Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 17:03

Λάχανα

Καλλιεργώ Λάχανα

Το λάχανο είναι ένα ακόμη αγαπημένο λαχανικό. Για να διατηρήσετε τα θρεπτικά του συστατικά, μην το μαγειρεύετε έντονα. Κατά το μαγείρεμα, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σκεύη από αλουμίνιο, για να μειώσετε τη μυρουδιά.

Τα λάχανα είναι εντυπωσιακά φυτά. Μπορεί να αποτελέσουν και στολίδια στον κήπο σας.

Άλλα ονόματα

Λατινικό όνομα: Brassica oleracea var. capitata. SBrassicaceae Family
Αγγλικό όνομα: Cabbage

Κατηγορία Λαχανικά
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 01:00

Λάχανο - Πληροφορίες για την καλλιέργεια

άσπρο λάχανο

Το λάχανο Brassica oleracea var. capitata, ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κουνουπίδι και το μπρόκολο (οικογ. Cruciferae). Καλλιεργείται για τη φυλλώδη κεφαλή του, για την ακρίβεια το σφαιρικό σύμπλεγμα από ανώριμα φύλλα, η οποία είναι φαγώσιμη. Η φυλλώδης κεφαλή, ανάλογα με την ποικιλία έχει χρώμα λευκό, κόκκινο ή γκριζοπράσινο. Το λάχανο είναι στενός συγγενής με το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Στην Ελλάδα το λάχανο ευδοκιμεί καλύτερα τη φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο και την άνοιξη. Είναι όμως δυνατό να καλλιεργηθεί και το καλοκαίρι αν επιλέξετε κατάλληλο υβρίδιο.