× Συζητήσεις για θέματα που δεν έχουν σχέση με τον κήπο ή τις καλλιέργειες.

Το λεξικο του sunrize στο kalliergo

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2520 από sunrize
Το λεξικο του sunrize στο kalliergo δημιουργήθηκε από sunrize
ΑΦΡΟΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άφρονας είναι ο ανόητος και ο άμυαλος άνθρωπος. Ο Ιησούς είπε στους μαθητές του την παραβολή του άφρονα πλουσίου, για να δείξει ότι πολλοί άνθρωποι είναι απερίσκεπτοι και ενδιαφέρονται μονάχα για ασήμαντα και μάταια πράγματα, ενώ αδιαφορούν και δε σκέπτονται καθόλου τα σημαντικά που τους ομορφαίνουν τη ζωή τους.

Ο άφρονας πλούσιος του ευαγγελίου θεωρεί τον εαυτό του ευτυχισμένο, επειδή έχει άφθονα σιτηρά. Δε νιώθει καμιά άλλη ανησυχία. Σκέπτεται μόνο τις αποθήκες του που γέμισαν και θέλει να φτιάξει καινούριες για να χωράνε όλη του τη συγκομιδή.

Ο άφρονας ξεχνάει ότι υπάρχει ο θάνατος και ότι όλα αυτά είναι άχρηστα, όταν έρχεται αυτός.

www.livepedia.gr/index.php/%CE%86%CF%86%...BF%CE%BD%CE%B1%CF%82
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2521 από DOMVOS
Απαντήθηκε από DOMVOS στο θέμα Το λεξικο του sunrize στο kalliergo
Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου.
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2522 από sunrize
Απαντήθηκε από sunrize στο θέμα Το λεξικο του sunrize στο kalliergo
Το νοημα της ζωης σε πεντε φρασεις
news247.gr/kosmos/People-world/gynaika_p...ie_ware.1098633.html
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2523 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Το λεξικο του sunrize στο kalliergo
Αγαπητέ sunrize,

Μπήκα κι εγώ ελπίζοντας να δω ένα λεξικό καλλιεργητικών όρων και βρήκα ένα λεξικό όρων που εκφράζει εσένα προσωπικά και ίσως πολλούς ή λίγους επισκέπτες.

Σίγουρα, ο τίτλος το θέματος "Το λεξικό του kalliergo" δεν εκφράζει αυτό που είναι.

Γι' αυτό και τον άλλαξα σε "Το λεξικο του sunrize στο kalliergo". Τώρα είναι πιο σωστό.

Πάντως έμμεσα έθεσες ένα πολύ σοβαρό θέμα. Όλοι μας χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις. Έχουν όμως για όλους μας την ίδια σημασία; Ζωγραφίζουν στο μυαλό τις ίδιες εικόνες;

Συχνά, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι κοινές λέξεις που χρησιμοποιούμε, οι κοινές εκφράσεις, περιγράφουν τα ίδια βιώματα, τις ίδιες εμπειρίες. Πόσο λάθος είναι αυτό!

Αυτό το λάθος γίνεται πολύ κατανοητό, σε απλοϊκές περιπτώσεις όπως αυτές της υποστήριξης ενός πελάτη από το τηλέφωνο σε θέματα πληροφορικής. Σε αυτή την περίπτωση, ο κώδικας επικοινωνίας, επειδή αναφέρεται σε ένα πεπερασμένο γνωστικό σύνολο πρέπει να είναι απλός. Κι όμως δεν είναι. Εκεί καταλαβαίνεις το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που λέει ο άλλος και αυτό που εννοεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "άνοιξα τον υπολογιστή και δε βλέπω τίποτα".

Εσύ καταλαβαίνεις ότι ανοίγοντας τον υπολογιστή βλέπει μαύρη οθόνη και δεν προχωρά παραπέρα, ενώ εκείνος εννοεί ότι ο υπολογιστής ξεκίνησε κανονικά, φόρτωσε λειτουργικό, έκανε login και όταν κάνει κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος που χρησιμοποιεί, το πρόγραμμα δεν εκτελείται όπως πριν.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό, ανά διαστήματα, να βεβαιωνόμαστε ότι χρησιμοποιούμε τους ίδιους κώδικες επικοινωνίας. Διαφορετικά υπάρχουν παρεξηγήσεις. Παρεξηγήσεις που γενικά είναι ανώδυνες και εύκολα αναστρέψιμες, αλλά κάποιες φορές επώδυνες και τραγικές.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com
Last edit: 12 Χρόνια 6 Μήνες πριν by ilias.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2524 από sunrize
Απαντήθηκε από sunrize στο θέμα Το λεξικο του sunrize στο kalliergo
Εχεις δικιο Ηλια, ο τροπος που χρησιμοποιουμε τη γλωσσα ειναι ιδιαιτερα συνθετος και τα μηνυματα που μεταφερει ειναι δεκτικα στους αλλους πολλες φορες με τροπο διαφορετικο και ισως αλλοιωμενα απο το νοημα της εκφρασης της.
Οταν καποια πραγματα δεν ειναι αυτονοητα τοτε μπορει να συλλαμβανονται με διαφορετικο τροπο στο μυαλο του συνομιλητη μας ή απο καποιον αλλο φιλο που ερχεται για πρωτη φορα στο kalliergo.
Οταν μια λεξη ή μια φραση μας ειναι διχασμενη στο μυαλο των αλλων μπορει να παρει τη μια ή την αλλη ερμηνεια.Ειναι σαφες.
Χρειαζεται να ειμαστε προσεκτικοι και φτωχοι στο λογο μας και οι προθεσεις μας οταν κανουμε συζητηση κατ'αρχας να ξεκινανε με αγνα και ειρηνικα αισθηματα.Ετσι κι αλλιως οταν αυτο δεν συμβαινει ειναι φανερο.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by sunrize.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2568 από sunrize
Απαντήθηκε από sunrize στο θέμα Το λεξικο του sunrize στο kalliergo
Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ
Αυτος ο "ακατανομαστος" οταν ανελαβε την διευθυνση του κρατους
εδωσε ενα ορκο, ενα ορθοδοξο θρησκευτικο ορκο.Ειναι συνηθισμενο να ορκιζονται ανωτεροι αξιωματουχοι, κυβερνητικοι καπεταναιοι και οι πραξεις τους να διατηρουν αποσταση.Στο θεατρο αυτο ειμαστε χρονια θεατες.Γιατι δεν αφηνουν ησυχη και ανεξαρτητη τη θρησκεια οι σημερινοι γραμματεις και φαρισαιοι???Θα κανει καλυτερα και αποδοτικοτερα τη δουλια της και με μικροτερο κοστος για τους φορολογουμενους.Αλλωστε τα λογια του Χριστου δεν τους ενδιαφερουν στην καθημερινοτητα και στην ουσια ειναι ξενα με τη λειτουργια της κρατικης μηχανης.Μηπως εχουν ξεχασει και χρειαζονται ιδιαιτερα μαθηματα???Και γιατι δεν το κανει αυτο η επισημη εκκλησια που ειναι η φυσικη ασχολια της να επαναφερει τους ασωτους και τους αμαρτωλους ???Στη ψυχη του λαου τους, στη ψυχη μας ειναι ανοιχτες οι πορτες της μεταμελειας και της συγχωρεσης.Ετσι λοιπον ειναι εκτεθειμενοι στη κριτικη μας οσο συνεχιζουν να συμπεριφερονται με σκληρο τροπο σε ατομα που εχουν αναγκη να επιβιωσουν και θα ειναι ακομα σκληροτερη η κριτικη μας οταν αγνοουν εκεινους που ειναι καθηλωμενοι απο κινητικα προβληματα και αλλοιμονο οι αχρηστοι εξουσιαστες δεν μπορουν να κανουν ενα θαυμα.Ας βγαλουνε οι "μασκαραδες" τη φορεσια του σοσιαλιστη.Τους πειραμε χαμπαρι!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα