× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Capital Controls – Σοβαρές συνέπειες στο Ελληνικό Internet

Περισσότερα
8 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 9 Μήνες πριν #21511 από ilias
Αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα με τις συναλλαγές εξωτερικού λόγω capital controls, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα! Η απαγόρευση αγορών από το εξωτερικό θα επηρεάσει τη λειτουργία και τη χρήση του Internet στην Ελλάδα.



Ως συνέπεια των Capital Control που επιβλήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, απαγορεύονται οι συναλλαγές με το εξωτερικό για όποιο τρόπο. Είτε αυτός ο τρόπος είναι μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού, είτε χρήση πιστωτικής κάρτας, είτε πληρωμή μέσω Paypal με συνδεδεμένη πιστωτική κάρτα.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό το μέτρο θα επηρεάσει μόνο όσους θα ήθελαν να αγοράσουν gadgets από το eBay, κάνουν τρομερό λάθος.

Ποια είναι τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή δεν έχουν λυθεί λόγω των capital controls και επηρεάζουν το τοπίο στο Internet όπως το γνωρίζαμε.

  • Για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες επιχειρήσεις, το Internet και οι αγορές υπηρεσιών ή προϊόντων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής τους. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα. Κανένας από τους τρόπους με τους οποίους συναλλάσσονταν με το εξωτερικό δεν ισχύει. Ούτε πιστωτικές κάρτες, ούτε Paypal, ούτε εμβάσματα.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες website που φιλοξενούνται στα μεγάλα και αξιόπιστα datacenter του εξωτερικού, θα έχουν πρόβλημα και κινδυνεύουν να διαγραφούν. Οι πιστωτικές κάρτες, το Paypal και τα εμβάσματα δεν γίνονται δεκτά. Καταλαβαίνετε την αναστάτωση και τους κινδύνους που δημιουργούνται.
  • Υπάρχει πρόβλημα με τις online διαφημίσεις που παρέχουν οι Google (Google Adwords) και τα Facebook (Facebook Ads). Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτές τις αποτελεσματικές μορφές διαφήμισης για να διαφημιστούν online. Μαζί με αυτές των 100% των τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, καταλυμάτων. Μπορείτε να φανταστείτε τη ζημιά που γίνεται στον τουρισμό και σε όλη την επιχειρηματικότητα.
  • Δεν είναι δυνατή η ανανέωση συνδρομών σε λογισμικό, υπηρεσίες, στη γνώση γενικά.
  • Δεν είναι δυνατές οι αγορές μέσω Amazon, eBay και όλων των άλλων εμπορικών site εξωτερικού.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που κάποιος μπορεί να πάρει έγκριση για συναλλαγή με το εξωτερικό και προσφέρει και τους αριθμούς με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό για τους αριθμούς των τηλεφωνικών κέντρων των τραπεζών μελών της στους οποίους θα μπορεί να απευθύνεται προκειμένου να υποβάλλει αιτήματα για την εξαίρεση συγκεκριμένων συναλλαγών από την παράγραφο 2 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (‘ΠΝΠ’) με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» ( ΠΙΝΑΚΑΣ 1 )

Τα εν λόγω αιτήματα, μαζί με την απαραίτητη τεκμηρίωσή τους:

θα πρέπει να αφορούν συναλλαγές που κρίνονται αναγκαίες για σκοπούς κοινωνικού συμφέροντος (π.χ. πληρωμή ιατρικών εξόδων, πληρωμή διδάκτρων στο εξωτερικό, κ.λπ.),

θα τυγχάνουν επεξεργασίας από τις τράπεζες, και

θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της ανωτέρω αναφερόμενης ΠΝΠ.


Την Παρασκευή, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον αριθμό τηλεφώνου που αφορά τη δική μου τράπεζα. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερα να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο της τράπεζας. Για να με ενημερώσει απλά ότι δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει γιατί δεν έχουν ενημέρωση.

Με προέτρεψε να επικοινωνήσω με το τραπεζικό κατάστημα που συνεργάζομαι.
Το έκανα.
Και από εκεί η ίδια απάντηση, “Δεν έχουμε ενημέρωση”.

Μετά την επιβολή των capital controls και με τον τρόπο που έγινε. τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο, ούτε αυτονόητο.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:
Last edit: 8 Χρόνια 9 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.239 δευτερόλεπτα