× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22214 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
δεν μου είπες τίποτε για τα φυτά μου.... εχω ήδη καρπό απο τις χαλαπενιος και απο ενα φυτό συνόλου τριών χαμπανέρος. απλα δεν γνωρίζω τι σοι χαμπανερος ειναι. κόβω οταν κοκκινίσουν;
οι γλάστρες απ οτι βλέπεις είναι μικρές και διατηρω τα φυτά εκεί για να μπορέσω να τις μεταφέρω θεσσαλονίκη με τα πρώτα κρύα. θα αντέξουν τον χειμώνα ;
να περνας καλά
θεολόγης
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by theologis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22215 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλε Θεολόγη, καλημέρα.
Δεν είχα καταλάβει οτι θέλεις να πώ τη γνώμη μου για τα φυτά σου.
Η πρώτη φωτογραφία δείχνει οτι η χαλαπένιο σου καρποφορεί κανονικά, όμως οι καρποί που βλέπω είναι μικροί σε μέγεθος. Είναι όμως κόκκινοι, άρα ωριμάζουν. Στη δεύτερη φωτογραφία τι ακριβώς φυτό υπάρχει? Αν είναι χαμπανερο, εγώ δεν έχω δει σε τέτοιο σχήμα, παραπέμπει μάλλον σε Jolokia. Είπες ότι τις κόβεις όταν κοκκινίσουν. Εχουν κοκκινίσει καθόλου μέχρι τώρα? Πιστεύω πως αν αυτός ο καρπος κοκκινίσει, τότε πρόκειται για Bhut Jolokia και δεν σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις. Ισως όμως να είναι πράγματι χαμπανερο, ρώτα τον Δημήτρη πού βρήκε το σπόρο, θα βγάλουμε συμπέρασμα.
Οι γλάστρες σου είναι πράγματι μικρές. Αυτό βέβαια κάνει τη μεταφορά εύκολη, αλλα, όπως καταλαβαίνεις δεν επαρκεί αυτό το μέγεθος για τις χαμπανέρος οι οποίες είναι πολυετείς. Οι χαλαπένιος έτσι κι αλλιώς δεν θα ζήσουν του χρόνου - εγώ κάθε χρόνο βάζω καινούργιες. Οι χαμπανέρος σίγουρα θα τον περάσουν το χειμώνα, πίσω όμως απο τζαμαρία. Τό πώς θα τις αλλάξεις μετά και θα τις βάλλεις σε μεγάλες γλάστρες που θα μεταφέρονται μόνο με φορτηγάκι...είναι πρόβλημα που μάλλον δεν έχει λύση - έχει δηλαδή, αλλά αυτή ονομάζεται θερμοκήπιο στη Χαλκιδική, με όλα τα παράπλευρα επακόλουθα (διαζύγια, διατροφή, κλπ., εννοείται αστειεύομαι !).
Σε παρακαλώ να μου πείς για το φυτό της δεύτερης φωτογραφίας. Μου κάνει εντύπωση που λες οτι κόβεις όταν κοκκινίζουν. Αλλά σίγουρα δεν είναι η Red Habanero, απο το σχήμα της. Τί να πώ..?
Περιμένω νέα σου.
Υ.Γ. Δες κι εσύ με προσοχή το gardenforum.gr/forum/index.php?topic=612.0 αν σου θυμίζει κάποιο είδος αυτό το σχήμα των πιπεριών σου.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22216 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Τασο δεν εχω κόψει ακόμη καμια πιπεριά αυτές που βλέπεις είναι οι πρώτες που ΄΄εσκασαν΄΄ και περιμένω να μεγαλώσουν και ανάλογα με την εξέλιξη τους να τις κόφω και να δώ τα αποτελέσματα. Πρέπει να τις μεαφέρω στην θεσσαλονίκη γιατι εδω αν τις αφήσω ακόμη και σε ζεστο μέρος ο γιος μου δεν πρόκειται να τις προσέξει και θα ξεραθούν οπότε μάλλον θα θυσιασθούν .... ίσως να τις μεταφέρω στις ήδη υπάρχουσες γλάστρες και να τις αλλάξω στην θεσσαλονίκη αλλά αν καταφέρω να τις διατηρήσω τον χειμώνα πάλι θα έχω πρόβλημα οταν θα ερθει η ωρα να μεταφερθω πάλι εδω....
θα δω την εξέλιξη τους προς το παρον και θα αποφασίσω.... ισως καταφέρω να βάλω σπόρο εγω αν και αυτος που εχω είναι 3-4 χρόνων σε φακελλάκι και μπορεί να μην εχει απόδοση μετα απο τόσα χρόνια... τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει και θα τις αφήσω λίγο ακόμη να μεγαλώσουν και θα κόψω μια για δοκιμή.... και βλέπουμε τα αποτελέσματα..... θα προτιμούσα οι χαλαπένιος να είχαν μεγαλύτερη παραγωγή και να αποθηκεύσω μερικές σε λάδι που είναι για μένα η προτιμώτερη και πιο αγαπημένη φύλαξη.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22217 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Θεολογη χαιρετω και χαίρομαι που σε βρισκω συνδεμένο . Χαιρετω επισης τον Τασονησιώτη .

Βαλε τις πιπεριες σε 10λιτρες τουλάχιστον γλάστρες και μην ανησυχεις για τη μεταφορά . Για τα περαιτέρω επίσης μην ανησυχεις καθόλου . Θα σου δώσω όλη την τεχνογνωσία οταν ερθει η ώρα .
Οι σπόροι που έδωσαν και τις δικές σου πιπεριές ειναι απο την δική μου σποροπαραγωγή . Απλώς δεν θυμάμαι ποιά φυτά σου έδωσα . Το φυτό της δεύτερης φωτο είναι Bhut . Aπορώ πάντως πως έχεις παραγωγή σε τόσο μικρή γλάστρα . Καλοφάγωτες να είναι . Και του χρόνου

Θα τα ξαναπούμε . Καλά να περνάτε .

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22218 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου ρε Δημήτρη καιρό έχουμε να τα πούμε. Οντως και εγώ εξεπλάγην με το οτι εχω καρπό . Βέβαια μόνο σε μια απο τις τρεις χαμπανερος και απο την χαλαπενιο. Οι άλλες ακόμη μεγαλώνουν και δεν εχουν βγαλει ανθος. Σκέπτομαι μετα τον αύγουστο να τις βάλω σε μεγάλες γλάστρες και να δω αν θα καταφέρω να τις διατηρήσω τον χειμώνα. Αλλοιως ευελπιστώ στην καλή σου διάθεση να μου ξαναδώσεις κανενα φυτο την άνοιξη.. :) θα κάνω βεβαια και εγω μια προσπάθεια ακόμη την άνοιξη με τα σπόρια που μου έμειναν και ελπίζω να τα καταφέρω. Καλό καλοκαίρι να έχεις αν δεν εχεις πάρει άδεια ακόμη

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22219 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
απορια .... ειπες οτι ειναι δικός σου σπόρος, δλδ κράτησες σπόρο απο τις πιπεριές σου; δεν είναι υβρίδια; μπορω και εγω να κρατήσω μια πιπερια για του χρόνου; Αυτη η Bhut που λές κοκκινίζει ; πότε θα πρέπει να τις κόψω;

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22220 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φυσικα και ειναι δικος μου ο σπόρος . Ουδέποτε αγόρασα σπόρο . Την πρώτη φορά μου έδωσαν και εγω που δωρεάν έλαβα , δωρεάν δίδω .
Κόβουμε μόλις κοκκινίσει ο καρπός.Δεν τον αφήνουμε κόκκινο για πολλές μέρες πάνω στο φυτό γιατί ετσι γερνάει . Οι bhut ωριμάζουν νωρίτερα απο τις κουβανέζες και αυτές νωρίτερα απο τις σκορπίνες .
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": theologis

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22221 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

dgkipouridis έγραψε: Φυσικα και ειναι δικος μου ο σπόρος . Ουδέποτε αγόρασα σπόρο . Την πρώτη φορά μου έδωσαν και εγω που δωρεάν έλαβα , δωρεάν δίδω .
Κόβουμε μόλις κοκκινίσει ο καρπός.Δεν τον αφήνουμε κόκκινο για πολλές μέρες πάνω στο φυτό γιατί ετσι γερνάει . Οι bhut ωριμάζουν νωρίτερα απο τις κουβανέζες και αυτές νωρίτερα απο τις σκορπίνες .

Πόσο καιρο κάνει να αποδόσει η bhut jolokla η και η trinidad scorpion ....εχω γυρω στις 4 αλλα ειναι με 7-8 φυλλαράκια ...τι λές θα εχω κανα καρπό μεσα σεπτεμβριου ???
Επίσης να την σκεπάσω με ναυλον σακουλα να εχουν μόνο το φως τους με λίγες τρύπες φυσικά και να την έχω όλη την μέρα στον ήλιο ??κάποιοα δοκιμή που εχω κάνει την σκλεπασα με μπλε ανοιχτοχρωμη έχει φως μέσα εμώ έξω εχει την ζέστα του καλοκαιριου μέσα βράζει και το κυριότερο δεν εξαντλεί το νερό που τα ρίχνω

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22223 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου κι απο μένα, Δημήτρη.
Χαίρομαι που φάνηκες μετά απο αρκετό καιρό. Επίσης χαίρομαι που δεν έπεσα έξω στη δεύτερη φωτογραφία του Θεολόγη - κάτι μου πήγαινε σε Bhut jolokia. Εχω τη γνώμη οτι πρέπει να τη δοκιμάσει με μεγάλη προσοχή, το κάψιμό της είναι επιπέδου scorpion.
Σπόρους κρατώ κι εγώ κάθε χρόνο. Και η εμπειρία μου είναι οτι η φυτρωτικότητά τους είναι πολύ καλή, άσχετα με το οτι είναι υβρίδια. Αλλωστε τί άλλο εκτός απο υβρίδιο θα μπορούσε να είναι ενας σκορπιός ή μιά καρολίνα, αφού απο την αρχική τους δημιουργία είναι διασταυρώσεις.
Να τα λέμε.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22224 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Παλικάρια, ξαναχαιρετώ.

Αν και δεν είναι την θεματολογίας του φόρουμ, οι 3 πρώτες φωτογραφίες (69 - 70 - 71) είναι η θέα από το μπαλκόνι μας, σήμερα Κυριακή πρωί, από Νότο προς Βορρά. Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος δεν φαίνονται γιατί είναι μουντή η ατμόσφαιρα.

Στην φωτογραφία 72 είναι μείγμα έτοιμο για χρήση στο πρωινό. Σύσταση: 20% orange habanero και 80% scorpion και bhut. Τρώγονται μια χαρά από τους "εθισμένους", σαν εμάς.

Στη φωτογραφία 76 είναι έτοιμο το Κυριακάτικο πρωινό, με κρασί και τσίπουρο κατά προτίμηση.

Sefis: Αν φέτος πάρεις παραγωγή θα είσαι πολύ τυχερός. Πάρεις δεν πάρεις φρόντισε να διατηρήσεις τα φυτά μέσα στο σπίτι, ώστε τον Μάιο να αρχίσουν να πετάνε κλαδιά και τον Ιούνιο να έχεις παραγωγή. Αφησε ελεύθερα τα φυτά, ασκέπαστα από νάυλον ή οτιδήποτε άλλο μέχρι να κρυώσει ο καιρός και να τα πάρεις μέσα.

Τάσο διακρίνω μια φοβία για καψίματα από το επίπεδο της Habanero και άνω. Είναι ζήτημα συνήθειας και κουλτούρας. Μια ιδέα είναι όλα.

Θεολόγη επαναλαμβάνω μή φοβάσαι τη μεγάλη γλάστρα, μεταφέρεται εύκολα, γιατί τα φυτά σου δεν θα προλάβουν να γίνουν μεγάλα. Μέσα στον Αύγουστο, αν είσαι στη Νικήτη, πιθανότατα θα ειδωθούμε, γιατί κάπου προς τα εκεί θα πάμε και εμείς.

Σας χαιρετώ, να περνάτε καλά.

Υ.Γ.: Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από τον φετινό γλαστρόκηπο, που περιλαμβάνει και πέντε πιπεριές από Over-Wintering.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": tasos66100

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα