× Εδώ δημοσιεύουμε εικόνες από τους κήπους μας που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ πόλεων, αλλά και εικόνες από την παραγωγή μας.

Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19535 από ernesto_che
Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά) δημιουργήθηκε από ernesto_che
Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας αν γνωρίζετε.
Λεω να κάνω το βήμα πια και να κάνω μια προσπάθεια να ξεκινήσω να καλλιεργώ κάποια λαχανικά (για αρχή) με βιολογικό τρόπο και πιστοποίηση και να τα πουλάω σε μαγαζιά βιολογικών προιόντων. Αν κάποιος κάνει αυτή τη δουλειά ή έχει κάποια ανάλογη εμπειρία θα ήθελα πολύ να τον ακούσω.
Ψάχνωντας να βρώ κάποια οικονομικά στοιχεία για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα αν αξίζει τον κόπο δεν τα κατάφερα. Πως θα μπορούσε κανείς να βρεί ένα μέσο όρο τιμής πώλησης συσκετασμένων και πιστοποιημένων προιόντων (οπως τομάτα, αγγούρι,πιπεριά, λάχανο κουνουπίδι, κολοκυθακι κτλ) στα μαγαζιά που πουλάνε βιολογικά?
Απο πού θα μπορούσα να προμηθευτώ βιολογικούς σπόρους η μικρά φυτά σε τιμές χονδρικής για την καλλιέργεια?
Έχω ψάξει κάποια πράγματα για τις εταιρείς πιστοποίησης, έχει κανείς κάποια εμπειρία καλή η κακή απο κάποια απο αυτές?
Πως σας φαίνετε μια έκταση 4-5 στρέμματα για αρχή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων η βοήθεια σας θα μου είναι πολύτιμη
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19538 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Πολύ ενδιαφέροντα τα ερωτήματα που θέτεις.
Νομίζω ότι τα έχει κάθε υπεύθυνος άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τις βιολογικές καλλιέργειες.
Θα περιμένω κι εγώ με ενδιαφέρον απαντήσεις.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19539 από kristi1
Απαντήθηκε από kristi1 στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Φίλε Ερνέστο, δεν έχω ιδέα για κανένα απο τα ερωτήματα-απορίες που έχεις, αλλά σαν μεγαλύτερος και με σεβασμό στις προθέσεις σου, θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με μικρότερη έκταση, λιγότερα έξοδα, σταδιακά και στην αρχή μαζύ με κάποιον άλλον που είναι σχετικός με το αντικείμενο.
Το σίγουρο , απο μία πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για την προοπτική απασχόλησης στην Ελλάδα μέχρι το 2020, είναι ότι αυτό με το οποίο σκοπεύεις να ασχοληθείς (όπως και αλιεία και κτηνοτροφία) θα είναι οι μόνες σίγουρες δουλειές.
Καλη τύχη και καλη επιτυχία.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19549 από karaker
Απαντήθηκε από karaker στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Πολύ καλά κάνεις που ψάχνεις τρόπο να τα διαθέτεις κατ αρχή, και σε συμφέρουσα τιμή εν συνεχεία.Υπάρχουν βέβαια και οι λαϊκές αγορές για οικολογικά προίόντα,οπου μπορείς να πάρεις ορισμένες παραπάνω πληροφορίες.Οι σπόροι πρέπει να είναι ποικιλίες και όχι υβρίδια πιθανόν και με πιστοποίηση.Υπάρχουν ορισμένα Γεωπονικά καταστήματα που ασχολούνται μόνο με οικολογικά είδη. Πάντως νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς να κάνεις και σπορείο αφού είναι μονοετείς καλλιέργειες.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19552 από mgmn
Απαντήθηκε από mgmn στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Καλησπέρα χαίρομαι οταν βλέπω Ανθρώπους να προσπαθούν να κάνουν κάτι με την γη που έχουν.. επίσης φίλε μου θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή φτιάξε ενα θερμοκήπιο περίπου 40 τμ για να βάλεις ντεξιον η οτι άλλο μπορείς για να έχεις τα σπορόφυτα γιατι ο σπόρος συμφέρει δηλαδή άλλο να παίρνεις 100 σπορόφυτα για το μποστάνι σου κ άλλο να πρέπει να πάρεις 2000+ φυτά...

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19554 από ernesto_che
Απαντήθηκε από ernesto_che στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, έχετε δίκιο για το θερμοκήπιο με τα σπορόφυτα, όντος θα μπορούσα έτσι να εξοικονομήσω αρκετά χρήματα απο σπόρο, είναι κάτι που σκέφτομαι κ εγώ. Τώρα είμε στη διαδικασία που κάνω έρευνα αγορά σε σχέση με τις τιμές που πουλάει ο παραγωγός, με τις εταιρείς πιστοποίησης πήρα μια ιδέα, βεβαια αν κάποιος έχει συνεργαστεί με κάποια θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία του.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19556 από ΣπυροςΠανακτο
Απαντήθηκε από ΣπυροςΠανακτο στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Εγω εχω ξεκινησει βιολογικη καλλιεργεια με αρωματικα φυτα. Πρωτα θα πρεπει να στραφεις σε καποιο φορεα βιολογικο εκει θα σου πουν ολες τις λεπτομεριες, κοστος 200 - 250 ευρω το χρονο περιπου. Το προβλημα ειναι οι σποροι, το μονο που ειχα βρει εγω ειναι ο βιοσπορος, ο οποιος εχει πιστοποιημενους βιολογικους σπορους οπου παντα θα πρεπει να μασευεις τα πιστοποιητικα και τα χαρτια συσκευασιας. Επειδη ειναι λιγο ακριβη, γιατι ειναι και οι μονοι για επαγγελματικη χρηση καλο θα ειναι να μαθεις να κρατας δικου σου. Και τωρα το μεγαλο μυστικο, οταν θα ερθει να δει την υφισταμενη κατασταση ο ελεγχτης αν εχεις μεσα ηδη φυτα δεν κοιτανε τι φυτα ειναι, αν σποιρεις μετα τον ελεγχο θα πρεπει να ειναι πιστοποιημενοι οι σποροι. Τουλαχιστον αυτο ισχυει για τα πολυετη. Βεβαια να ξερεις οτι για τα μονοετη πρεπει να περασουν δυο χρονια για να ειναι βιολογικα ενω για τα πολυετη τρια χρονια. Οσο για τις λαικες με τα βιολογικα θα μπορεσεις μετα 2 ή 3 χρονια αντιστοιχα να μπεις αν και δεν ειναι νομιμες και δεν ξερω για ποσο θα ισχυει ακομα αυτο το καθεστος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias, ernesto_che

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19558 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Σπύρο, μπορείς σε παρακαλώ να αναλύσεις περισσότερο αυτά που έγραψες;
Τα έχω επισημάνει ως Α και Β

Α)--

ΣπυροςΠανακτο έγραψε: Και τωρα το μεγαλο μυστικο, οταν θα ερθει να δει την υφισταμενη κατασταση ο ελεγχτης αν εχεις μεσα ηδη φυτα δεν κοιτανε τι φυτα ειναι, αν σποιρεις μετα τον ελεγχο θα πρεπει να ειναι πιστοποιημενοι οι σποροι. Τουλαχιστον αυτο ισχυει για τα πολυετη.


Β)--

ΣπυροςΠανακτο έγραψε: Βεβαια να ξερεις οτι για τα μονοετη πρεπει να περασουν δυο χρονια για να ειναι βιολογικα ενω για τα πολυετη τρια χρονια.


2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #19559 από ernesto_che
Απαντήθηκε από ernesto_che στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Αλήθεια γιατί στη βιολογική λαική μπαίνεις μετα απο 2-3 χρόνια? Πως το βλέπεις το όλο θέμα για επαγγελματική ενασχόληση? Θεωρείς οτι αξίζει τον κόπο?
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ernesto_che.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #19570 από ΣπυροςΠανακτο
Απαντήθηκε από ΣπυροςΠανακτο στο θέμα Βιολογική καλλιέργεια (επαγγελματικά)
Λοιπον, οταν εχεις μεσα ηδη μια καλλιεργεια και μετα ερθουν να δουν την υφισταμενη κατασταση απο εκει και περα οτι βαζεις μεσα πρεπει να δινεις αναφορα. Πχ εχεις απο τον παπου σου μια φυτεια με μηλα, δεν μπορεις να τα βγαλεις και απλα ο ελεγχτης του φορεα γραφει οτι υπαρχουν μεσα πχ 100 μηλιες. Οτι βαζεις μετα μεσα, ή και αλλα δεντρα ή λιπασματα ή φυτοφαρμακα θα πρεπει να το γραφεις σε ενα ημερολογιο και βεβαια να ειναι συμβατο με την βιολογικη πρακτικη και νομοθεσια. Επισης απο οταν υπογραψεις την συμβαση με τον φορεα για να τα πουλησεις τα προϊοντα ως βιολογικα θα πρεπει να περασουν 2, για τις ετησιες και 3 για τις πολυετης καλλιεργειες. Αυτο γινεται για να εχει προλαβει το χωραφι να καθαρησει απο τυχον λιπασματα ή αλλα καταλοιπα μη συμβατα με την βιολογικη γεωργια. Απλα το μυστικο ειναι οτι δεν τον πειραζει τον αλλο αν μια μερα πριν τον ελεγχο πηρες και εβαλες μεσα μη βιολογικες μηλιες γιατι θα περασουν 3 χρονια μεχρι να τις πουλησεις ως βιολογικες και ετσι θα εχουν καθαρησει και αυτες απο τα τυχον καταλοιπα. Οταν ομως ερθουν και ελενξουν το χωραφι μετα θα πρεπει να ειναι βιολογικα μεγαλωμενα τα καινουργια φυτα, αλλιως θα μπορουσες πχ μια μερα πριν τα τρια χρονια να εβαζες μεσα καινουργια φυτα και να τα πουλαγες ως βιολογικα.
Ετσι πως θα πας σε βιολογικη λαικη πριν τα τρια ή δυο χρονια αφου αυτα θα λεγονται προϊοντα υπο μετατροπη σε βιολογικα και δεν τα δεχονται οι αλλοι στην βιολογικη λαϊκη.
Αν αξιζει ή οχι; Πιστευω οτι εκει ειναι το μελλον, σε καμια δεκαρια χρονια δεν θα υπαρχουν πια λιπασματα ή φυτοφαρμακα (οκ θα υπαρχουν απλα θα ειναι ολα συμβατα για βιολογικη γεωργια, οι μεγαλες εταιριες πως θα ζησουν; ) ετσι λοιπον αφου δεν γνωριζα τις πρακτικες της συμβατικης ουτε τις πρακτικες της βιολογικης ειπα να μαθω μια και καλη μια πρακτικη. Τωρα πια υπαρχουν αρκετα σκευασματα και λυσεις για να σε βοηθησουν δεν ειναι οπως παλια που εβρισκες μονο κακομουτσουνα φρουτα και χτυπημενα. Το κοστος του φορεα δεν ειναι μεγαλο 200 250 ευρω το χρονο και σου δινει και καποιες συμβουλες. Αυτα, γιατι εγραψα πολλα, οτι αλλο θελει καποιος να ρωτησει εδω ειμαι.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": karaker

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.117 δευτερόλεπτα