× Συζητήσεις για Λαχανικά στο Μπαλκόνι ή την Ταράτσα.

Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22040 από ilias
Απαντήθηκε από ilias στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ευχαριστώ Τάσο!
Αναμένουμε τέλη Φθινοπώρου λοιπόν.

Καλά κι έκανες και υπενθύμισες τους βαθμούς καυστικότητας.
Γραμμένοι είναι τρομακτικοί. Που και να δοκιμάσεις...

"Αντίδοτο" υπάρχει;
Π.χ. στις απλές καυτερές πιπεριές το γάλα βοηθά να φύγει γρήγορα η κάψα.
Με τις σούπερ καυτερές πιπεριές τί γίνεται; Γνωρίζεις;

Όσο για την πρόσκληση στην Τήνο (για την οποία και σε ευχαριστώ πολύ!) την αφήνουμε ανοιχτή.

2019.kalliergo.gr - www.altermarket.com

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22042 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φωτο εχεις οταν είναι πολυ μικρες δηλ όταν φυτρώνουν???
Last edit: 7 Χρόνια 11 Μήνες πριν by sefis. Αιτία: λαθος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22043 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Αγαπητέ φίλε Ηλία,
Οπωσδήποτε θα σου στείλλω σπόρους, όταν θα έχω τη φετεινή συγκομιδή η οποία προβλέπεται να είναι πιο πλούσια απο την περσινή.
Κρίνε κι εσύ απο τους περσινούς χρόνους για να περιμένες:
-Σπορά 27/4/15.- Μεταφύτευση 13/6/15. -Συγκομιδή 23/11/15
Επειδή οι συνθήκες είναι περίπου ίδιες και φέτος, περιμένω συγκομιδή περι τα μέσα Νοεμβρίου.
Εννοείται οτι μιλάω για τις πολεμικές, δηλ. Habaneros, Trindad scorpion, Carolina reaper. Διότι αν ενδιαφέρεσαι μόνο για Cayeene - που δεν νομίζω- έχω να σου στείλλω και τώρα, είναι όμως περσινής εσοδείας και δεν πιστεύω οτι θα διατηρηθεί η βλαστητικότητά τους μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο που θα πρέπει να τους σπείρεις.
Υπομονή λοιπόν μέχρι το Φθινόπωρο, θα είμαι σίγουρα στην Τήνο, οπότε άν μπορείς να πεταχτείς θα σου γνωρίσω όλο το νησί όπως δεν το έχεις φανταστεί ποτέ - ακόμα κι αν το έχεις ήδη επισκευτεί!
Οσο για τη χρήση αυτών των πιπεριών, είναι όπως ακριβώς τα λες. Το γούστο είναι να τις παράγεις απο το σποράκι και να ξέρεις οτι παράγεις τις πιό καυτερές πιπεριές του κόσμου. Ούτε εγώ τις τρώω, εκτός από τις Habaneros, με πολύ προσοχή. Οι άλλες δύο διαβάζω οτι χρησιμοποιούνται κυρίως για κατασκευή αμυντικών σπρέϊ. Δεν νομίζω οτι μπορεί να τις φάει κανείς φρέσκιες, εκτός αν είναι Μεξικάνος 6ης γεννεάς, δηλ. Ινκας.



Τελειώνοντας, σου υπενθυμίζω τους βαθμούς καυστικότητας



(Scooville), για να εχεις πάντα κατα νουν περί τίνος ακριβώς μιλάμε:
--Cayeene: Μεχρι 65.00
Πριν καμοια βδομαδα εσπειρα bhut jolokla και scorpion !!!τις εχω σπειρει σε πλαστικο κεσεδακι του κιλου ,τα εχω εξω κατω απο δεντρο αλλά ο καιρος δεν μου τα λέει καλα
Εσυ που τα εχεις μήπως σε θερμοκήπιο ??









--Habanero: περ. 300.000
--Trinidad scorpion: περ.1.300.000
--Carolina reaper: περ. 2.200.000
Τα συμπεράσματα δικά σου.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22046 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλε sefis,
Στις σελίδες 2 και 3 θα δεις τις φωτό που θέλεις. Επίσης θα βρείς και πολλές χρήσιμες πληροφορίες, σε άλλες σελίδες, για το πώς φροντίζουμε να αναπτυχθούν αυτά τα φυτά.
Για να έχεις αυτήν την ανάπτυξη και την καρποφορία σ'αυτούς τους χρόνους, εννοείται οτι θα έχεις θερμοκήπιο. Οταν ο καιρός αλλάζει 3 φορές την ημέρα και ειδικά αυτά τα φυτά θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον, πώς μπορεί να γίνει χωρίς θερμοκήπιο..? Και όχι θερμοκήπιο της πλάκας, Εμένα λίγο έλλειψε να με χωρίσει η γυναίκα μου οταν το έφτιαξα. Η θερμοκρασία παίζει στους 26-29 βαθμούς και η υγρασία 70-80%. Και πάλι δεν λείπουν τα προβλήματα, ειδικά με τους scorpions και carolina. Η Bhut jolokia έχει επίσης πολλές δυσκολίες, αν όμως έχεις πολύ μεράκι θα τα καταφέρεις. Ενημερώσου όσο περισσότερο μπορείς για τα συγκεκριμένα φυτά, αν θέλεις μπορώ να σου δείξω αρκετά sites, αλλά και εδώ μέσα στο δικό μας forum θα βρείς πολλές χρήσιμες πληροφορίες από καλούς και παλιούς φίλους.
Καλή ευκολία.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22048 από dgkipouridis
Απαντήθηκε από dgkipouridis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Ηλία, αφού πρώτα συστηθώ ότι είμαι ότι ο Δημήτρης και Τάσο καλημέρα σας.

Με αφορμή τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας και σαν πολύ παλιός και έμπειρος καψαικινικός, έχω να παραθέσω κάποιες σκέψεις που έρχονται εν μέρει σε αντίθεση με τα προλεγόμενα του Τάσου.

1ον Κάψιμο μεγαλύτερο από 600 – 700 Κ είναι μη βαθμονομίσιμο από οποιονδήποτε σχεδόν άνθρωπο γιατί έτσι και αλλιώς είναι μη ανεκτό. Με λίγα λόγια τέτοια καψίματα είτε είναι 800 Κ είτε 2 Μ διαβάζονται από τους γευστικούς κάλυκες ως ίδια. Εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις διαγωνισμών ανάμεσα σε ανισόρροπους που δοκιμάζουν στις πόσες μονάδες κινδυνεύουν να πέσουν σε κώμα. Τότε θα μου πείτε γιατί κάθε τόσο παρουσιάζουν μια ποικιλία , «ας πούμε σταθεροποιημένο υβρίδιο» με περισσότερη καψαικίνη ? Ξεκαθαρισμένη απάντηση δεν έχω αλλά πιστεύω πως πρόκειται για ανταγωνισμό με στόχο τα ρεκόρ.

2ον Η ουσία είναι πως οι μερακλήδες με την καψαικίνη δεν είναι μερακλήδες για αυτήν καθ’ εαυτήν την καψαικίνη αλλά για δυο άλλους λόγους. Α)Για αρώματα των συγκεκριμένων ποικιλιών και Β) Για τις ενδορφίνες που εκκρίνει ο οργανισμός μετά από την κατανάλωσή τους.

Περιληπτικά να πω πώς από το επίπεδο των HABANEROS – FATALI – SCOTCH BONNET – DATIL και των ομόβαθμών τους και των BHUT JOLOKΙΑ που είναι σταθεροποιημένες ποικιλίες μέχρι και το επίπεδο των 2 + Μ είναι όλες Α) βρώσιμες ωμές ή συντηρημένες στις ανάλογες ποσότητες, επιπλέον των παρασκευασμάτων στα οποία μπορούν να περιέχονται και Β) και σπουδαιότερο είναι όλες τις ίδιας οικογένειας της CAPSICUM CHINENSE, όπου το θέμα είναι τα αρώματα.

Διάβασα τις δημοσιεύσεις σας το πρωί την Παρασκευή στις 05:30 και ενώ ετοιμαζόμουν να ψιλοκόψω ένα κοκτέιλ ποικιλιών που τα είχε βγάλει από την προηγούμενη η γυναίκα μου από την κατάψυξη, επειδή είμαι αργός στην χρήση του πληκτρολογίου τα υπαγορεύω τώρα και τα γράφει η γυναίκα μου.

Σας λέω λοιπόν πως εμείς τις τρώμε όλες τις ποικιλίες ωμές και λέω ποικιλίες γιατί ας πούμε κατά την άποψή μου οι καρολίνες και εν μέρει οι σκορπίνες είναι ακόμα ασταθείς ποικιλίες ή ημιασταθή υβρίδια, όπως το δει ο καθένας.

Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22049 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

dgkipouridis έγραψε: Ηλία, αφού πρώτα συστηθώ ότι είμαι ότι ο Δημήτρης και Τάσο καλημέρα σας.

Με αφορμή τις τελευταίες δημοσιεύσεις σας και σαν πολύ παλιός και έμπειρος καψαικινικός, έχω να παραθέσω κάποιες σκέψεις που έρχονται εν μέρει σε αντίθεση με τα προλεγόμενα του Τάσου.

1ον Κάψιμο μεγαλύτερο από 600 – 700 Κ είναι μη βαθμονομίσιμο από οποιονδήποτε σχεδόν άνθρωπο γιατί έτσι και αλλιώς είναι μη ανεκτό. Με λίγα λόγια τέτοια καψίματα είτε είναι 800 Κ είτε 2 Μ διαβάζονται από τους γευστικούς κάλυκες ως ίδια. Εξαιρούνται βέβαια οι περιπτώσεις διαγωνισμών ανάμεσα σε ανισόρροπους που δοκιμάζουν στις πόσες μονάδες κινδυνεύουν να πέσουν σε κώμα. Τότε θα μου πείτε γιατί κάθε τόσο παρουσιάζουν μια ποικιλία , «ας πούμε σταθεροποιημένο υβρίδιο» με περισσότερη καψαικίνη ? Ξεκαθαρισμένη απάντηση δεν έχω αλλά πιστεύω πως πρόκειται για ανταγωνισμό με στόχο τα ρεκόρ.

2ον Η ουσία είναι πως οι μερακλήδες με την καψαικίνη δεν είναι μερακλήδες για αυτήν καθ’ εαυτήν την καψαικίνη αλλά για δυο άλλους λόγους. Α)Για αρώματα των συγκεκριμένων ποικιλιών και Β) Για τις ενδορφίνες που εκκρίνει ο οργανισμός μετά από την κατανάλωσή τους.

Καλημέρα Τάσο
το υβρίδιο τι πειράζει σκριβώς

Περιληπτικά να πω πώς από το επίπεδο των HABANEROS – FATALI – SCOTCH BONNET – DATIL και των ομόβαθμών τους και των BHUT JOLOKΙΑ που είναι σταθεροποιημένες ποικιλίες μέχρι και το επίπεδο των 2 + Μ είναι όλες Α) βρώσιμες ωμές ή συντηρημένες στις ανάλογες ποσότητες, επιπλέον των παρασκευασμάτων στα οποία μπορούν να περιέχονται και Β) και σπουδαιότερο είναι όλες τις ίδιας οικογένειας της CAPSICUM CHINENSE, όπου το θέμα είναι τα αρώματα.

Διάβασα τις δημοσιεύσεις σας το πρωί την Παρασκευή στις 05:30 και ενώ ετοιμαζόμουν να ψιλοκόψω ένα κοκτέιλ ποικιλιών που τα είχε βγάλει από την προηγούμενη η γυναίκα μου από την κατάψυξη, επειδή είμαι αργός στην χρήση του πληκτρολογίου τα υπαγορεύω τώρα και τα γράφει η γυναίκα μου.

Σας λέω λοιπόν πως εμείς τις τρώμε όλες τις ποικιλίες ωμές και λέω ποικιλίες γιατί ας πούμε κατά την άποψή μου οι καρολίνες και εν μέρει οι σκορπίνες είναι ακόμα ασταθείς ποικιλίες ή ημιασταθή υβρίδια, όπως το δει ο καθένας.

Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22050 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλημέρα Δημήτρη.
Πάντα χαίρομαι οταν γράφεις γιατί πάντα έχεις να πείς πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα.Προσπάθησε να εμφανίζεσαι συχνότερα..
Για τους βαθμούς καυστικότητας, πολύ πιθανόν να είναι όπως τα λες. Σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα, εμένα οι μοναδικές πηγές μου είναι τα γνωστά sites και βλέπω στο youtube τους διάφορους ανισόρροπους.
Ομως είναι σίγουρα προσωπικό θέμα η ευκολία της κατανάλωσης. Θέλω να πώ οτι εγώ δεν μπορώ να φάω μιά φρέσκια habanero, παρα μόνο λίγα ψιλοκομένα κοματάκια. Παρόλο που λατρεύω το άρωμά της. Απεναντίας, τριμμένο πιπέρι habanero βάζω αρκετό σε όλα τα "σουποειδή" φαγητά μας (φασολάδα, φακές, ψαρόσουπα, κλπ.). Επίσης δεν μπορώ να τελειώσω μια ολόκληρη birds eye, αν και είναι μικρή. Οσο για carolina, μόνο μια φορά δοκίμασα ενα ελαχιστότατο κοματάκι - δεν το άντεξα.
Φαίνεται οτι, αν και είμαι λάτρης του σπορ της καλλιέργειας αυτών των πιπεριών, έχω κάποια δυσκολία στην κατανάλωσή τους. Τρώω όμως με μεγάλη ευχαρίστηση κάποιες σάλτσες και τσάτνεϋ που την παρασκευή τους την έμαθα εδώ.
Να τα λέμε πιο τακτικά.
Τάσος.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22051 από tasos66100
Απαντήθηκε από tasos66100 στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Φίλε sefis, γειά σου.
Οχι, τα υβρίδια δεν πειράζουν καθόλου. Είναι προσπάθεια των ειδικών γεωπόνων να πετύχουν διάφορες νέες ποικιλίες. Αυτό γίνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα λαχανικά - και όχι μόνο.
Τάσος

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22052 από sefis
Απαντήθηκε από sefis στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.

tasos66100 έγραψε: Φίλε sefis, γειά σου.
Οχι, τα υβρίδια δεν πειράζουν καθόλου. Είναι προσπάθεια των ειδικών γεωπόνων να πετύχουν διάφορες νέες ποικιλίες. Αυτό γίνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα λαχανικά - και όχι μόνο.
Τάσος

καλησπέρα Τασο απο Καρδιτσα

τι γινετε με τα σπόρια αυτα εχω βαλει εδω και μια βδομαδα και βάλε jolokla και scorpion trinidad Ο καιρος μία 28άρια και πότε 10άρια την νύχτα ,τι μπορουμε να κανουμε εαν δεν εχουμε θερμοκήπιο ??γιατι εχω σπέιρει σπόρους και απο μάρτιο και εχτες που ψαχουλευα την άμμο απο ενα κύπελλο ήταν ανέπαφα (σκληρά)

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #22053 από Renata
Απαντήθηκε από Renata στο θέμα Καυτερές πιπεριές σε βεράντα.
Καλησπέρα σε όλους.

Παρακολουθούσα τα γραφόμενα σας για τις καυτερές πιπεριές και αποφάσισα να εγγραφώ στο φόρουμ, καθώς καλλιεργώ (ερασιτεχνικά) τα τελευταία 2 χρόνια και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στις πιπεριές αυτές. Προσωπικά δεν μπορώ να φάω καυτερές πιπεριές, αλλά ο άντρας μου τρελαίνεται να τις τρώει ωμές και για αυτό τις καλλιεργώ.
Δυστυχώς φέτος δυσκολεύτηκα πολύ με τα καιρικά σκαπανεβάσματα :( Τώρα αρχίζουν να σκάνε μύτη οι σπόροι μου και τα περσινά φυτά που είχαν ξεραθεί άρχισαν εδώ και 15 μέρες να πρασινίζουν επιτέλους!
Τέλοσπάντων για να μη σας ζαλίζω, πώς θα μπορούσα να καταλάβω τι πιπεριές έχω και πώς μπορώ να αποκτήσω κάποιες από τις άλλες ποικιλίες?

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: ilias
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα