Αρχική » ΜΟΥΣΤΟΣ

ΜΟΥΣΤΟΣ

συγκομιδή σταφυλιών

Πως Φτιάχνω Μούστο

Ο Αύγουστος είναι η εποχή που ξεκινά ο τρύγος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Σε πολλές περιοχές, επεκτείνεται και το Σεπτέμβριο ή ακόμη και τον Οκτώβριο ανάλογα με την ποικιλία. Είναι η ώρα που θα απολαύσουμε τους καρπούς του αμπελιού. Είναι η ώρα που θα δικαιωθούν οι κόποι της χρονιάς. Το αμπέλι που φροντίσαμε όλο […]

Πως Φτιάχνω Μούστο Συνέχεια »

Συνταγή για Πετιμέζι

Συνταγή για Πετιμέζι (Πετμέζι)

Μία ακόμη συνταγή για πετιμέζι. Φτιάξτε εύκολα πετιμέζι από το μούστο των σταφυλιών σας. Το πετιμέζι μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές. Το πετιμέζι ή πετμέζι, είναι το σκούρο παχύρρευστο γλυκό υγρό που προκύπτει με το βράσιμο του μούστου. Το βράσιμο του μούστου πρέπει να γίνει πριν αρχίσει

Συνταγή για Πετιμέζι (Πετμέζι) Συνέχεια »

σταφύλια

Φτιάχνω Πρώτη Φορά Σπιτικό Κρασί – Η Εμπειρία Μου και Λάθη

Το 2010 είναι η πρώτη φορά που προσπάθησα να φτιάξω το δικό μου κρασί. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω την εμπειρία μου. Να σας πω τι έκανα σωστά και τι λάθος. Το άρθρο αυτό εστιάζεται κυρίως στα λάθη που έκανα προσπαθώντας να φτιάξω πρώτη φορά σπιτικό κρασί. Την επόμενη χρονιά τα κατάφερα πολύ καλύτερα. Σας

Φτιάχνω Πρώτη Φορά Σπιτικό Κρασί – Η Εμπειρία Μου και Λάθη Συνέχεια »

Scroll to Top