× Συνταγές από μέλη

Κεφιρ..

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #19613 από polmoutz
Κεφιρ.. δημιουργήθηκε από polmoutz
Πηρα απο φιλο μια μικρη ποσοτητα σπορους (μυκητες) κεφιρ.
Ειχα πιει κανα δυο φορες του εμποριου και δεν μου πολυαρεσε.
Αφου πηρα λοιπον τους δικους μου σπορους ακολουθησα τις δοθησες απο αυτον οδηγιες και το αποτελεσμα με κατεπληξε.Το δροσιστικο σπιτικο κεφιρ ειναι εξαιρετικο.
Το συνηστο ανεπυφιλακτα.Με το που το πινεις νιωθεις....( καθοτι ειμαι βουνισιος και θαλασσα βλεπω μια φορα το χρονο,και αυτη οχι σιγουρα,συμβαινει λοιπον σε πολυ μικρους απανεμους κολπισκους η θαλασσα να ειναι τελειως ηρεμη,λαδι οπως λεμε)
...με το που το πινεις λοιπον νιωθεις τετοια ηρεμια στο στομαχι, ..λαδι.

Γινετε πανευκολα με το γαλα του εμποριου.
Οποτε αν θελετε κατι το διαφορετικο δοκιμαστε και καλιεργηστε κεφιρ. :) :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #19621 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Κεφιρ..
Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις περισσότερα για το κεφίρ;
- Τι είναι;
- Που χρησιμοποιείται;
- Γιατί αξίζει της προσοχής μας;
- Πως παρασκευάζεται;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #19627 από fanish1
Απαντήθηκε από fanish1 στο θέμα Κεφιρ..
Συμφωνώ με τον Ηλία. Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #19629 από polmoutz
Απαντήθηκε από polmoutz στο θέμα Κεφιρ..
Γεια.
Ειναι σαν το κουνουπιδι η μορφη του.
Η διαδικασια που ακολουθω για την παραγωγη του...

Αγοραζω ενα λιτρο γαλα με ολα τα λιπαρα.
Το αδειαζω μεσα σε ενα πλαστικο του ενος λιτρου απο γιαουρτι.
Ριχνω μεσα τους σπορους κεφιρ.
Το αφηνω εκτος ψυγειου ενα 24ωρο.Αν το εχω ξεκινήσει πρωι τοτε την αλλη μερα το πρωι το στραγγιζω και ξαναπερνω τους σπορους κεφιρ για το επομενο γαλα.
Μετα το στραγγισμα εχω ενα αρκετα παχυρευστο κεφιρ.Με μια υπεροχη γευση.
Αν το αφήσω περισσοτερες μερες εκτος ψυγειου γινετε πιο ξινό.

Τωρα τον χειμωνα δεν μπορω να πω οτι πινετε με πολυ ευχαριστηση.Αλλα το καλοκαιρι ειναι πολυ δροσιστικο.

Λενε οτι ειναι πολυ καλο για τον οργανισμο.

Το επομενο βημα μου ειναι να δοκιμασω να κανω λιγο τυρι.
Last edit: 5 Χρόνια 4 Μήνες πριν by polmoutz.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ilias

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #19634 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Κεφιρ..
Να είσαι καλά Polmoutz! Ευχαριστούμε για την απάντηση,

Ακούγεται ενδιαφέρον.
Τί γεύση έχει;

"Μοιάζει με κουνουπίδι"; Είναι φυτό;
Η περιγραφή σου μοιάζει με μύκητα.

Ευχαριστώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 4 Μήνες πριν #19635 από polmoutz
Απαντήθηκε από polmoutz στο θέμα Κεφιρ..
Ειναι μυκητας,απλα η αποικια του σε μεγαλο μεγεθος μιαζει με κουνουπιδι.
Η γευση του ειναι σαν ξυνογαλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.182 δευτερόλεπτα