× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Φυτοφάρμακα και λιπάσματα

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2409 από Κράνιος
Φυτοφάρμακα και λιπάσματα δημιουργήθηκε από Κράνιος
Θα ήθελα ν' ανοίξουμε συζήτηση γύρω απ' αυτό το μεγάλο ζήτημα. Να συγκεντρώσουμε πληροφορίες και να σκεφτούμε τι είναι καλό και τι είναι κακό. Δε χρειάζεται να κάνουμε αναλύσεις και να αραδιάσουμε σκέψεις και προτάσεις εδώ. Φίλοι μου δώστε πληροφορίες. Δεν είμαι γνώστης. Είμαι γενικά ανήσυχος.
http://e-geoponoi.gr/2010-01-30-20-21-46/4562-2011-07-30-08-58-37.html

Το 80% των θανάτων; Γράφει: "Η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε μελέτη της το 2009 απέδειξε ότι, σε αγροτική περιοχή της Ελλάδας, το 80% των θανάτων οφειλόταν στην χρήση φυτοφαρμάκων."
Ωραία! Και τι προτείνεις αγαπητέ;


"Είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν εφαρμόζουμε φυτοφάρμακα κοντά σε υδροφόρους ορίζοντες (παραποτάμιες περιοχές, λίμνες, ρέματα, μεγάλα αρδευτικά κανάλια)" Τι ωραία τα λέει!

Μα ένας προσεκτικός γεωργός θα προσέξει κύριοι ότι η οδηγία αυτή είναι για γέλια! Για την πλάκα! Γνωρίζετε εσείς κάποιο χωράφι που να μην έχει κοντά του υδροφόρο ορίζοντα;
Και η φράση "πολύ προσεκτικοί"; Μου το κάνει λιανά ο Γεωπόνος;
Μας κάνει την καρδιά περιβόλι και ύστερα μας κερνά ένα σφηνάκι δηλητήριο, με οδηγίες χρήσεως;
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_09/08/2011_401637


Εμπλέκεται, μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι επιθεωρητές, σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης βιομηχανικών αποβλήτων, σε συνεργασία με πλήθος «εταιρειών – δορυφόρων», που εκτός των οργανικών απορριμμάτων αναμειγνύουν και επικίνδυνα απόβλητα, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία, στην περίπτωση που το προϊόν καταλήγει σε καλλιέργειες.

Δε μας αφορά, έτσι; Τι μας νοιάζει! Ηρέμησε Κράνιε! Θα σώσεις εσύ τον κόσμο; Αφού του αρέσει το γυαλιστερό, το στρογγυλό, το συσκευασμένο, εσύ πώς το παίζεις; Φάε τις ντοματούλες σου τις σκληρές, τις σημαδεμένες από ζουζούνια και κοίτα τη δουλειά σου! Αυτές ντε, που δεν πουλιούνται πουθενά!
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Κράνιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα