× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Ποτά, ρομπότ, ακτινίδια, δάση, εκδηλώσεις

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2483 από ilias
Έρχεσαι από το σούπερ μάρκετ με 2 τσάντες & το βράδυ έχεις 3 σακούλες σκουπίδια!

Τα ρομπότ Prospero, όπως εξηγείται και στο βίντεο που ακολουθεί , συνεργάζονται για να οργώσουν εκτάσεις Γης. Τα Prospero, αποτελούν το πρώτο στάδιο της τεχνολογίας αυτής, ενώ άλλη μελλοντική εφαρμογή του θα μπορούσε να είναι στη γεωδιαμόρφωση.

Τα «ΚΑΡΤΕΛ» & οι μεσάζοντες, είναι τα πιο βασικά εμπόδια ανάπτυξης των ακτινιδίων, παρά τις πολλές δυνατότητες που έχει. Ενώ οι τιµές των ακτινιδίων στις ευρωπαϊκές αγορές είναι 4-5 €/κιλό, 10-15 έμποροι της Μακεδονίας (µε υπόγειες συνεννοήσεις), δεν δίνουν πάνω από 0,40 €/κιλό. Σήμερα η μέση τιμή για ακτινίδια στη χονδρική αγορά της Θεσσαλονίκης κινείται μεταξύ 1,20-1,50€, ενώ στα σούπερ µάρκετ πωλούνται 1,80-2,20 €. Αυτά σημαίνουν ψαλίδα 500% από το χωράφι ως το ράφι!

Οι έμποροι επικαλούμενοι την κρίση, θέλουν να αγοράσουν τα ακτινίδια σε χαµηλές τιµές για να τα πουλήσουν στη λιανική… ακόμα ακριβότερα, λόγω ζήτησης. Τα ελληνικά ακτινίδια, που µαζί µε τα ιταλικά θεωρούνται από τα καλύτερα στην Ευρώπη, παράγονται κυρίως σε Πιερία, Άρτα & Καβάλα. Η ετήσια παραγωγή τους φτάνει τους 95.000 τόνους, εκ των οποίων το 80% εξάγεται στην Ε.Ε. και σε άλλες περιοχές. Στην Πιερία παράγονται περίπου 50.000 τόνοι. Πηγή . 24/10/2011

Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: agromea-88...2011.pdf
Μέγεθος αρχείου:157 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα