× Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος - ΣΕΑΓΕ και της α.μ.κ.ε. ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, συνεργάτης του ΑΓΡΟΡΑΜΑ, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ: www.neoiagrotes.gr ), συντάκτης του newsletter ΑΓΡΟΝΕΑ.
Ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης δεν είναι συνεργάτης του 2019.kalliergo.gr. Εδώ θα βρίσκετε όσες από τις ανταποκρίσεις μου στέλνει και προλαβαίνω να δημοσιεύσω. Τις δημοσιεύω πιστεύοντας ότι είναι χρήσιμες για την ενημέρωσή μας.

Οι Νέοι Αγρότες από Μελιγαλά μέχρι Ξυλαγανή

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2683 από ilias
Από τις 12 Νοε 2011 που συναντήθηκαν Νέοι Αγρότες στον Μελιγαλά (Μεσσηνίας) για να ενημερωθούν και να προβληματισθούν για την Κοινή Γεωργική Πολιτική-ΚΓΠ μέχρι τις 25 Νοε 2011 που θα συναντηθούν Νέοι Αγρότες στην Ξυλαγανή (Ροδόπη) η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έχει καταγεγραμμένες άλλες δέκα (10) συναντήσεις-συζητήσεις Νέων Αγροτών στις: Λακωνία, Βασιλικά, Σέρβια, Καρδίτσα, Κατερίνη, Αξιούπολη, Φάρσαλα, Βρυξέλλες (2) & Καβάλα, ενώ αμέσως μετά προετοιμάζεται η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Αγροτών την Τρίτη, 29 Νοε 2011, στις 12.00, στην ΕΚΑΒΗ της Κατερίνης, για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων 2012.

Στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά η συζήτηση ήταν πολύ γόνιμη κυρίως χάρις στην συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, ο οποίος ήταν πλήρως ενήμερος για τις τεχνικές διαδικασίες και τις τελευταίες νομοθετικές προτάσεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ μετά το 2013), η οποία εκτιμάται ότι ίσως θα επηρεάσει πολύ μεγαλύτερο χρόνιο από τον ορίζοντα 2020, και για αυτό αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τους Νέους Αγρότες, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα και τις επόμενες δεκαετίες και όχι μόνο την περίοδο 2014-2020.

...

Είναι μια παράξενη κατάσταση που μπαίνουν τα περίεργα εισοδηματικά όρια του 5% ή 35% ή 51% ή 85%, όταν σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν αποτελεί αποκλειστικό όρο το εισόδημα για τον καθορισμό του επαγγελματία, και ακόμα όταν σε πολλά επαγγέλματα απαιτείται η 100% αποκλειστική επαγγελματική απασχόληση. Το ΤΕΕ αποδέχεται, κατ’ αντίθεση με όλες τις ευρ. συλλογικές δομές, μόνο τους 100% μηχανικούς, ούτε τους τεχνολόγους μηχανικούς. Το ΓΕΩΤΕΕ αποδέχεται μόνο τους 100% γεωτεχνικούς, ούτε καν τους τεχνολόγους γεωπονίας. Το ΞΕΕ αποδέχεται μόνο τους 100% ιδιοκτήτες ξενοδοχείων (άνω των 10 δωματίων), ούτε τους ιδιοκτήτες δωματίων. Εάν η λογική είναι εισπρακτική από την Ευρ. Ένωση, τότε όλοι μαζί οι συμπολίτες που καρπούνται την εισροή από την Ευρ. Ένωση, πρέπει να καλύψουν τους πραγματικούς επαγγελματίες αγρότες από τους κινδύνους νόθευσης των αγροτικών επαγγελμάτων, που ήδη δέχονται ύπουλη υφαρπαγή των αντικειμένων τους, μεταξύ των οποίων ο αγροτουρισμός, η εμπορία και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων...

Περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: deltio-typ...1-14.pdf
Μέγεθος αρχείου:85 KB

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα