Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 18:16

Ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες (π.χ. στέβια και ασπαρτάμη) τι πρέπει να γνωρίζετε

Γράφτηκε από τον 

Περιεχόμενα

Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι η εκατοστιαία αύξηση του σακχάρου του αίματος μετά από χορήγηση ενός τροφίμου σε σύγκριση με την αύξηση που προκύπτει από χορήγηση γλυκόζης, (η αντίδραση στη γλυκόζη θεωρείται 100). (Τεστ με 50 γραμμάρια τροφίμου).

Αντί επιλόγου

Όταν επιλέγετε γλυκαντικές ουσίες, έχετε πρώτα στην επιλογή σας τη στέβια και τη ζάχαρη από κοκοφοίνικα. Και οι δύο έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία.

Αντίθετα, αποφύγετε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, την επιτραπέζια ζάχαρη, τα σιρόπια καλαμποκιού, τη γλυκόζη-δεξτρόζη και τη μαλτοδεξτρίνη. Εκτινάσσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν περιέχουν κανένα θρεπτικό συστατικό.

Τέλος, χρησιμοποιήστε με φειδώ μελάσα, σιρόπι σφενδάμου, νέκταρ αγαύης, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και μέλι. Παρόλο που περιέχουν ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, είναι ως επί το πλείστον επεξεργασμένες τροφές (με εξαίρεση το ανεπεξέργαστο μέλι) και έχουν σχετικά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Πηγές

www.naturalnews.com/042996_sugar_alternative_sweeteners_glycemic_index.html
en.wikipedia.org/wiki/High_fructose_corn_syrup
www.kalliergo.gr
en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_organism
en.wikipedia.org/wiki/Molasses
www.herb.gr/index.php/news/Agave_Americana/


« Προηγούμενο 3/3 Επόμενο

Διαβάστηκε 14960 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 17:53
ilias

Ιστότοπος: www.altermarket.com
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια