πολιτευτείς κι εσύ κανα γκαιρό)
...................................

Δεν πας μπαμπεσικα να του υφαρπαξεις μια πλειοψηφια για να λες μετα οτι εχεις την πλειοψηφια του λαου (χωρις εκλογες!). (Μπαμπέσικα; Κρυφά γίνεται το δημοψήφισμα; Υφαρπάξεις; Για να λες ότι έχεις την πλειοψηφία; Γι αυτό θέλει κάποιος την πλειοψηφία; Για να λέει ότι έχει την πλειοψηφία;
Αυτά είναι τόσο τετριμμένες μαλακίες και τόσο χαμηλού επιπέδου ανάλυση, που μόνον η προπαγάνδα χρησιμοποιεί. Αναρωτιέμαι γιατί να ασχοληθώ μαζί σου. Θα μπορούσα να μπω εκεί που το μοστράρισες και να σε κάνω να πάρεις τα βουνά. Αλλά δεν το κάνω. Το κάνω για τους φίλους μου εδώ στο kalliergo και για την πλάκα μου. Γιατί μόνο πλάκα μπορεί να κάνω με τέτοιες αναλύσεις. )

..........................
Αποπειρα υφαρπαγης πλειοψηφιας για εξοδο απο το ευρω. ( Αφού το λες εσύ, εμένα δε μου πέφτει λόγος. Κανένα επιχείρημα; Δεν θα ήταν καλύτερα να μας δώσεις αρθρογράφε μου σοβαρέ τις πληροφορίες σου, αντί να κάνεις μιαν ανάλυση του τίποτα; Όταν κάποιος διαφωνεί στην Ευρωζώνη, φεύγει; Ο Χίτλερ κυβερνάει; Γιατί αν είναι έτσι και το ξέρεις πρέπει να μας διαφωτίσεις επαρκώς)

Ψεμμα τεταρτο.Οι ξενοι φταινε που κλεινουν οι τραπεζες και επιβαλλονται μετρα περιορισμου αναληψεων,οπως ειπε ο πρωθυπουργος στο χτεσινο του διαγγελμα.Η χρηματοπιστωτικη αναστατωση προκληθηκε απο την ξαφνικη και χωρις προειδοποιηση εγκαταλειψη του τραπεζιου των διαπραγματευσεων απο την ελληνικη κυβερνηση.
(Πόσα χρόνια κρατάει η σωτηρία των τραπεζών από την τρόικα; Δεν έχει συντελεστεί ακόμα; Θέλουν κι άλλα λεφτούλια οι τραπεζίτες; Γιατί δε βάζουν οι πλούσιοι τραπεζίτες τα μπικικίνια τους να τις σώσουν; Αφού τις έχουμε σώσει εμείς και καταχρεωθήκαμε και τις ανακεφαλαιοποιήσαμε, δεν θα έπρεπε να τις έχουμε κρατικοποιήσει; Δεν είναι δικές μας; Η ΕΚΤ κι ο Ντράγκι είναι πέραν από τη σφαίρα της κριτικής μας; Γουάι; Δεν έχουν υπονομεύσει τη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών οι "ξένοι"; Τι θα πει ξένοι και δικοί μας μέσα στην Ευρωζώνη; Πώς διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις; Κάθονται κάτω και μιλάνε σα να διαβάζουν ο καθένας το ρόλο του σε σχολική παράσταση; Έχεις ποτέ σου διαπραγματευτεί; Έπρεπε να τους έχουμε προειδοποιήσει για κάθε μας κίνηση; )
......................................
στηλιτευοντας την αποφαση του Γιωργακη να κανει δημοψηφισμα! ( Μήπως ο Γιωργάκης ήθελε να κάνει δημοψήφισμα για να μας δέσει για πάντα στη σκλαβιά; Τι ερώτημα θα έβαζε ο Γιωργάκης; Τι απάντηση θα έπαιρνε από τον Ελληνικό λαό; Εσύ που είσαι γάτα, δεν υποψιάστηκες τότε ότι ο Γιωργάκης ήθελε να "υφαρπάξει"; Ο Γιωργάκης που έκανε εκλογές για πρόεδρος στο κόμμα του, ενώ ήταν ο μόνος υποψήφιος, δεν ήθελε να "υφαρπάξει"; Μήπως δεν το έκανε τελικά επειδή οι φίλοι του του είπαν ότι αυτοί και μόνον αυτοί θα του λένε τι να κάνει και τι να μην κάνει; Ε; Κι ας το 'κανε. Αυτός όμως τι είχε στο μυαλό του το έχουμε μάθει. Αμφιβάλλεις για το τι ήθελε να πετύχει ο Γιωργάκης; Τον υποστηρίζεις;
Ο Γιωργάκης θα ρωτούσε αν θέλουμε να είμαστε στο ευρώ. Τέτοια ερώτηση. Ε, δε γουστάρανε οι άλλοι, διότι θα λέγανε ναι οι Έλληνες, αλλά υπήρχε και ο τρόπος να πάρει τις "επώδυνες" αποφάσεις ο ίδιος και με τη βοήθεια και των άλλων που ακολούθησαν. Γιατί να ρισκάρουνε ν' ανοίξουνε το ζήτημα, ενώ μπορούσανε να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο που ήτανε και λαοπρό-βλητο. Κι όλα πήγαν μια χαρά γι αυτούς. Αλλά αν είχε κάνει δημοψήφισμα τότε ο ΓΑΠ θα μας είχαν δέσει και μόνο μετά από τετρακόσια χρόνια θα λεφτερωνόμαστε. )

...........................................
Υπαρχει καταγεγραμμενο σε κειμενο και σε βιντεο! (Καλά κάνει. Τι πειράζει. Το ξέρουμε όλοι)
.............................................
Και τι περιμενε δηλαδη η κυβερνηση..Οτι αυτοι που τους κατονομαζει νυχθημερον ως εχθρους της και βασανιστες του λαου θα ελεγαν "μαλιστα,τι θελετε;Λεφτα και στηριξη;Βεβαιως,αλιμονο;". Η ελληνικη κυβερνηση ΩΦΕΙΛΕ να ειναι ετοιμη για καθε αντιδραση των δανειστων.Αυτη τους κατωνομαζε τοκογλυφους,απατεωνες και νονους (που ειναι).Πώς προστατεψε το λαο απο τις αντιδρασεις τους και τα νυχια τους;
(Τι άλλη προστασία να είχε κάνει; Μήπως θα έπρεπε να έχει καθίσει στ' αυγά της; Μήπως δεν έπρεπε να διαπραγματευτεί; Τι θα έπρεπε να κάνει; Να κάνουμε κατάληψη στις τράπεζες και την ΕΚΤ; Χαχαχαχαααα... Τι είναι μια κυβέρνηση, ο Θεός; )
......................................


Ψεμμα πεμπτο: Τη Δευτερα μετα το δημοψηφισμα,το περηφανο οχι του λαου (Και το ναι περήφανο είναι. Όταν λες ναι επειδή το θέλεις, κι όχι όταν λες ναι για να μη σε σφάξουνε στο γόνατο.)
...................
δεν μας εξηγει κανεις πώς δεν θα περασουν οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα,αφου κανεις ποτε απο τους δανειστες δεν αμφισβητησε οτι η ελληνικη κυβερνηση εκπροσωπει το λαο στο συνολο του! (Πώς δεν αμφισβήτησε... Λέγανε ότι δεν έχει σημασία τι ψήφισε ο λαός, σημασία έχει τι λέει ο Τόμσεν, κρυμμένος πίσω από το φουστάνι της Λαγκάρντ. Τι λέει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είχε σημασία. Τι λέει ο Ντράγκι. Τι λένε εκείνοι. Κι έλεγαν σε κάθε στιγμή πόσο αγαπάνε την Ελλάδα, και πόσο μας έχουν βοηθήσει, και πόσο υποφέρουνε που πεινάνε τα παιδιά μας. Ε, αυτό, αλλά κι ότι τους άρεσε ο Βενιζέλος κι ο Σαμαράς κι οι άλλοι, που ο λαός τους είχε απορρίψει, αυτό φανερώνει ότι αναγνωρίζανε την κυβέρνηση; )
....................
Τι διαφορα θα τους κανει αν αντι για 42% η κυβερνηση εχει την αποδοχη του 51%! Τι διαφορα θα κανει στη διαπραγματευτικη ικανοτητα της κυβερνησης;Καμιά.
( Ε, όχι και καμιά: Δείχνει ότι οι Έλληνες θα λαλήσουν, θα βγούν στα βουνά, στα κάγκελα. Για να περάσει το πρόγραμμα των δανειστών αυτό, θα έπρεπε να δέρνουμε σε καθημερινή βάση τον κόσμο στους δρόμους, και κι ότι τα ματ δεν θα φτάνανε και θα 'πρεπε να στείλουν και δυνάμεις του ΟΗΕ. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Ε, αυτό δεν θα είχε κόστος για τη Γερμανία; Άσε που οι ματατζήδες δεν είναι και τόσο πρόθυμοι να δέρνουν άμα είναι νηστικοί... )
.............................

Ψεμμα εκτο:Το περηφανο οχι του λαου θα δειξει σε ολους τους λαους της Ευρωπης (αλλα και του πλανητη),οτι οι λαοι δεν εκβιαζονται και δεν υποκυπτουν. Αλλα,θα δειξει και στον ελληνικο λαο και στους ασχετους και ανοητους κυβερνήτες του,οτι ζουσε μεχρι σημερα χαρη στα ευρωπαϊκα κεφαλαια και δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα!
(Όποιος πιστεύει στην Ελλάδα ότι ζούμε από τα κονδύλια αυτουνών ή το ισχυρίζεται, πρέπει να το αποδείξει. Δεν περιμένει να αποδειχτεί μέσα στο χρόνο. Μας δίνανε επιδοτήσεις για να μας πιάνουν το γκώ και να ξεθεμελιώσουν την αγροτική παραγωγή μας που ήταν ανταγωνιστική απέναντι στη δική τους. Ωραία κοινότητα στο ριάλο. Άλε στο ριάλο. Τα προγράμματα και τα τοιούτα ήτανε στοχευμένα να πηγαίνουν στους υμετέρους. Το υ κάτι σημαίνει. Οι επιδοτήσεις για παράδειγμα στην κοπή των αμπελιών, αλλά ακόμα και των ελιών!!!! είχε στόχο να πάνε στο διάολο τ' αμπέλια μας και οι ελιές μας. Δεν υπήρξε τίποτα που μας δώσανε εν ολίγοις χωρίς να το πάρουν πολλαπλό. Να συνεχίσω; Αλλά και η διάσωση της Ελλάδας ήταν διάσωση του ευρώ. Να πάνε στο διάολο. Το κατάλαβες φτωχιέ και μίζερε γραφιά της προπαγάνδας; ).
...............................
Οπως δεν μπορει να ζει απο αυριο με κλειστες τραπεζες,χωρις ευρωπαϊκα κεφαλαια. ( Εννοείς ότι πρέπει να ζούμε με δανεικά εσαεί. Άντε χ'σε μας. Αυτή η προσέγγιση των προβλημάτων μας είναι των σωτήρων μας δανειστών καραμπινάτη. Ποιος είσαι ρε; Μήπως σε λένε Δημήτρη που μας τα λες "Ψέμα πρώτο, ψέμα δεύτερο κι έτσι: Κάτι μου θυμίζεις. Μου το θυμίζεις κι έγώ σε ξέρω.Σου βάζω χρώμα σκατί εδώ γιατί τα πήρα. Κάποτε με είχες πει "τροϊκάνο". Η γραφή σου είναι η ταυτότητά σου. Πάγαινε γράφε όπου θέλεις, ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε. )
...........................................


Ψεμμα εβδομο: Οι δανειστες θελουν να ταπεινωσουν την αριστερη κυβερνηση γιαυτο υπονομευουν τις διαπραγματευσεις. Απο οσο ξερουμε,γιατι εδω ζουμε,οι δανειστες ταπεινωναν και τις προηγουμενες κυβερνησεις που δεν ηταν αριστερες.Και μαλιστα σκυλοβριζαν την κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου,επειδη δεν υπεγραφε τα επιθυμητα μετρα απο περυσι τον Ιουνιο μεχρι τον Ιανουαριο φετος,που σταλθηκε το μεηλ Χαρδουβελη,ως προταση διαπραγματευσης.Οχι ως τελικο κειμενο! Για να μην πουμε οτι εριξαν τον Γιωργακη.
( Τις ταπεινές προσωπικότητες που αναφέρεις είναι αδύνατον να τις προσβάλλεις και να τις ταπεινώνεις. Τους ξεφτίλες τους κάνεις να πετάνε στα ουράνια όταν τους φτύνεις. Αυτοί νομίζουν ότι τους αποθεώνεις, όταν μάλιστα την ... ταπείνωση, τη συνοδεύεις με λεφτούλια κάτω από το τραπέζι. Μέχρι να καταλάβουν ότι θα βρεθούν με τον μπού στο χέρι, η ιστορία θα έχει φέρει πιχί τον Στρος Κάν (αυτόν) να τους καρφώνει και τη Ζωή να τους παγαίνει στα δικαστήρια. Τη Ζωή λέω. Τους προδότες τους έχουν όλοι χε/νους αφού προδίδουν τους δικούς τους δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουν να ζήσουν."Ξέρεις πολλά και πρέπει να πεθάνεις" το καταλαβαίνουν κι οι φαν των Θρόνων και κι όλοι οι φίλοι τσι άγριας δύσης. )
......................

Εμεις οι ιδιοι οι αρθρογραφοι εδω και 5 χρονια γραφαμε οτι οι δανειστες και τοκογλυφοι δεν εχουν πατριδα και θεο.Ξερουν μονο το χρημα και κανουν τα παντα για να το αυγατισουν.Αφου τα γραφαμε εμεις τα αναπαρηγαγαν και τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ,που τα εκαναν και γραμμη τους.
(Όπα ρε παράγοντα της ιστορίας! Βάστα λίγο ρε! Λίγο υπόλοιπο και γι αύριο!!! Σε κλέψανε; Άϊντε ρε μαλάκα μου! Αυτό σηκώνει και μήνυση να μάθουμε με ταυτότητα ποιος σ' αδίκησε!!!!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα τονε κάνουμε νταντά~~ !!! Ακλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!!! Δημήτρη, θα τους κόψουμε τη μύτη και τη νουρά του κομήτη. Στο διάολο αυτό πάει πολύ. ..... Πρώτον, δεύτερον, τρίτον, ... την έχουν άσκημα...
Αρθρογράφοι είπες; Έχω χαζέψει! Είσαι αρθρογράφος; Κι αν σε λένε αρθογράφο, μπορώ Δημήτρη να σε γράφω; )

....................

.Πιο γενναια θα ηταν η παραιτηση.Ακομα πιο γενναιο θα ηταν ενα δημοψηφισμα με το ερωτημα:Ευρω ή δραχμη.Αλλα,η γενναιοτητα σπανιζει πια. ( Η γενναιότητα πια συνίσταται στο να γράφουμε λίβελους ως αναλυτές, και να θεωρούμε την κρίση σαν ευκαιρία να αναδυθούμε ως αφροδίτες στο πολιτικό στερέωμα. Τι στο διάολο παραπάνω έχει ο Θεοδωράκης; Εδώ υπάρχει μέλλον στο επάγγελμα του πολιτικού!!! Παιδάκι μου μικρό κι άβγαλτο, ποιος να παραιτηθεί; Για πια γενναιότητα κραίνεις; Δε φτεις τ' αυτά σου; )
...............................

Κακα τα ψεμματα.( πέφτει μες στα αίματα!!) Ο ΣΥΡΙΖΑ ξερει οτι αριστερη πολιτικη παροχων χωρις γεματα ταμεια δεν γινεται.Γεματα ταμεια με ευρω δεν γινεται.Θελει πολυ σκληρη δουλεια και γνωση.Και τα στελεχη του (με λιγες εξαιρεσεις) δεν ειναι συνηθισμενα σε τιποτε απο τα δυο. ( Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, ε; Το 'μαθες στις σχολικές παραστάσεις; Δουλειά λέει, δε λέει να δουλεύουμε για σένα και να μοστράρεις και να μας κάνεις και μαθήματα ηθικής. Θέλει νεκρούς χιλιάδες να είναι στους τροχούς, κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους, όχι να μυξοκλαίνε για τα ΑΤΜ που τα κλείσανε οι γιούγκερ και ντράγκι. )
........................

Εμεις οι αγαθοι συνοδοιποροι δεν το βλεπαμε.δεν το βλεπαμεΔεν βλεπαμε Δεν βλεπαμε την ακροτητα της συνεργασιας με τον επικινδυνο ακροδεξιο Καμμενο.Δεν βλεπαμε Δεν βλεπαμε την υπερψηφιση (την ποια;) του πλεον διαπλεκομενου και ρουσφετολογου πολιτικου Πρ.Παυλοπουλου για Προεδρο της Δημοκρατιας.(Έσπασε εκεί που δεν κράταγε!@)Δεν βλεπαμε Δεν βλεπαμε την υποδειξη για το υπερευαισθητο καθηκον του Προεδρου της Βουλης μιας εμπαθεστατης,απολυτως κομματικης και βαθεια αντιδημοκρατικης,με χαμηλο επιπεδο καβαλημενης συμπεριφορας βουλευτου
.....................................
.Δεν βλεπαμε τις αλλοπροσαλλες και ασυνδετες δηλωσεις και διαρκεις διαψευσεις υπουργων για καθε θεμα της αρμοδιοτητας τους (με εξαιρεση Κοντονη,Αποστολου,Βαλαβανη,Μαρδα,Βουτση,Πανουση,Σπιρτζη και ισως δυο αλλων).
........................

Δεν βλεπαμε τ
.......................
Δεν βλεπαμε,οτι τ
.....................

Η κυβερνηση ετρεχε με ρυθμο Κατρουγκαλου.
....................................
( Το Κατρούγκαλο τι εννοείς; Δε σου αρέσει το μαλλί του; )


Απαλλασσοντας καθε κατεργαρη και απατεωνα και κηφηνα

(Απαλλασσοντας καθε κατεργαρη και απατεωνα και κηφηνα) και μοιραζοντας υποσχεσεις στα πιο αθλια συνδικαλιστικα συμφεροντα του παρελθοντος. (Αυτό το καταλαβαίνουν κι οι πιο στόκοι. Πολύ ωραία ατάκα! )

Δεν βλεπαμε, (την τύφλα σας; )οτι κανεις στην κυβερνηση δεν μιλαει για το μονο που χρειαζεται για να σωθει η χωρα:Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.
Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.
..........................
Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.
Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.
Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.
Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.

(Πατριδοκαπηλία κουτοπόνηρη ενός θρασύτατου κοπρίτη που ισχυρίζεται ότι έχει δουλέψει στη ζωή του επειδή έχει πλύνει μερικές φορές τα πιάτα που του ζήτησε η μαμά του η Σαχνούρ. Αποθέωση των λούληδων. Εντάξει. Έχεις ταλαιπωρηθεί, αφού το πρόγραμμά σου ήτανε βεβαρημένο με προσκόπους, μπαλέτο, κομπιούτερ στο συνοικιακό Future children, φροντιστήριο για την αριθμητική και στα μπαμπινιώτικα κτλ. Τι 'ν' η πατρίδα μας; Μην είν' ο ήλιος της; Ε; )
[/b]

Ποια;Ξεχασα.( Μην ξεχάσεις και σου ξεφύγουμε και δεν καταλάβουμε τι εννοάς!!) Η πατριδα ειναι φασιστικο ιδεολογημα και απορουμε πώς και επιτρεπεται ακομα να το χρησιμοποιει ενας απο τους συγκυβερνητες,που δεν εχει και μεγαλη σχεση μαζυ της.Ας ειναι καλα η στο εξωτερικο περιουσια του.

Εμεις που αφησαμε μεχρι σημερα τις οικονομιες μιας ζωης ( ΄Όπα ρε γέροντα! Εσείς, ποιοι εσείς; ) εδω στις τραπεζες για να ενισχυσουμε ( Χέσε μας τώρα) την πατριδα
....................................

και που πιστευαμε οτι μια ευρωαριστερη κυβερνηση δεν θα εκανε ποτε ενα τετοιο εγκλημα
..................δεν το βλεπαμε.


(Τώρα με πήραν κι εμένα τα ζουμιά...)
......................
Εγκλημα,οχι γιατι η δραχμη ειναι καταστροφη.Αλλα,γιατι ο τροπος που γινεται οδηγει σε καταστροφη.
(Δεν είναι καταστροφή; Αποφάσισε ρε μαλάκα...)
..................................

Και οι ανθρωποι που το διαχειριζονται δεν εχουν διοικησει ουτε περιπτερο! (Α, είναι άσχετοι περί τη διοίκηση! Τώρα το κατάλαβα! Δεν είναι γεννημένοι αγάδες κι έτσι! Είναι εκ φάτσεως για τη σκατοδουλειά... Δεν είναι από σόγια που βγάζει άρχοντες!) Ασχετοι θεωρητικαριοι και παιδια του κομματικου σωληνα οι περισσοτεροι. Πειρα πραγματικης ζωης και δουλειας μηδεν.Αποδεικνυονται κατωτεροι των περιστασεων,σπερνοντας επιπλεον και τονους προπαγανδιστικου ψεμματος για να καλυψουν τα αδικαιολογητα.
(σπερνοντας επιπλεον και τονους προπαγανδιστικου ψεμματος για να καλυψουν τα αδικαιολογητα... Αυτό τι τό θελες τώρα. Για να με βοηθήσεις να καταλάβω , θέλεις να πεις ότι ο Τζων Σνόου ήταν μπάσταρδο, κι ο νάνος «Ένας Λάννιστερ πάντα πληρώνει τα χρέη του»: Μιλάς για προπαγάνδα; Ποιον έχεις στο μυαλουδάκι σου; Τον Joffrey Baratheon ή τον Petyr Baelish; )
...................................

Επειδη,και εδω ειμαστε,αν δεν πιασει το σχεδιο δραχμη για οποιοδηποτε λογο και παραμεινει η χωρα στο ευρω,αυτοι οι ιδιοι κυβερνητες,αν δεν εχουν αποδρασει,θα υπογραψουν τετοιο μνημονιο που ο Σαμαρας θα φανταζει Μαο.
( Το λεξιλόγιό σου εδώ είναι αρκετά ποδοσφαιρικό. Αποδράσει δεν κατάλαβα. Μάλλον είσαι του Θεοδωράκη του πάρτα όλα. Ο Σαμαράς είναι ή φαντάζει; Δράκουλας ποιος είναι; Για την πρώτη εθνική και τη βήτα εθνική μιλάς τόσην ώρα; Άντε γεια...)
.......................


Οι ελαχιστες νουνεχεις φωνες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ αδυναμες για να αποτρεψουν τα χειροτερα.Και οι λιγοι πραγματικα αξιοι,που κατεχουν κυβερνητικες θεσεις ειναι πολυ αδυναμοι για να αποτρεψουν το μοιραιο.Ο κοσμος που πιστεψε και που ακομα πιστευει οτι η ελπιδα ερχεται θα πληρωσει,οπως παντα,πανακριβα το τιμημα της ευκολοπιστιας του.Στην οποια συμβαλλαμε κι εμεις,οσοι συμβαλαμε.Συγνωμη.
......................................................


Για ποιο λόγο μας ζητάς συγγνώμη; Που είσαι προφήτης; Που δεν ήσουν πριν; Που ήσουν μαλάκας και δεν είχες καταλάβει ότι είχες περάσει τα σύνορα και οι άλλοι μιλάγανε άλλη γλώσσα; Για τι πράγμα έχεις ενοχές; Μήπως θα ήθελες το συμπάθιο που λες ανατριχιαστικές κουραδοαναλύσεις και τις πήρε ο φίλος μου τοις μετρητοίς και τις πόσταρε;
Ορέ συ Ηλία, αυτό είναι ένα κείμενο προπαγάνδας για φτύσιμο. Αν θέλεις να κάνουμε τον Αλέξη να φύγει με τη μηχανή του Βαρουφάκη και να κάνει το γύρο της Γης για να τους γράψει το Γκίνες, ή να πουλάνε πίτσες με τον Γκορμπατσώφ, ή σαν και το Σόλωνα να αυτοεξοριστούνε, ρώταμε που να πάρει... Ρώταμε πώς και γιατί τα ποσοστά τους ανεβαίνουνε επικίνδυνα. Με τέτοιες αλχημίες η Κεφαλογιάννη θα γίνει αρχηγός σαν και τη Φώφη στο πασόκ και θα μας πάρουνε μια μέρα με τις πέτρες κάτι τυπάκια σαν τον Γιούγκερ.
Δεν έχω κανένα κόλλημα, αλλά η Ζωή ξέσκισε στο σκάι και τους ανθρώπους του συστήματος. Ζω να περικόψω μια μέρα την υπεροψία της προέδρου. Μέχρι τότε, πρέπει να σκύψουμε ευλαβικά μπροστά στην υπεροχή της και τον ναπολεόντιο τρόπο που ισοπεδώνει τους μαϊντανούς και τα μαμόθρεφτα.

Δε θα πω τι πρέπει να ψηφίσει ο καθένας. Εγώ θα ψηφίσω Όχι. Επειδή μου πάει στο χαραχτήρα μου εμένανε. Δεν είμαι μπουτάρης. Ο μπουτάρης είναι άλλης κλάσης. Εγώ είμαι και βλαμμένο. Θα πω όχι. Αλλά δε θα συμβουλέψω και κανένανε τι να ψηφίσει. Ας σώσει τον εαυτό του να μπορεί. Τι άλλο να κάνω. Αλλά με προπαγάνδα και μαλακίες αναλύσεις
μόνο για τρολλάρισμα τις εκλαμβάνω
καφενείο
κλαμπάκι
....
Θα με κάνετε να ξεχάσω σε τι αιώνα ζω και ποια χρονιά.....
Last edit: 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Κράνιος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Roula

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21498 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Και, πάντως, επιμένω, για τους λίγους αλλοπρόσαλλους που μας ενδιαφέρει τι όντως λέει:

drive.google.com/file/d/0B6lQWFuyaL2dVkZ...Td3LXRXZHFsUnk4/view

..αν δεν αλλάξει κι αυτό.

Επικίνδυνο να ενημερώνεσαι μαζικά.
Σε χαλάει.

Παραλίγο να στείλω και το σημειωμένο μου κείμενο με highlight για να το κάνω πιο λιανό, αλλά μετά σκέφτηκα...τι στο δ... όλα μασημένα θα 'ναι?

Υ.Γ. Γεια σου Ανδρέα.
Γεια και χαρά σου, καλύτερα. :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21500 από Κράνιος
Απαντήθηκε από Κράνιος στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Έκλεβαν ...
-τα θύματα τροχαίου (Αμέρικα)
-το σπίτι την ώρα της κηδείας (Μεσσήνη)
-τα υπόγεια καλώδια
-τους ηλικιωμένους
-τα καύσιμα (με βυτιοφόρα στον Άραξο)
-Ποινική δίωξη στο MEGA γιατί για χρόνια έκλεβε το ρολόι της ΔΕΗ
-“Μηχανόβιος” αστυνομικός έκλεβε εξατμίσεις από μοτοσικλέτες
-Έκλεβαν τους πελάτες τους....
-Η εγκληματική οργάνωση οκτώ ατόμων δρούσε ανενόχλητη για δύο χρόνια και έκλεβε καύσιμα από δεξαμενές του στρατού σε στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης.
-Τον αναζητούσαν στην Εύβοια αλλά έκλεβε στην Κοζάνη...
-Εκλεβαν πάνω από 100 νοσοκομεία και αγόραζαν... Ferrari
-Εκλεβαν καταθέσεις
-Αυτοί οι ελεγκτές έκλεβαν τα πρόστιμα
-Έκλεβαν τσουβάλια με ελιές
-Αίγιο: Έκλεβαν τις... προστατευτικές μπάρες από την Εθνική Οδό!
- Απελπισμένος κτηνοτρόφος από τα Γρεβενά άρχισε απεργία πείνας γιατί του έκλεβαν τα γουρούνια του
-Ρόδος: Την ξυλοκόπησε άγρια γιατί του έκλεβε τους πελάτες
-Γνωστός μπασκετμπολίστας στην Ελλάδα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα
- Έκλεβε γυναικεία εσώρουχα και κοιμόταν αγκαλιά με δαύτα
- Έκλεβαν τα καντήλια!
-Εκλεβαν λογισμικά και έφτιαχαν ''φρουτάκια''
- έκλεβαν φρεάτια αποχέτευσης
-Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ και η παρέα του που έκλεβαν σπίτια!!
- Έκλεβαν και τεμάχιζαν γαϊδούρια στη Ρόδο
- - Εταιρείες «βιτρίνες» έκλεβαν ένσημα εργαζομένων
- Έκλεβαν πολίτες μέσα στο κτίριο της ΔΟΥ.
-Εξέδωσαν πλαστά μάρκα με τα οποία πλήρωναν σε όλες τις αγορές τους. Οι Γερμανοί, όχι μόνο έδιναν στους Έλληνες τα μάρκα που δεν είχαν καμία αξία, αλλά έπαιρναν ρέστα σε δραχμές, βγαίνοντας έτσι διπλά κερδισμένοι.
- Οι «θεριακλήδες» έκλεβαν ακόμη και... τσιμέντο!
-Έκλεβαν πετρέλαιο από σπίτια, επί 3 ολόκληρα χρόνια! ..
- Έκλεβαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ
-......................................
Ας μη συνεχίσω άλλο. Έτσι θ' αλλάξω τροπάρι και θα βάλω τα δικά μου: Αυτός είναι ο κόσμος. Ρέπει στην κλοπή. Αυτό είναι όμως ασήμαντο μπροστά στην κλοπή ολόκληρης της Ελλάδας. Κλέβουν όλη τη χώρα, τη σηκώνουν όπως είναι.

Καταλαβαίνω αυτούς που υπερασπίζονται το ευρώ: Το αγοράσαμε πανάκριβο κύριοι το ευρώ. Δεν πρέπει να το χαρίσουμε σε κανέναν.
Καταλαβαίνω αυτούς που αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες. Ένας απ' αυτούς είμαι κι εγώ. Γεννήθηκα Ευρωπαίος. Συμπεριφέρομαι σαν Ευρωπαίος πολίτης, όπως μ' έμαθαν οι γονείς μου κι οι παππούδες μου.
Καταλαβαίνω κι αυτούς που δεν έχουν ουδεμία τέτοια συναίσθηση.
Καταλαβαίνω κι αυτούς που δεν έχουν αντίληψη του τι σημαίνει δις και τρις. Δεν καταλάβαιναν την αξία του ενός ευρώ, πώς να αντιληφθούν τα μεγέθη αυτά.

Κι αυτοί που λένε ναι κι αυτοί που λένε όχι, συμφωνούν απολύτως ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, είναι ο τόπος μας, η Ελλάδα είναι Ευρώπη.
Είναι ακατανόητο να λέμε ΄" Έξω από την Ευρώπη" . Δεν το λέει κανείς, πλην των ηλιθίων. Συμφωνούμε σ' αυτό. Όποιος πει να φύγουμε από την Ευρώπη, είναι σα να θέλει να πάρουμε την Ελλάδα στον ώμο μας και να τη μετακινήσουμε και να τη στήσουμε κάπου αλλού στο Σύμπαν.

Όποιος προτείνει να φύγουμε από την Ευρώπη, είναι το ίδιο σα να λέει να φύγουμε από την Ελλάδα.

Επομένως;
Τι εννοούν μερικοί που φοβούνται ότι θα αλλαξοτοπίσουμε κατ' αυτόν τον τρόπο;

Το θέμα που έχει τεθεί επί τάπητος είναι ότι ενώ βρεθήκαμε σε άσχημη κατάσταση από τους κλεφταράδες, μας τη μπέσανε οι μεγάλοι κλεφταράδες της Ευρώπης και μας ρημάζουνε. Οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν τις ίδιες ευθύνες με τις δικές μας κυβερνήσεις για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας.
Ας υποθέσουμε ότι γίνεται μια φυσική καταστροφή σε μια χώρα της Ευρώπης. Τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι Ευρωπαίοι; Να βοηθήσουν ή να πάνε να κάνουνε πλιάτσικο;
Όταν ο φίλος σου έχει πρόβλημα, τι κάνεις; Εκμεταλλεύεσαι την κατάστασή του ή τον βοηθάς;

Δεν υφίσταται το ερώτημα για το τι είμαστε. Κι οι άλλοι το ίδιο με μας είναι. Είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες.
Η πρόταση των δανειστών μας δεν είναι ευρωπαϊκή, είναι εχθρική και παρανοϊκή. Σ' αυτήν την πρόταση λέμε ΟΧΙ.
Στην παρανοϊκή πρόταση των δανειστών μας και φίλων στα λόγια μόνο, λέμε ΟΧΙ.

Από πότε δεν έχουμε άποψη για την Ευρώπη; Από πότε δεν έχουμε φωνή;
Οι Γάλλοι είπαν όχι στο Ευρωσύνταγμα. Γιατί δεν ετέθη και γι αυτούς το ζήτημα;

Μας κοροϊδεύουν οι ξένοι και ντόπιοι κλεφταράδες. Μας εκβιάζουν και θέλουν να μας διχάσουν.



Ψηφίζω ΟΧΙ επειδή απλώς λέω την άποψή μου για την γελοία πρόταση. Παρακολουθώ και διαβάζω και γνωρίζω. Δεν είμαι φανατικός. Δεν είμαι ακραίος.

Αν έχουν αποφασίσει να ρίξουν την Ευρώπη σε περιπέτειες, εγώ δε θα έχω πει ναι στα σχέδιά τους. Διαχωρίζω τη θέση μου από την κουτοπόνηρη στάση των δανειστών μας, που εννούν βοήθεια το πρόγραμμά τους που δημιούργησε την καταστροφή μας και θέλουν να το συνεχίσουν. Έχουν ισοπεδώσει τη χώρα και θέλουν τώρα να πετάξουν και τα μπάζα. Σ' αυτούς τους τοκογλύφους λέω ΟΧΙ.
Όποιος νομίζει ότι δε θα φτάσουμε στην απόλυτη εξαθλίωση όλοι, επειδή μερικοί είμαστε πιο μάγκες, δε θέλει απλώς να πιστέψει αυτά που συμβαίνουν. Τι άλλο θέλετε να δείτε για να αντισταθείτε στην καταστροφή;

Θέλω να συμφωνήσουνε και να ηρεμήσουν τα πράγματα. Αλλά δε θέλω να συνεχιστεί η διακυβέρνηση της χώρας μου από τυπάκια σαν τον πιλότο που έχω βάλει ψηλά στο θέμα της συζήτησης. Αυτός ο πιλότος θα ρίξει το αεροσκάφος στις Άλπεις. Είναι σαλεμμένος. Πέφτουμε γαμώ την ατυχία μου μέσα.... Πέφτουμε. Όλοι μαζί πέφτουμε. Διαλύουν την Ευρώπη τα συμφέροντα κι οι τραπεζοτέτοιοι. Εδώ είμαστε και θα δούμε όλοι τη συνέχεια. Αν δεν κάνουμε κάτι, κι απλώς κοιτάμε σαν κουτορνίθια τα ΑΤΜ και κοκορομαχούμε, είναι σα να αυτοκτονούμε.
Last edit: 8 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21501 από Roula
Απαντήθηκε από Roula στο θέμα Γιούγκερ ο Πιλότος
Ποτέ δεν υπήρξα κομματικοποιημένο ον. Μου αρέσει να υπερασπίζομαι την ιδεολογία μου, εάν αυτή κρίνω ότι προάγει τους ανθρώπους γύρω μου κι εμένα. Ρομαντική και αιθεροβάμονα, με είπε η μάνα μου, την οποία, παρεμπιπτόντως, την άκουσα τρομαγμένη στο τηλέφωνο χθες να μου λέει ότι δεν ξέρει πού να πάει για να πάρει τη σύνταξή της.
Σημειωτέον, μαμά, κι εγώ αυτή τη στιγμή στο πορτοφόλι μου έχω 32,74€, και οι μαξιλαροθήκες μου, τα στρώματα και ο καναπές δεν περιέχουν τίποτε άλλο πέρα από ό,τι τους έβαλε ο κατασκευαστής τους μέσα. Ούτε προχτές ούτε χτες ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε μεθαύριο θα πάω σε ATM. Γιατί μπορεί να με βόλευε να τα αυγατίσω τα ευρουλάκια μου, αλλά, μαμά, εσύ με έμαθες να σκέφτομαι. Και σκέφτομαι ότι μια τέτοια προσωπική μου μικρή πράξη έχει αντίκτυπο εθνικό. Και έχω ευθύνη. Το δικό μου το μέρος δεν θα διογκώσει τη φαγάνα του θηρίου, μαμά.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό αυτό που συμβαίνει τώρα: Γράφω και λίγα εκατοστά πιο δίπλα βλέπω μια διαφήμιση να ρωτάει "Έχετε κρίσεις πανικού; Πάσχετε από αγοραφοβία; Υπάρχει λύση!"

Πρέπει να πω ότι εγώ, όχι, δεν έχω κρίση πανικού.

Δεν έχω κάποιο δίλημμα να με ταλαιπωρεί.

Υπάρχουν δρόμοι που σαφώς εξυπηρετούν πολύ εύκολα τις τωρινές ανάγκες, εξαλείφουν τον πανικό, φροντίζουν ηλιθιωδώς την τσέπη, και τη δική σου και των άλλων, των θηρίων, και πολύ άμεσα μάλιστα. Λίγο μετά τη στροφή, βέβαια, έχουν λάσπες και βρωμιές ατέλειωτες, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης: Δίχως τέλος. Αέναες.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι δρόμοι που θα μπορούν να δώσουν στα εγγόνια μου μια όμορφη χώρα στην οποία θα μπρούν να σκέφτονται ελεύθερα, και να δημιουργούν όμορφα πράγματα, να ανθίζουν. Αυτούς τους τελευταίους δρόμους πολύ τους προτιμώ.

Δεν έχω δίλημμα, λέω. Η σκέψη του να προσέξω μόνο την αφεντομουτσουνάρα μου, προς όφελος ενός παγκόσμιου θηρίου που μόνον ηθική κατάπτωση και αηδία μπορεί να μου φέρει, είναι επιλογή που δεν με αφορά.

Αν, ίσως, έκλεινε λίγο ο άνθρωπος την τηλεόραση, αν έκλεινε τα αυτιά του σε Τρέμες, Πρετεντέρηδες, Κοσιώνες, Πάγκαλους και λοιπά ομοιώματα, και αντ' αυτού άνοιγε τα μάτια του και τη σκέψη του, ίσως σε λίγο Τσόμσκι, ίσως σε λίγο Όμηρο, ίσως, ακόμα, και σε λίγο Κρούγκμαν, τότε, και μόνο τότε, θα είχε τη δυνατότητα να δει τη μεγάλη εικόνα. Ας μην γελιέται κανείς.

Όχι, μαμά, δεν είμαι ρομαντική. Απλώς... Να.... Πώς να το πω... Ε δεν μου ταιριάζει βρε αδερφέ αυτή η θλιβερή μηχανή του οικονομικού εκτροφείου ανθρωποειδών ζόμπι.
Είμαι μια στυγνή ρεαλίστρια που επιλέγει το μόνο στέρεο, διαρκές και αμετάβλητο πράγμα για να την οδηγεί: την Ιδέα της. Εμένα αυτό μου αξίζει.

Και σε ρωτάω, εσένα που με διαβάζεις τώρα, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου:
Εάν ψηφίσεις ναι, τότε αύριο ποιον θα έχεις να θαυμάσεις;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.265 δευτερόλεπτα