× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22199 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22203 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

sefis έγραψε: Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής

Μπράβο! Είδες που τελικά τα κατάφερες! Θύμισέ μου ποιές ακριβώς είναι, η Jolokia ή Habanero?
Τάσος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22204 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Θα προλάβω να βγάλω ??
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22205 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε:

sefis έγραψε: Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής

Μπράβο! Είδες που τελικά τα κατάφερες! Θύμισέ μου ποιές ακριβώς είναι, η Jolokia ή Habanero?
Τάσος

Τάσο δεν μπορώ να σε απαντήσω γιατι τις μπερδεψα

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22206 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Οπως βλέπεις, έχω ήδη κρεμασμένες απο πρό-πέρισυ. Είναι για κλάμματα, μουμιοποιημένες και απορώ πως ακόμα δεν τις πέταξε η γυναίκα μου. Είναι χαλαπένιος (1) και ανάμεικτες καγιέν με χαλαπένιος και φασκόμηλο(2). Δεν ξανακρεμάω με τίποτα. Είναι τελείως άχρηστες, αν και η ιδέα που μου έδωσες για τρίψιμο κλπ, αξίζει να δοκιμαστεί και σήμερα μάλιστα.
Οσο για το θερμοκήπιο, να το πάρεις απόφαση. Εστω και κάτι πολύ απλό θα σου λύσει τα χέρια. Είναι τόσο βολικό που θα απορείς πώς τα βόλευες μέχρι τώρα χωρίς αυτό. Εγώ απ' όλη τη διαδικασία της παραγωγής, χαίρομαι περισσότερο που βλέπω τεράστια φυτά τον



Ιανουάριο, που κάνω συγκομιδή σε χρόνους απίθανους και κάνω σπορά όποτε θέλω. Μην το τρενάρεις και δεν είναι καθόλου απαραίτητο να κάνεις πολυτέλειες και ακριβές κατασκευές. Κι έπειτα θα δείς οτι είναι κάτι που θα το βελτιώνεις κάθε χρόνο με πολύ άνεση. Φαίνεται πως είσαι ο πιό δραστήριος απ' όλους μας και δεν αξίζει να παιδεύεσαι άσκοπα με την "ανοιχτή" φύση μόνο.
Γειά σου και καλή εβδομάδα.
Τάσος.[/quote

Τάσο !!!
Με εβαλες σε σκέψη για το θερμοκήπιο !!τα εχω σε ζαρντινιέρα να τα σκεπάσω με μια σακούλα σαν να είναι σε θερμοκήπιο να ειναι μέσα σε αυτην όλο το 24ώρο ,υπόψην η ζρντινιλερα είναι μόνινμα στο ήλιο

Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22207 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε:

sefis έγραψε: Ηδη εχω 4 και μία εχτες που πετάχτηκε 5
Τις εχω στον ήλιο ολημερής

Μπράβο! Είδες που τελικά τα κατάφερες! Θύμισέ μου ποιές ακριβώς είναι, η Jolokia ή Habanero?
Τάσος

Εχτές πετάχτηκε το άλλο μπουμπούκι και ειναι νομίζω η jolokla η Τρινινταντ σκορπιός

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22209 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΗΛΙΑ !
Εύχομαι ό,τι επιθυμείς.
Τάσος (Σήμερα, 20 Ιουλίου)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22210 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Εχω μεγάλο πρόβλημα με τη σύνδεσή μου στο internet στο νησί.
Σήμερα τα κατάφερα να ευχηθώ "Χρόνια Πολλά" στον Ηλία, να απαντήσω σε ερωτήματα του sefis και να σας πω για την εμπειρία μου με τίτλο "Δοκιμή Trinidad Scorpion στο μεσημεριανό φαγητό".
Λοιπόν, φίλε sefis, απο τις φωτό που βλέπω δεν είναι δυνατον να έχεις φέτος παραγωγή. Αν όμως προστατέψεις τα φυτά σου τον χειμώνα (τό θερμοκήπιο που σκέφτεσαι) τότε θα τα δείς την άνοιξη γεμάτα λουλουδάκια και προς το τέλος Μαϊου θα έχεις καρπούς.
Trnidad Scorpion: Προσοχή, Θεολόγη, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος φίλος ! Σήμερα είπαμε να δοκιμάσουμε αυτά που κουβαλήσαμε στο νησί - ψημένα στην κατάψυξη, κατά σύσταση Θεολόγη.
Βγάζουμε λοιπόν ΜΙΑ, αυτήν που μοιάζει στο σχήμα με την καρολίνα. Σε μικρό πιατάκι του καφέ, λαδάκι, λίγο ξυδάκι, μαλάκωσε η πιπεριά. Με το πηρούνι και το μαχαιράκι κάνω την εγχείρηση και βγάζω τους σπόρους. Γλείφω το πηρούνι για να σκουπίσω τα λαδάκια. Και τρελαίνομαι..! Γελάνε οι συνδαιτημόνες, η τολμηρή γυναίκα μου βουτάει το ψωμί στο πιατάκι, όπως κάνει πάντα με τις habaneros, μόνο που αυτή τη φορά τρελαίνεται κι αυτή, σηκώνεται και ψάχνει στο ψυγείο για παγωτό. Ενας φίλος, αλλά κι εγώ ο ξύπνιος, βάζουμε απο ενα μικρό κομματάκι σε λίγο τυρί. Ακόμα τρέχουν τα δάκρυα - έχω και σχετικά πρόσφατα εγχειρισμένο μάτι!
Φίλοι μου, το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι: Για τους λάτρεις του καυτερού, η ¨οροφή" είναι η Habanero. Απο κει και πάνω (σκορπιός, καρολίνα) γίνεται σαχλαμάρα και έχει ενδιαφέρον μόνο για τους ανισόρροπους που βλέπουμε στο youtube. Ενώ με τη habanero απολαμβάνεις το κάψιμο σε όλες τις συνταγές, φάγαμε πριν λίγες μέρες μια περίφημη ομελέτα, όπως την προτείνει στο Habanero Maddness.
Αυτά, φίλοι μου, μαζί με λίγες φωτο απο το κτηματάκι μου στο νησί:
1. Η Birds Eye που μεταφέρθηκε στο νέο της περιβάλλον- να δούμε την αντίδρασή τη στον αέρα.
2. Η συκιά που είναι να τη λυπάσαι και όμως είναι...
3. ...γεμάτη σύκα.
4. Ο εξαιρετικός μου φοίνικας, με τη φοβερή συκιά δίπλα του.
5. Η καθόλου άσχημη πρόσβασή μου στη θάλασσα.
Γειά σας,
Τάσος.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22211 από theologis
Απαντήθηκε από theologis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Τάσο Καλησπέρα. Διάβασα το μυνημα σου την ώρα που πίναμε καφέ παρέα με φίλους και μας έπιασαν τα γέλια. Όλοι οι δικοί μου είναι πάντα υποψιασμενοι κάθε φορά που τους έχω τραπέζι με τα φαγητά αν είναι καυτερά η οχι. Θα προσπαθήσω να βάλω μερικές φωτογραφίες από την πρόοδο των δικών μου φυτών. Ήδη έχω καρπό. Απλά γνωριζω τις χαλαπενιος αλλά οι χαμπανερος δεν ξέρω ποικιλίες αν και ο Δημήτρης που μου έδωσε τα φυτά μου τις είχε πει. Τέλος πάντων απ ότι βλέπω θα έχω και εγώ μια εμπειρία σε λίγο σαν την δική σας. Να περνάς καλά.
Συνημμένα:
Last edit: 7 Χρόνια 9 Μήνες πριν by theologis.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 9 Μήνες πριν #22212 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Γειά σου Θεολόγη.
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις φωτογραφίες, αλλά φαίνεται οτι κι εσύ εχεις το προβληματάκι να ανεβαίνουν "πλαγιαστές" ενώ στο αρχείο είναι "όρθιες" κανονικά. Αλλες μου ανεβαίνουν σωστά. Δεν θα καταλάβω ποτέ την κομπιουτεροτεχνολογία.
Και για να μήν ξεχνάμε το κυρίως θέμα και να το έχεις πάντα στο μυαλό σου όταν έχεις τραπέζι τους φίλους σου: ΄Αλλο καυτερά- έστω πολύ καυτερά- και άλλο σκορπιοί και καρολίνες. Πρός Θεού μη δοκιμάσεις, είμαι σίγουρος πλέον οτι χρησιμοποιούνται μόνο για φαρμακευτικούς σκοπούς, πιθανόν για έμπλαστρα κλπ. Και το λέω εγώ που πραγματικά έχω φάει υπερβολικά καυτερά -στον Παναμά- όμως μέχρι χαμπανέρο. Οσο για τις χαλαπένιος είναι περίπου πενήντα φορές χαμηλώτερης καυστικότητας απο τις χαμπανέρος. Δεν έχουν καμμία σχέση με τα δηλητήρια που λέμε.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την κλίμακα Scoville:
Carolina Reaper
1,569,383 - 2,200,000 Scoville Units

Trinidad Moruga Scorpion
1,200,000 - 2,000,000 Scoville Units

Trinidad Scorpion "Butch T" Pepper
1,463,700 Scoville Units. Capsicum

Naga Viper
1,382,118 Scoville Units.

Trinidad 7 Pot/Pod
Over 1,000,000 Scoville Units.

Trinidad 7 Pot/Pod Primo
1,000,000 Scoville Units.

Bhut Jolokia, Naga Jolokia or The Ghost Pepper
800,000 - 1,041,427 Scoville Units.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chocolate Habanero (Jamaican Hot Chocolate)
425,000 - 577,000 Scoville Units.

Caribbean Red Habanero
300,000 - 475,000 Scoville Units

Red Savina Habanero
200,000 - 577,000 Scoville Units.

Yucatan White Habanero
200,000 - 500,000 Scoville Units.

TigerPaw-NR Habanero
265,000 - 328,000 Scoville Units.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Cayenne Chile Pepper
30,000 - 50,000 Scoville Units.

Jalapeno Pepper
2,500 - 10,000 Scoville Units.

Purple Jalapeno Pepper
2,500 - 10,000 Scoville Units.
Κρίνε μόνος σου πού βρίσκεται η καγιέν και η χαλαπένιος. Επίσης, καταλαβαίνεις γιατί λέω οτι η habanero είναι η "οροφή".
Σε χαιρετώ,
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.149 δευτερόλεπτα