× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Η τοπική αυτάρκεια είναι το μέλλον, στον Νέο Σκοπό

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2486 από ilias
Η τοπική αυτάρκεια είναι το μέλλον, στον Νέο Σκοπό

Στον Νέο Σκοπό του Δήμου Εμμ. Παπά στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: Τοπική Αγροτοδιατροφική Αυτάρκεια, με φροντίδα του αντιδημάρχου του Δήμου Εμμ. Παπά κ. Χάρη Καρακώστα και της Ένωσης Νέων Αγροτών, την Κυριακή, 23 Οκτ 2011, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΡΦΕΑΣ.

Ο κ. Αθ. Μπαντής έδωσε με την παρουσίαση του πάρα πολλά στοιχεία μεταξύ των οποίων:
  1. Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα.

  2. Στα τελευταία 50 χρόνια ο πληθυσμός στον πλανήτη από 2,5 δις έγινε περίπου 7 δις.

  3. Ο κλαδικός πολλαπλασιαστής της Ελληνικής οικονομίας για την δασοκομία είναι 33, για την καπνοκαλλιέργεια 25, για το καλαμπόκι 9, για την γεωργία είναι 7, για τα τρόφιμα 4, για την χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση 3 κλπ κλπ

  4. Σήμερα εισάγουμε την μισή τροφή του λαού μας από το εξωτερικό.

  5. Επιβάλεται να υπάρξει Αυτάρκεια σε επίπεδο νοικοκυριού, Αυτάρκεια σε επίπεδο χωριού, Αυτάρκεια σε επίπεδο επαρχίας, Αυτάρκεια σε επίπεδο Νομού, Αυτάρκεια σε επίπεδο Περιφέρειας. Όσα περισσότερα προϊόντα από αυτά που καταναλώνουμε στον τόπο μας, παράγονται μέσα σε ακτίνα 100 km, τόσο το καλύτερο για όλους μας, για την τοπική οικονομία, την εθνική οικονομία και το περιβάλλον.

  6. Μικρός βαθμός αυτάρκειας σημαίνει μικρές προοπτικές υγιούς ανάπτυξης.

  7. Από το 1980 μέχρι το 2006 μειώθηκαν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στις Σέρρες στο μαλακό στάρι (-96%), στο κριθάρι (-91%), στην βρώμη (-95%), στο ρύζι (-57%), στα φασόλια (-96%), στα κουκιά (-100%), στην φακή (-30%), στα ρεβύθια (-88%), αραχίδα (-97%) , σουσάμι (-98%), καρπούζια & πεπόνια (-76%), λαχανικά (-69%), τομάτες (-78%), κρεμμύδια ξερά (-59%) και

  8. Αυξήθηκαν μόνο στα επιδοτούμενα όπως: στο σκληρό στάρι (+687%), στον αραβόσιτο (+46%), στο βαμβάκι (+1186%) και στα τεύτλα (+35%) μειώνοντας την βιοποικιλότητα και την ικανότητα διατροφής των κατοίκων του τόπου.

  9. Η τοπική κατανάλωση πρέπει να καλύπτεται από την τοπική παραγωγή

  10. Οι προϋποθέσεις είναι:… OXI «λύση» σε ατομική βάση, OXI «λύση» σε μικρή κλίμακα

  11. Μοναδική διέξοδος: η επιχειρηματική οργάνωση με βάση τους κανόνες της αγοράς. Oι κανόνες της αγοράς θέλουν μέγεθος, που μόνο επιχειρηματικά οργανωμένοι συνεταιρισμοί μπορούν να δώσουν.


Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: deltio-typ...0-24.pdf
Μέγεθος αρχείου:107 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα