Αρχική » Ταυτότητα Ιστότοπου

Ταυτότητα Ιστότοπου

Καλώς ήρθατε στο ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ!!

Ο κήπος ή τα φυτά σε γλάστρα στο μπαλκόνι στην πόλη είναι ένα μαγικό μέρος γνώσης, χαράς και απόδοσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η ενασχόληση με τα φυτά και τις καλλιέργειες χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η “ψυχοθεραπεία” τους.

Καλλιεργώντας, μαθαίνεις, παράγεις, εκτιμάς, αναπτύσσεσαι, ηρεμείς. Μπορείτε να αρχίσετε σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε. Τα οφέλη θα είναι άμεσα. Καλλιεργώντας λαχανικά και φροντίζοντας λουλούδια, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, τις εποχές και με κάποιους από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς στον πλανήτη Γη.

Μη ξεχνάτε ότι τα φυτά έχουν αναπτύξει απίστευτους μηχανισμούς άμυνας και επιβίωσης. Για αυτό και υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια επάνω στη Γη. Είναι ένας επιτυχημένος οργανισμός.

Ο Σκοπός του Ιστότοπου

Σκοπός του ιστότοπου είναι διπλός.

  • Να προσφέρει αξιόπιστη ενημέρωση στους ιδιώτες που θέλουν να καλλιεργούν, αγαπούν τα φυτά και τα δέντρα, έχουν κήπο, ή καλλιεργούν στην πόλη σε μπαλκόνια και ταράτσες.
  • Να προσφέρει βήμα στις επιχειρήσεις (φυτώρια, γεωπονικά καταστήματα, γεωπόνοι, εμπορικές επιχειρήσεις που παρέχουν εργαλεία και εξοπλισμό για τον κήπο, κατασκευές και συντήρησης κτιρίων) ώστε να ενημερώνουν απευθείας τους ενδιαφερόμενους για τα προϊόντα, φυτά και υπηρεσίες που προσφέρουν. Μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι με τα δικά τους λόγια!

Θέλουμε να λειτουργήσουμε ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς που χρειάζονται και σε αυτούς που προσφέρουν.

Για τους επαγγελματίες είναι ένα οικονομικό και αποδοτικό μέσο διαφήμισης. Για τους ιδιώτες ένα μέρος ολοκληρωμένης πληροφόρησης και έκφρασης.

Δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο

Όλοι έχουν ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στις πληροφορίες που παρέχει ο ιστότοπος.

Ευκαιρίες διαφήμισης – προβολής σε επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μπορούν να διαφημιστούν – προβληθούν δημοσιεύοντας άρθρα (Guest Posting με Backlinks) και να προσθέσουν τη γεωπονικού ενδιαφέροντος επιχείρηση στον κατάλογο επιχειρήσεων. Για λεπτομέρειες, παρακαλούμε δείτε το επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Θέλουμε να διατηρήσουμε ζωηρό το ενδιαφέρον για τις καλλιέργειες λαχανικών, φρούτων, βοτάνων, από τους ιδιώτες, όσοι αγαπούν τα λουλούδια και τα φυτά και να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις που μας προσφέρουν όσα χρειαζόμαστε.

Ιστορικό

Το Νέο kalliergo.gr δημιουργήθηκε ως φυσική εξέλιξη του ως το 2019 kalliergo.gr, του ιστότοπου που από το 2010 παρέχει οργανωμένες πληροφορίες για τις καλλιέργειες από τους ιδιώτες. Το kalliergo.gr σχεδιάστηκε δημιουργήθηκε και διαχειρίζεται από τον Ηλία Αντωνόπουλο, ιδρυτή της AlterMarket – Online Business Marketing.

Το kalliergo.gr, προέκυψε ως προϊόν της ανάγκης να έρθουν σε επαφή όσοι καλλιεργούν και αγαπούν τα φυτά, τα δέντρα, τη φύση, με όσοι παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα για τις καλλιέργειες και τον κήπο.

Όλοι αγοράζουμε φυτά, δέντρα, λιπάσματα, λουλούδια, θάμνους, σπόρους, εξοπλισμό, εργαλεία, υπηρεσίες για τον κήπο μας.

Γνωρίζουμε όμως τι προσφέρουν οι γεωπονικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά μας ή πιο μακριά;

Ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε τα φυτά, δέντρα, λιπάσματα, σπόρους, εξοπλισμό, εργαλεία, υπηρεσίες που χρειαζόμαστε;

Μπορούμε να βρούμε άρθρα από ειδικούς στις καλλιέργειες;

Το kalliergo.gr αποτελεί μία win-win κατάσταση όπου όλοι κερδίζουν.

Σε ποιους είναι αφιερωμένο

Τίποτα όμως από αυτά δε θα γινόταν, αν ο πατέρας μου Ιωάννης Αντωνόπουλος (1929 – 2008), δεν έφτιαχνε ένα μικρό εξοχικό και δε ξεκινούσε να καλλιεργεί.

Θα ήθελα -αν με ακούει από εκεί επάνω- να του πω ένα μεγάλο συγγνώμη για το πόσο χαζός, μικρός και ηλίθιος είμαι, επειδή όσο ζούσε δεν είχα καταλάβει τίποτα από όσα έκανε για εμάς. Δε συμμετείχα στις προσπάθειες και τον κόπο του.

Εκείνος -όπως και πολλοί της γενιάς του- έζησε την ύπαιθρο, την παραγωγή, τη φτώχια, τη χαρά της ζωής, τις πραγματικές αξίες.

Έχοντας γνωρίσει το θάνατο μεγαλώνοντας μέσα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά τον εμφύλιο, εκτίμησε και αγάπησε τη ζωή.

Ύστερα, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, στα μέσα του 1960 άφησε την ύπαιθρο (Κομοτηνή) και ήρθε στην Αθήνα. Έπιασε δουλειά στην Αθήνα. Στην Αθήνα έστησε το σπιτικό και τη ζωή του. Σε ένα μικρό διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία στην Καλλιθέα.

Όταν όμως του δόθηκε η ευκαιρία, ξαναβρήκε τις ρίζες του, αποκτώντας ένα μικρό οικόπεδο και κτίζοντας ένα μικρό και ταπεινό σπιτάκι. Το έκτισε σχεδόν μόνος του. Κατέθεσε τη ψυχή του σε αυτό το κομμάτι γης.

Σύντομα ξεκίνησε να καλλιεργεί. Όχι από ανάγκη επιβίωσης. Από την ανάγκη να έρθει ξανά σε επαφή με τη μάνα Γη. Δε θυμάμαι πιο χαρούμενους τον Παππού μου και τη Γιαγιά μου (τότε ζούσαν ακόμη). Δε θα ξεχάσω την ικανοποίηση με την οποία πότιζαν τη λεμονίτσα. Σήμερα η λεμονιά υπάρχει ακόμη για να μου τους θυμίζει.

Φέρανε κι μία κουκουναριά από την πολυκατοικία στην Καλλιθέα, που μεγάλωνε σε βαρέλι στο μπαλκόνι. Τη φυτέψανε κι αυτή στο κτήμα τους.

Σήμερα στέκει πελώριο μνημείο -ορατό από παντού- σιωπηλός μάρτυρας της εδώ παρουσίας τους.
Και που ήμουν εγώ;

Απών; Ακόμη χειρότερα! Αδιάφορος!!!

Το kalliergo.gr είναι αφιερωμένο στον πατέρα μου και στη γενιά του.

Γιατί υπάρχει το kalliergo.gr και το 2019.kalliergo.gr;

Το 2019.kalliergo.gr έγινε διαθέσιμο στο κοινό το 2010, κάνοντας χρήση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας που υπήρχε διαθέσιμη τότε. Περιέχει πρωτοποριακές για την εποχή του λειτουργίες. Περιλαμβάνει, forum, κοινότητα καλλιεργητών, αναζήτηση φυτών, διαγνωστική προβλημάτων σε φυτά.

Στην πορεία του χρόνου, κάποιες από αυτές λειτουργίες απέδωσαν και χρησιμοποιήθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο. Κάποιες άλλες όχι.

Καθώς τα πράγματα εξελίσσονταν, έγινε φανερή η ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και τάσεων.

Δυστυχώς το 2019.kalliergo.gr είναι τόσο πολύπλοκα δομημένο που από ένα σημείο και πέρα, η όποια προσπάθεια αναβάθμισης και προσθήκης νέων λειτουργιών έγινε απίστευτα δύσκολη.

Έτσι αποφάσισα να διατηρήσω το forum και την κοινότητα του παλιού Καλλιεργώ στη διεύθυνση 2019.kalliergo.gr και να δημιουργήσω ένα νέο website με νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Με σύγχρονο λογισμικό και μοντέρνες δυνατότητες.

Διατήρησα το 2019.kalliergo.gr, σεβόμενος όλοι όσοι συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια και το πλούσιο περιεχόμενο που υπάρχει σε ενότητες όπως το forum και η κοινότητα καλλιεργητών.

Το Νέο Καλλιεργώ διαθέτει νέα εμφάνιση. Είναι φιλικό στις mobile συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablet). Διαθέτει νέες ευκολίες προβολής και αναζήτησης επιχειρήσεων, προϊόντων, φυτών Είναι εύκολο στην αναζήτηση περιεχομένου, εύρεσης και ανάγνωσης των άρθρων. Με σύνδεση στα social media.

Έτσι, το 2020, δημιούργησα εξ αρχής το kalliergo.gr.

Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Από το 2021, το ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ είναι μέλος στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (https://emedia.media.gov.gr/), με αριθμό μητρώου 14189.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δέχεται διαφήμιση από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Ι. Αντωνόπουλος
Λάτρης των καλλιεργειών, των φυτών, θαυμαστής της φύσης

MSc E-Commerce
Πτυχιούχος Μηχανικός Ιατρικών Οργάνων
Δημιουργός kalliergo.gr
Ιδρυτής: AlterMarket – Online Marketing for Business

Scroll to Top