Βότανα-Κήπος

Του Ανδρέα Παπασταύρου, Διδάκτορα Γεωπονικών Επιστημών

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά είναι μια κατηγορία φυτών από τα οποία παράγονται προϊόντα με υψηλή ζήτηση στην αγορά.

Η επιχειρηματική καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών είναι απαραίτητη ώστε ο καλλιεργητής να επωφεληθεί από τη διείσδυση των προϊόντων αυτών στους καταναλωτές. Ένα άναρχο ξεκίνημα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αποτυχία και πιθανόν οικονομική ζημιά στην επένδυση.

Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 00:00

Αρωματικά φυτά και προϊόντα video - ΕΤ3 Αληθινά Σενάρια

Γράφτηκε από τον

Η εκπομπή "Αληθινά Σενάρια" της ΕΤ3 μας έχει συνηθίσει σε καλές και ποιοτικές παραγωγές.

Στις 29 Νοεμβρίου 2012, η εκπομπή "Αληθινά Σενάρια" παρουσίασε το θέμα  "Αρωματικά φυτά και προϊόντα".

Ακολουθεί ο σύνδεσμος προς το video της εκπομπής το οποίο αξίζει πραγματικά να δείτε!

Το video είναι μη καταχωρημένο και δεν είναι προσβάσιμο με το συνηθισμένο τρόπο. Θα πρέπει να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να το δείτε.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 13:32

Aloe Vera (Αλόη Βέρα) καλλιέργεια και πληροφορίες

Γράφτηκε από τον

καλλιέργεια Αλόης Βέρα aloe vera

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

Η Αλόη Βέρα μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στο χώμα όσο και σε γλάστρες.

Η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό που από άλλους παρουσιάζεται ως φυτό με σχεδόν μαγικές ιδιότητες και από άλλους ως ένα υπερτιμημένο φυτό του οποίου η χρήση ελοχεύει κάποιους κινδύνους.

Η Aloe Vera είναι ένα φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες. Ανήκει στην οικογένεια "Xanthorrhoeaceae", υποοικογένεια "Asphodelaceae", το γένος "Aloe". Τα άλλα είδη που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία είναι τα aloe parvula, aloe peglerae και aloe dichotoma. Υπάρχουν περισσότερα από 250 είδη Αλόης. Το πιο χρήσιμο όμως ανάμεσα σε αυτά, είναι η Aloe Vera. Για το λόγο αυτό η Aloe Vera αποκαλείται και "Αλόη η γνήσια". Το vera, το δεύτερο συνθετικό του ονόματος του είδους σημαίνει "γνήσια ή αληθινή ". Η Αλόη Βέρα είναι ένα αυτοφυές φυτό της Αφρικής. Συναντάται συχνά στην Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, την Αίγυπτο, την Ινδία και το Σουδάν.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 20:41

Goji Berry - Τι είναι;

Γράφτηκε από τον


Καρποί Goji berry


Φυτό Goji berry

Για τους πολλούς είναι εντελώς άγνωστα τα Goji berry. Στον χώρο της υγιεινής διατροφής όμως, τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα ότι είναι από τα πιο αγαπημένα φρουτάκια. Κυρίως οι αθλητές και αθλούμενοι, αλλά και γενικότερα οι άνθρωποι που ακολουθούν υγιεινή διατροφή, τα χρησιμοποιούν παρά την αυξημένη τιμή τους. Αυτό μου έδωσε την ώθηση να ψάξω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φυτό και την καλλιέργειά του.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:37

Χρήσιμες πληροφορίες για την καλλιέργεια του φυτού ιπποφαές

Γράφτηκε από τον

ιπποφαές - καλλιέργεια
Ιπποφαές - Καλλιέργεια

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια του φυτού ιπποφαές, αναρτώ αυτές τις ερωτήσεις και απαντήσεις από τη μίνι συνέντευξη που είχα σήμερα με το κ. Χρήστο Τράντη από το Ι.Π.Α.Δ.Μ. (Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας).

 

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010 10:56

Πληροφορίες για το φυτό ιπποφαές

Γράφτηκε από τον

ιπποφαές

Το φυτό ιπποφαές έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των καλλιεργητών. Οι καρποί του θεωρούνται ότι ανήκουν στην κατηγορία υπερτροφές (superfoods), λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχουν.

Υπάρχουν πολλά άρθρα από τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε την ανακάλυψη του ιπποφαούς. Ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω.