× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Η βόσκηση αποτελεί θετικό οικολογικό παράγοντα των δασών

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2421 από ilias
Η βόσκηση αποτελεί θετικό οικολογικό παράγοντα των δασών - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Με την επισήμανση: «Είμαστε στον ίδιο χώρο, είμαστε μαζί, πρέπει να συμβιώσουμε, ας συνεργασθούμε», ο τεχνικός συνεργάτης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του στο 15ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας (παράστημα Καρδίτσας), την Τρίτη, 18 Οκτ 2011, με συντονιστές της θεματικής στους κκ Θ. Ζάγκα & Ε. Σταματόπουλο, λίγο μετά τον Δασάρχη Περτουλίου κ. Ν. Χασάναγα (Κοινωνιολογία τοπίου) και λίγο πριν την παρουσίαση του κ. Θ. Ζιούτη (Μηχανήματα ξύλου) ενώ την θεματική έκλεισε ο κ. Αλ. Χριστοδούλου (ενοποίηση των περί δασών νόμων Κύπρου).

Μεταξύ άλλων στην συνοπτική του προσέγγιση ο κ. Δ. Μιχαηλίδης ανέφερε:
1. Παλαιότερα στις ισορροπημένες περιοχές οι αγρότες είχαν ιδιοκτησίες δένδρα μέσα στο δάσος, όπως κερασιές, καστανιές καρυδιές και φρόντιζαν το δάσος.
2. Παλαιότερα οι τσελιγκάδες είχαν την φροντίδα μιας ολόκληρης περιοχής και μαζί με τα κοπάδια τους φρόντιζαν την αειφορία όλης της περιοχής.
3. Στην Ολλανδία Εθνικοί Δρυμοί φροντίζονται αειφορικά με την βόσκηση αγελάδων μέσα σε αυτές με τις οδηγίες γεωτεχνικών (Peel & Maas)
4. Στην Ισπανία φρόντισαν φέτος τα δάση τους με την χρηματοδότηση κοπαδιών για να μπουν και να βοσκήσουν με τις οδηγίες γεωτεχνικών.
5. Στην Χαλκιδική μέσα στο δάσος υπάρχουν καλλιέργειες ελάτων για να αξιοποιηθούν κατά τα Χριστούγεννα, φροντίζοντας την αειφορία του δάσους....

Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: deltio-typ...0-19.pdf
Μέγεθος αρχείου:98 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Κράνιος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα